عمومی | دانشگاه اردکان

مصاحبه با معاونت آموزشی و پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری

به مناسبت هفته پژوهش و فناوری مصاحبه ای با دکتر علی فتح زاده معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه انجام گرفت.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان با اشاره به اهمیت کارهای تحقیقاتی گفت: پژوهش، راهکار کلیدی برای مقابله با تحریم‌هاست.
دکتر علی فتح زاده در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه اردکان، گفت: دانشگاه اردکان به‌عنوان دانشگاه مادر، متولی اصلی بخش پژوهش در شهرستان بوده و در هفته پژوهش اقداماتی را انجام می‌دهد تا بتواند اهمیت و نقش پژوهش را در جامعه پررنگ کند.
وی اظهار داشت: در بعضی از مقاطع، پژوهش مسیر درستی را طی نکرده است. ما زمانی در دانشگاه می‌توانیم یک پژوهش خوب و کاربردی را داشته باشیم که ریشه‌های آن در مدارس به‌خوبی شکل بگیرد. باید بپذیریم در کنار کارهای بسیار خوبی که انجام‌شده و مایه افتخار است متاسفانه یک اتفاق ناگواری رخ‌داده و آن‌هم ورود بی‌مهابای اینترنت به حوزه خانواده و آموزش ندادن به دانش آموزان به‌عنوان یکی از مخاطبین این فضای اینترنتی است.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان گفت: ما رفته‌رفته به‌جایی رسیدیم که وقتی در مدارس به پژوهش نیاز داشتیم و موضوعی برای پژوهش انتخاب می‌شود دانش آموزان به سراغ گوگل می‌روند و با کپی کردن مطالب به‌اصطلاح تحقیق و پژوهش می‌کنند. متاسفانه دیرزمانی است که این معضل در دانشگاه نیز رخنه کرده است و لازم است در این زمینه آموزش‌های موردنیاز داده شود.
وی افزود: درزمینهٔ پژوهش باید انگیزه پژوهشگران را بالا ببریم تا بتوانیم نیازهای کشور را رفع کنیم. ما در گام اول باید مشکلات محلی خودمان را بررسی کنیم و برای رفع آن نیز راهکارهای مناسب را ارائه کنیم.
دکتر فتح زاده گفت: در موضوع پژوهش، به آموزش نیازمند هستیم و باید به‌صورت جدی به این موضوع نگاه کنیم. ما باید بین پژوهش و سرچ کردن تفاوت قائل شویم و دانشگاه اردکان آمادگی دارد که الفبای پژوهش را به علاقه‌مندان به‌ویژه دبیران و دانش آموزان آموزش بدهد.
وی اظهار داشت: دانشگاه اردکان برای اولین بار کلینیک صنعت و دانشگاه را در محل شهرک صنعتی افتتاح کرده است که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته اساتید دانشگاه در این محل مستقر می‌شوند و به رفع چالش‌هایی که صنعت و جامعه با آن روبرو هستند کمک می‌کنند.
این مقام مسئول گفت: خوشبختانه در دانشگاه اردکان پتانسیل‌های خوبی وجود دارد و علیرغم اینکه دانشگاه جوانی است بر اساس معیارهای بین‌المللی و علم‌سنجی در رتبه‌های بسیار خوبی قرار داریم که مایه افتخار است. برخی از اساتید این دانشگاه توانسته‌اند در کشورهای دیگر بورسیه بگیرند.
وی گفت: دانشگاه اردکان دارای ۶۸ عضو هیئت‌علمی است که پنجاه نفر از آن‌ها عضو سایت گوگل اسکالر هستند که مقالات بین‌المللی پژوهشگران را نمایه می‌کند. تاکنون ۳۳۰۰ دفعه به مقالات همکاران ما ارجاع شده است. اعضای هیئت‌علمی دانشگاه اردکان تاکنون ۲۰ عنوان کتاب را به رشته تحریر درآورده‌اند. مقالات اساتید دانشگاه اردکان که از سوی وزارت علوم دارای ارزش معرفی می‌شود شامل  ۱۱۸ مقاله ISA ، ۱۸۵ مقاله ISC و ۱۰۹ مقاله اسکو پوس است.
دکتر فتح زاده افزود: دانشگاه اردکان در بین دانشگاه‌های دولتی در رتبه ۶۱ قرار دارد که با توجه به تازه تاسیس بودن آن قابل‌قبول است. تاکنون بیش از ۱۸ طرح پژوهشی با همکاری مراکز مختلف اجرایی انجام‌شده است و دو مورد اختراع نیز در مجامع بین‌المللی به ثبت رسیده است. این دانشگاه دارای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجهز و اساتید متخصص در رشته‌های مختلف است.
وی با اشاره به اهمیت و تاثیر پژوهش تصریح کرد: در شرایط فعلی که ما در تحریم هستیم به‌جرئت می‌توان گفت که آن چیزی که می‌تواند به معنای واقعی کلمه ما را از تحریم‌ها نجات بدهد این است که به پژوهش بها بدهیم و به آن به‌عنوان یک راهکار کلیدی نگاه کنیم. پژوهش یکی از شاه‌کلیدهای مقابله با تحریم‌هاست.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه اردکان در پایان گفت: رسانه‌ها می‌توانند قدرت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را به مردم نشان دهند. اگر این پتانسیل‌ها معرفی شود موجب خواهد شد که وابستگی ما به خارج کم شود.