سخنرانی علمی پروفسور مهدی گلشنی تحت عنوان نقش مهم علوم انسانی در سایر علوم
به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی و همکاری انجمن علمی فلسفه علم برگزار شد:
دانشگاه مازندران میزبان برگزاری سخنرانی پروفسور مهدی گلشنی(فیزیکدان و نظریه پرداز ایرانی، پژوهشگر فلسفه علم، مترجم، استاد بازنشسته دانشگاه صنعتی شریف، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران) شد .
در این برنامه که در تاریخ ۲۵ آذر ماه سال جاری به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی و همکاری انجمن علمی فلسفه علم در محل دانشکده علوم پایه دانشگاه مازندران و با حضور جمع کثیری از دانشجویان و اساتید دانشگاه مازندران برگزار گردید، دکتر مهدی گلشنی، بحث خود را با عنوان"نقش مهم علوم انسانی در سایر علوم" آغاز کرد .
عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران، پیش زمینه و لازمه هر توسعه ای را تقویت و گسترش رشته های علوم انسانی دانسته و افزود: این مساله در ایران با چالش ها و موانعی رو به رو است و علوم انسانی، نقش و جایگاه واقعی خود را در توسعه ملی کشور کسب نکرده است .
چهره ماندگار فیزیک ایران در این مراسم ضمن اشاره به تاکید اسلام بر علم و جایگاه علم در سال ها و قرن های اخیر اظهار داشت: سخت کوشی در زمان ما به شکل سابق دیده نمی شود و باید به رفع نیازها و نوآوری نیز توجه شود .
عضو شورای انقلاب فرهنگی گفت: بودجه علم عمدتا از دولت می آید که دانشگاه ها و آ موزش و پرورش در اولویت آن نیستند ولی راه دیگری مثل اوقاف نیز وجود دارد بهتر است برای پیشرفت، مقلد نباشیم تا بتوانیم تمدنی جدید به وجود آوریم. علم را از غرب بگیریم ولی شرایط مرزی خود را در اولویت قرار دهیم .
وی در ادامه افزود: رفع نیازهای کشور باید در اولویت باشد در حالی که در وضع کنونی کشور چنین چیزی رخ نمی دهد. نقد پذیری در جامعه ما خیلی رواج ندارد و وقتی وارد دانشگاه ها می شویم این مسئله در نقد مقالات نمود پیدا می کند .
دکتر گلشنی در ادامه افزود: این علوم انسانی است که چارچوب های کلی هر اجتماع را تدوین و با توجه به اهداف ملی هر کشور، به تعیین جایگاه، نقش و کارکرد سایر علوم می پردازد .
روابط عمومی داتشگاه مازندران
امور رسانه های گروهی