عمومی | دانشگاه علوم اسلامی رضوی

اتحاد حوزه و دانشگاه یگانه راه حل برون رفت از مشکلات جاری کشور است

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی اظهار کرد: به تعبیر امام(ره) نبض جامعه به دست نهادهای فرهیخته مثل حوزه و دانشگاه است، اگر جامعه میخواهد به سمت سعادت و حرکت رو به جلو خود ادامه دهد و روی آرامش به خود گیرد در درجه اول باید گفتمان مشترک بین این دو نهاد شکل بگیرد که اگر این دو نهاد با هم درگیر باشند، این مسئله فقط بین خود این دونهاد نمی ماند و بازتاب آن در سطوح دیگر جامعه هم است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید حسن وحدتی شبیری در گفت و گو با روابط عمومی دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت:  ۱۵ خرداد۴۲  روحانیت و دانشگاه متحد شدند که البته پیشروی این اتحاد، روحانیون به رهبری امام خمینی(ره) بودند.
وی افزود: در آستانه پیروزی انقلاب شاهد حضور دانشگاهیان در تظاهرات و حرکت های انقلابی بودیم، تحصن علما و روحانیون در دانشگاه ها شکل گرفت، در  تحصن بیمارستان امام رضا(ع) که یک مرکز دانشگاهی به حساب می آید، بزرگان و شخصیت های حوزه از جمله مقام معظم رهبری همراه با دانشجویان و اساتید دانشگاه حضور پیدا کردند.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب هر جا که نیاز بود چه در جنگ، مبارزه با منافقین  و چه در زمانی که کشور نیاز به بازسازی داشت دانشجویان ما جزو خط مقدم بودند و در حال حاضر به نظر می رسد در بحران تحریمی که ما قرار گرفتیم،  بهترین راه اتحاد حوزه و دانشگاه است که باید با کمک هم دیگر در رفع مشکلات به وجود آمده تلاش کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر وحدتی شبیری به علت شکست نهضت های قبل از ۱۵ خردادماه اشاره و عنوان کرد: نهضت های قبل از  پانزده خرداد به علت عدم همکاری دانشجویان و همراهی آنان با روحانیون، به شکست محکوم می شدند چراکه آنان تا قبل از این نهضت نمی دانستند روحانیت خیرخواه مردم است و باید به این موضوع دقت داشت که اتحاد حوزه و دانشگاه یگانه راه حل برون رفت از مشکلات جاری کشور است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که وحدت همان اتحاد است و منظور از وحدت این نیست که ما دروس پایه دانشگاه را رها کنیم و به حوزه بیاییم، بلکه آن ها در حوزه مطالعاتی خودشان کار کنند، حوزه علمیه هم در جاهایی که رسالتش است ورود پیدا کند تا حوزه علمیه  بنا بر متدولوژی قوی و با تکیه بر استدلال های عقلانی  به زمینه علوم انسانی  ورود کند، به سخنان خود ادامه داد.
وی به لزوم اتحاد حوزه و دانشگاه در خصوص تحقق تمدن نوین اسلامی اشاره و ابراز کرد: اگر بخواهیم تمدن نوین اسلامی را  عملیاتی کنیم،  باید این دو نهاد کنار هم قرار بگیرند، مبانی تمدن را استخراج کنیم و  بر اساس این مبانی ساختمان تمدن نوین اسلامی را بسازیم، اگر این دو از هم جدا شوند ما به آرمان های که مد نظر انقلاب اسلامی است، نخواهیم رسید.
از نگاه شما محصول وحدت حوزه و دانشگاه برای جامعه اسلامی چیست؟
به تعبیر امام(ره) نبض جامعه به دست نهادهای فرهیخته مثل حوزه و دانشگاه است، اگر جامعه می خواهد به سمت سعادت و حرکت رو به جلو خود ادامه دهد و روی آرامش به خود گیرد در درجه اول باید گفتمان مشترک بین این دو نهاد شکل بگیرد که اگر این دو نهاد با هم درگیر باشند، این مسئله فقط بین خود این دونهاد نمی ماند و بازتاب آن در سطوح دیگر جامعه هم است.
وی افزود: در اوایل انقلاب شاهد این بودیم منافقین دانشگاه را لانه خود کرده بودند اما این اتحاد دانشجویان و حوزویان باعث شد ریشه منافقین را بخشکانیم.

نقش دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دیگر دانشگاههای مشابه در تحقق وحدت حوزه و دانشگاه چیست؟
کسانی میتوانند فرآیند اسلامی سازی علوم انسانی را دنبال کنند که در دو حوزه مبرز باشند و مسلط به مباحث باشند و در دانشگاه علوم اسلامی رضوی  چون مطالعات حوزوی به صورت عمیق انجام می شود، همچنین طلاب در یکی از  دروس دانشگاهی هم به طور کامل متخصص می شوند و سعی ما هم این است که بهترین اساتید از تهران، قم و دیگر شهرها بیایند و در دروس تخصصی تدریس داشته باشند.
وی افزود: بهترین مکان هایی که می توانند در اسلامی کردن دروس علوم انسانی موثر باشند جاهایی مثل دانشگاه رضوی است، البته ما دانشگاه علوم اسلامی رضوی را از جهت فلسفه وجودی در اوج می بینیم چون عزیزانی که در این جا تحصیل می کنند در درجه اول طلبه هستند و دلیل این موضوع نیز این است که چون هم دورس حوزوی را خوب و کامل خوانده اند و هم دروس دانشگاهی را به طور کامل مطالعه کرده اند.
حجت الاسلام والمسلمین وحدتی شبیری در پایان سخنان خود گفت: دانشگاه هایی مثل دانشگاه علوم اسلامی رضوی هم اگر نگویم بهترین بستر برای اسلامی کردن علوم انسانی هستند به نظرم یکی از بهترین بستر ها برای این فرآیند محسوب می شوند.

اساس نظریه وحدت حوزه و دانشگاه بر این بوده است که یک فرد کارآمد برای  انقلاب اسلامی پرورش دهد، دانشگاه عاوم اسلامی رضوی برای تحقق این امر تاکنون چه کرده است و برنامه این دانشگاه برای آینده چیست؟

در اساسنامه دانشگاه رضوی تربیت فقیهان آگاه به زمان، کادرسازی برای نظام، قضات متعهد و حقوقدان و... ذکر شده است. دانشگاه رضوی به بخشی از این اهداف رسیده است و ما در پرورش اساتید، قضات، رایزن فرهنگی و... شاهد این امر هستیم. اما به نظر بنده  با اهداف عالی که در اساسنامه آمده است و همچنین انتظاری که ما از دانشگاه رضوی داریم، فاصله داریم و باید بیش از این تلاش کنیم و یرای حل مسئله های که در جامعه وجود دارد، پروژه های علمی را تعریف کنیم. و به  این توانایی برسیم که در موضوعاتی که در سراسر دنیا مطرح میشود، دانشگاه رضوی حرفی برای گفتن داشته باشد.