عمومی | دانشگاه اصفهان

ضرورت کیفی سازی فعالیت های پژوهشی در دانشگاه


دکتر طالبی در نوزدهمین هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و یکمین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان بر ضرورت کیفی سازی فعالیت های پژوهشی تاکید نمود.

به گزارش وب سایت خبری uinews دکتر هوشنگ طالبی رییس دانشگاه اصفهان در نوزدهمین هفته ملی پژوهش و فناوری و بیست و یکمین مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه اصفهان، ضمن بیان اهمیت بهبود عملکرد پژوهشی در حوزه علوم انسانی اظهار داشت:

دانشگاه اصفهان در ۳ سال اخیر، در بحث بروندادهای پژوهشی اعم از تولید مقاله و انتشار کتاب رشد قابل توجهی داشته است.وی بروندادهای علوم انسانی را در سال های گذشته،محدود به چاپ در مجلات علمی و پژوهشی داخلی دانست و افزود: به دلیل معرفی غنای بسیار بالای پژوهش های علوم انسانی به جهانیان، رویکرد جدیدی را برای چاپ مقالات این حوزه در مجلات معتبر بین المللی در پیش گرفتیم و خوشبختانه با روند رو به رشد چاپ این مقالات در مجلات خارجی مواجه شدیم. وی رسالت دانشگاه را معرفی دستاوردهای حوزه علوم انسانی ایران اسلامی به جهان دانست .

وی با بیان اینکه در راستای سیاست‌های دانشگاه اصفهان در امور پژوهشی در سال جاری اقدامات مهمی انجام شده است ،تصریح نمود: سیاست‌های دانشگاه اصفهان در جهت کیفی سازی پژوهش‌، جز اولویت های دانشگاه بوده است و این مهم، با توجه به اعلام افزایش تراز علمی دانشگاه در رتبه بندی های داخلی و بین المللی بسیار قابل توجه و مشهود است.

وی با بیان اینکه بین‌المللی سازی امور پژوهشی هدف دیگر دانشگاه اصفهان است، خواستار همکاری های مشترک بین المللی در قالب طرح های پژوهشی اساتید و پایان نامه های دانشجویان و انجام فعالیت های تحقیقاتی مشترک با دانشگاه های معتبرجهان شد.

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه بر اساس جدیدترین رتبه بندی ها، دانشگاه اصفهان در بین یک هزار دانشگاه برتر دنیا قرار دارد، خاطرنشان کرد: ایجاد ظرفیت های تحقیقاتی جدید با خرید تجهیزات آزمایشگاهی و مبادله استاد و دانشجو با دانشگاه های معتبر خارجی نیز از جمله اقدام های این دانشگاه در یک سال اخیر بوده است .

رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ۱۵ درصد از بودجه سالانه دانشگاه ها باید به پژوهش اختصاص یابد، گفت: امسال بودجه اختصاصی دانشگاه حدود ۳۸۰ میلیارد ریال پیش بینی شده که باید ۱۵ درصد آن از محل درآمدهای پژوهشی تامین شود .
دکتر طالبی، میزان درآمدهای پژوهشی این دانشگاه در سال گذشته را حدود ۴۵ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: پیش بینی ما برای امسال نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال است .
وی همچنین میزان بودجه عمومی دانشگاه در بخش هزینه را یکهزار و ۸۶۰ میلیارد ریال و در تملک دارایی را ۱۱۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: ۱۵ درصد بودجه هزینه ای به بخش پژوهش تعلق می گیرد .

رییس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ۵۰ درصد بودجه تملک دارایی نیز برای خرید تجهیزات مورد نیاز هزینه می شود، ادامه داد: ۷۰ درصد آن برای تجهیزات و امکانات مورد نیاز پژوهشی است .

وی همچنین اظهار داشت: دانشگاه اصفهان تاکنون با همکاری چند واحد صنعتی بزرگ و نهادها اقدام به راه اندازی مراکز مشترک پژوهشی نموده که به عنوان نمونه می توان، آزمایشگاه مشترک این دانشگاه و مرکز تحقیقات اُپتیک را نام برد.

وی همکاری با فولاد مبارکه و اتاق بازرگانی اصفهان را نیز از جمله این ارتباط ها خواند و اظهارداشت: تا کنون چند همایش مشترک با این نهادها از جمله درباره همکاری با واحدهای کوچک و متوسط کره جنوبی برگزار شده است .

به گفته دکتر طالبی، یکی از شهرک های صنعتی اصفهان از موضوع همکاری با واحدهای کوچک و متوسط کره جنوبی استقبال کرده و این نشانه خوبی برای نتیجه دادن چنین روابطی است .
دکتر طالبی به تشکیل صندوق سرمایه گذاری در دانشگاه اصفهان اشاره و تصریح کرد: این صندوق بین دانشگاه و صندوق سرمایه گذاری استان مشترک است و با بودجه اولیه ۵۰ میلیارد ریال به ایده های تحقیقاتی در جهت رفع مشکلات جامعه کمک می نماید.

رییس دانشگاه همچنین با اشاره به محدودیت های بودجه و همچنین خرید تجهیزات در دانشگاه ها بیان داشت: خوشبختانه دانشگاه اصفهان در سال گذشته با وجود تحریم های بین المللی، موفق به خرید تجهیزات آزمایشگاهی کاربردی شد و بخش مهمی از آزمایشگاه ها ی خود را تجهیز نمود.

جانشین استاندار در ستاد هفته پژوهش، در ادامه زیر ساخت های پژوهشی را بسیار مهم قلمداد نمود و افزود: نیروی انسانی یکی از مهم ترین زیر ساخت های پژوهش در دانشگاه ها است. دکتر طالبی تصریح نمود: نیروی انسانی ما متشکل از اعضای هیات علمی با ارایه ایده های خوب در امر پژوهش و همچنین دانشجویان باهوش ایرانی است که در مقایسه با سایر دانشجویان جهان از ضریب هوشی و استعداد قابل توجهی برخوردار هستند که امید است با همکاری یکدیگر، آینده پژوهشی خوبی را برای کشورمان رقم بزنیم.

شایان ذکر است در این مراسم دکتر سید مهدی ابطحی رییس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان

بر توجه به دیپلماسی علمی در امر فناوری تاکید نمود و افزود: نباید هیات علمی وارد بحث تجاری سازی شوند، بلکه باید تحقیقات و ایده ها به صورت کار آفرینی تجاری سازی شوند و دانشگاه های نسل سوم این کار را به خوبی انجام می دهند.

دکتر ابطحی ادامه داد: در دانشگاه‌های نسل اول بودجه های کلان پژوهشی به دانشگاه ها داده می شد. در دانشگاه های نسل دوم به فناوری توجه شد، اما در دانشگاه های نسل سوم بودجه های پژوهشی به افراد داده می شود و وزارت علوم در راستای امور پژوهشی باید به بین المللی سازی پژوهش ها توجه کند.

وی تاکید کرد: یکی از رشته هایی که می تواند برای دانشگاه ها ثروت تولید کند، رشته های علوم پایه هستند.

رییس شهرک علمی تحقیقاتی استان اصفهان تصریح کرد: نوآوری در سازمان ها و منابع علمی لازمه پژوهش ها است و در این راستا به عملکردها و زیرساخت ها باید توجه کرد. ایران در این رابطه شرایط خوبی دارد، اما وضعیت حمایتی مساعد نیست، بااین حال خروجی پژوهش های علمی در کشور وضعیت نسبتا مناسبی دارد.

هفته پژوهش امسال با شعار "پژوهش هدفمند، فناوری ارزش‌آفرین در خدمت تولید ملی" از ۲۴ تا ۲۸ آذرماه برگزار می‌شود. همزمان با هفته پژوهش، از ۲۶ نفر از پژوهشگران، فناوران و مولفان برتر دانشگاه اصفهان تجلیل به عمل آمد.