عمومی | دانشگاه شهید چمران اهواز

دیجیتالی کردن ۱۱ هزار جلد پایان‌نامه در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز از دیجیتالی کردن ۱۱ هزار جلد پایان‌نامه در این دانشگاه خبر داد.

دکتر خادمی زاده به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه، گفت: همچنین اقدامات لازم برای ارتقای کمیت و کیفیت مجموعه چاپی و الکترونیکی کتابخانه‌های دانشگاه و تهیه، اجرا، نصب و آموزش نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال انجام‌شده است.

وی از تشکیل کمیته علم سنجی و تصویب آئین نامه علم سنجی دانشگاه خبر داد و افزود: انجام فرآیندهای لازم برای اعتبارسنجی مجلات داخلی و خارجی مورد درخواست پژوهشگران دانشگاه مطابق بافرم تاییدشده توسط کمیته علم سنجی از دیگر اقدامات در بخش پژوهشی است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: جدیدترین اطلاعات مربوط به مجلات نمایه شده در  پایگاه‌های تامسون رویترز و شاخص‌های Quartile ، IF ، MIF و ... نیز ثبت‌شده است.

خادمی زاده با اشاره به برگزاری شش جلسه کمیته علم سنجی باهدف ارائه برنامه‌های لازم برای ارتقاء تولیدات علمی و اعتلای جایگاه علمی دانشگاه، تصریح کرد: همچنین ۱۰ نشست با گروه‌های علمی دانشگاه برای معرفی خدمات کتابخانه و ارزیابی و مقایسه اعضاء گروه‌های آموزشی دانشگاه از لحاظ میزان شاخص‌های علم سنجی در پایگاه‌های اطلاعاتی ( WEB OF SCIENCE ,SCOPUS ,GOOGLE SCHOLAR ) برگزار شد.

وی گفت: ترغیب و حمایت از توسعه کمی و کیفی نشریات در دانشگاه، انجام کلیه فرآیندها موردنیاز و نمایه کلیه مجلات دانشگاه در نمایه‌نامه مگ ایران، نمایه مجلات فارسی حوزه علوم انسانی و اسلامی دانشگاه برای نمایه در نمایه نامه نورمگز، دریافت نرم‌افزار مشابه یاب " ithenticate " برای مجلات لاتین دانشگاه باهدف افزایش اعتبار مجلات لاتین دانشگاه ( جهت پذیرش در کمیته بین‌المللی اخلاق نشر COPE )  و کمک به نمایه شدن در نمایه‌های بین‌المللی، دریافت نرم‌افزار مشابه یاب " سمیم نور" برای مجلات فارسی دانشگاه جهت افزایش اعتبار مجلات فارسی دانشگاه و... از دیگر اقدامات انجام‌شده است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص بهبود فضای کتابخانه مرکزی نیز اظهار کرد: عملیات بازسازی و تعویض کف‌پوش در طبقات اول و دوم کتابخانه مرکزی برای رضایتمندی مراجعه‌کنندگان، فراهم آوردن امکانات و تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری روزآمد در جهت دیجیتالی کردن کتابخانه مرکزی و خرید و راه‌اندازی ۲۰ دستگاه سیستم کامپیوتری برای استفاده در بخش‌های اطلاع‌رسانی، نشریات و مرجع در راستای آموزش نحوه استفاده از منابع الکترونیکی و ارائه خدمات مرجع دیجیتال از فعالیت‌های انجام‌شده در این بخش می‌باشد.

گفتنی است عملیات ساختمانی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه سال ۱۳۵۲ در چهار طبقه در شهر دانشگاهی آغاز گردید. گنجایش اولیه این کتابخانه ۳۰۰ هزار جلد کتاب بوده که قابلیت افزایش به نیم میلیون جلد کتاب داشته است. در این ساختمان محل مطالعه برای بیش از ۲۵۰۰ مراجعه‌کننده (در یک‌زمان) در نظر گرفته‌شده و  سبک معماری کتابخانه مرکزی در خاورمیانه منحصربه‌فرد بوده است و تنها مشابه این معماری در شهر پاریس قرار داشته است. این ساختمان از منظر بالا به شکل گل سرخ جلوه‌گر بوده و به همین دلیل به رز بیلدینگ معروف بوده است .

بخش‌های مهم که در کتابخانه پیش‌بینی‌شده بود عبارت بودند از : بخش رسیدگی و تصویب درخواست‌ها، سفارش و تهیه، خدمات فنی، اسناد و مدارک، اسناد و کتب قیمتی، مبادلات داخلی و بین‌المللی و امور عمومی که هم‌اکنون بنا به ضرورت و پیشرفت تکنولوژی برخی از این بخش‌ها با همدیگر ادغام گردیده، تفکیک‌شده  یا توسعه‌یافته‌اند.