استاندار آذربایجان شرقی: مطرح کردن فعالان عرصه پژوهش و فناوری در جامعه و تریبون دادن به آنان رسالت رسانه هاست
مطرح کردن فعالان عرصه پژوهش و فناوری در جامعه و تریبون دادن به آنان رسالت رسانه هاست
استاندار آذربایجان شرقی در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز که روز دوشنبه مورخه ۲۶/۰۹/۱۳۹۷ در تالار همایش ساختمان جدید دانشکده داروسازی برگزار شد بر توجه رسانه ها به افراد پژوهشگر و صاحبان فناوری و بانیان تولید تکنولوژی و محصول در کشور تاکید کرد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر محمد رضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی در جمع پژوهشگران و فناوران دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: با نام گذاری این هفته به نام پژوهش بر اهمیت بیشتر به این موضوع تاکید می شود و لزوم قدرشناسی افراد فعال در حوزه پژوهش و فناوری بار دیگر یادآوری می گردد .
وی افزود: هفته پژوهش فرصتی است تا ارج و منزلت این مقوله در اجتماع بیش از پیش نمایان گردد و توجه به پژوهش را به عنوان یک اولویت در جامعه اسلامی پر رنگ تر نماید چرا که تحقیق و پژوهش جزو توصیه های دینی ماست .
استاندار استان آذربایجان شرقی گفت: خدا را شاکریم که در کشور اسلامی ما اتفاقات مهمی رخ داده است و از جمله بخش های مهم این اتفاقات توسعه امر پژوهش در کشور است .
رییس سابق دانشگاه تبریز تشریح کرد: قدرت های بزرگ اکنون کسب قدرت را در پیشرفت لابراتورها و آزمایشگاهایشان جستجو می کنند؛ ما نیز باید برای کسب علم و تولید تکنولوژی همت کنیم، چرا که نیروی کاری جهان را کسی می تواند به کار بگیرد که صاحب دانش وتکنولوژی است .
ایشانعنوان کرد: حال باید افتخار کنیم که بهبرکت انقلاب اسلامی در همه رشته ها میتوانیم در کشور متخصص پرورش دهیم .
دکتر پورمحمدی افزود: رمز بقای کشور در توسعه علمی است و باید روند توسعه علم و فناوری را تسریع کنیم واجازه ندهیم شتاب علمی دچار وقفه گردد؛ زیرا یکیاز مشکلاتی که در کشور وجود دارد عدم توازن در تولید علم و فناوری است، رسالت دانشگاه تولید علم است ولی نباید از تولید فناوری و تکنولوژی نیز غافل شویم و خود دانشگاه ها باید برای حرکت بهسمت تولید تکنولوژی همت نمایند و باید حمایت از شرکت های دانش بنیان و رشد فناوری از سیاستهای راهبردی دانشگاه هایمان باشد، بهعبارت دیگر علممان را باید تبدیل به علم ثروت آفرین بکنیم
.
وی تشریح کرد: شناخت صحیح نیازهای جامعه در راستای تصمیم گیری در خصوص تولیدات علم و محصول، لازمه پیشرفت کشور است و باید بدانیم مشکل ما در تبدیل علم به محصول است، کاربردی کردن علم حرکت به سمت خودکفایی کشور است .
وی عنوان کرد: پژوهشگرانمان باید گسترده تر از تخصص خودشان قدم بردارند و به فکر همکاری با متخصصان رشته های دیگر باشند .
استاندار آذربایجان شرقی همچنین از تشکیل کمیته ای با هدف مبارزه جدی با سرقت علمی در کشور خبر داد .
وی در ادامه از دیدارش با محمدحسین بهجت تبریزی (استاد شهریار) گفت و عنوان کرد: آن موقع من در صدا و سیما فعالیت می کردم. روزی به دیدار مرحوم استاد شهریار رفتیم و بنده از ایشان خواستم توصیه ای به ما بکنند، استاد با نقل حدیثی با این مضمون که دانشمندان مانند معادن طلا و نقره هستند وباید آنان را کشف کرد این کشف ومطرح کردن را وظیفه رسانه دانست. لذا از رسانه ها میخواهم عمل به این رسالتشان را در اولویت قرار دهند .
استاندار تصریح کرد: مطرح کردن فعالان عرصه پژوهش و فناوری در جامعه و تریبون دادن به آنان رسالت رسانه هاست .
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در آخر از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تبریز و حاضران در جشنواره بابت توجه به مقوله پژوهش و گرامی داشت هفته پژوهش تشکر کرد .