از ۲۱ طرح فناورانه و نوآورانه رونمایی شد
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان شمالی، در این آیین استاندار و رئیس ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری در خراسان شمالی با بیان اینکه دانشگاهیان استان نقشه راه کاربردی کردن تحقیقات را ارائه دهند، گفت: اعتبارات محدودی را که در کشور به حوزه پژوهش تخصیص می یابد، باید به سوی تحقیقات کاربردی سوق دهیم .
محمدعلی شجاعی ازجمله شاخص های توسعه جوامع را میزان بودجه تحقیقاتی آنها دانست و تصریح کرد: سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی کشورها نشان دهنده میزان پژوهش محور بودن مدیریت های اجرایی است و در کشور ما هم در ۳ دهه اخیر تلاش های زیادی برای پیوند دادن علم و پژوهش و دانشگاه با عرصه اجرایی انجام گرفته و پژوهش به تدریج جایگاه و اهمیت خود را یافته است .
وی در عین حال با اذعان به اینکه در مقایسه با کشورهای توسعه یافته هنوز فاصله زیادی از این لحاظ داریم، گفت: در نحوه توزیع همین اعتبارات محدود پژوهشی سالانه هم شاهد هستیم که درصد کمی از آن به مراکز آموزش عالی تخصیص می یابد.
وی ادامه داد: حلقه های مفقوده زیادی بین دانشگاه و نیازهای اجرایی در کشور به چشم می خورد لذا دانشگاهیان باید روی اجرایی شدن پژوهش ها اصرار بورزند و در مدیران هم احساس نیاز به پژوهش های کاربردی بالا رود تا با همپوشانی این دو، علم به طور جدی به مسائل اجرایی وارد شود و نتایج قابل اعتنایی را رقم بزند .
استاندار گفت: برای اتصال دانایی و علم بر امور اجرایی راهی نیست جز اتصال پژوهشگران به سیستم های دولتی و خصوصی و این نگاه علمی می تواند بسیاری از معضلات را کاهش دهد و از خطاهای سیستم اجرایی بکاهد .
دکتر شجاعی خواستار آن شد تا اعتبارات محدود کنونی پژوهشی استان برای حل چند مسئله اولویت دار مردم به شکل متمرکز تخصیص یابد و از فعالیت های تحقیقاتی پراکنده و کم اثر اجتناب شود.
وی تاکید کرد: علم، صنعت و اجرا باید در کنار یکدیگر قرار گیرند تا اقتصادی مبتنی بر پژوهش های کاربردی داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه طرح های پژوهشی استان به دانشگاه ها واگذار شود، افزود: جلسات اجرایی مشترکی بین بخش خصوصی و دانشگاه ها برای تقویت ارتباط علم و صنعت برگزار خواهیم کرد .
استاندارخراسان شمالی در بازدید از غرفه های نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازاراین استان، با ابراز خرسندی از انگیزه بالای پژوهشگران استان به خصوص جوانان تحصیلکرده در راستای تحول آفرینی و کمک به حل مسائل و برطرف کردن نیازهای حوزه اجرا و صنایع تصریح کرد: این پژوهشگران پیشاهنگان توسعه استان محسوب می شوند و مسیر عبور ما از عقب ماندگی های کنونی به سوی توسعه را کوتاه تر می کنند .
رئیس پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز در این آیین با بیان اینکه امسال ۷۵ غرفه به ۳۰ دانشگاه، مرکز تحقیقاتی و پژوهشی و دستگاه اجرایی واگذار شده است، خاطر نشان کرد: رویکرد امسال نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان، نمایش و معرفی محصولات فناورانه و دانش محور است که بر پایه پژوهش های علمی تبدیل به محصول شده و به بازار راه یافته است .
دکتر گرمه ای در ادامه افزود: پاتوق های فناوری در حوزه آب، صنعت دام، سرمایه گذاری در کسب و کارهای نوپا و IT در چهار روز و کارگاه های آموزشی در تمام ایام نمایشگاه برگزار می گردد .
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار استان خراسان شمالی امسال با مسئولیت برگزاری پارک علم و فناوری از تاریخ ۲۵ لغایت ۲۹ آذرماه ۹۷ از ساعت ۹ صبح الی ۱۹ بعدازظهر در محل سالن ورزشی دانشگاه پیام نور استان برای بازدید عموم دایر است .
ر.ب ۴۵/ ع.ع ۵۷