عمومی | بنیاد ملی نخبگان

دانشگاه‌ نسل‌ اول و دوم؛ بزرگترین مانع ایجاد اکوسیستم کارآفرینی

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ حبیب شریف ؛ رئیس بنیاد نخبگان فارس در مراسم بزرگداشت ابوموسی خوارزمی که در محل خانه علم اصفهان برگزار شد، با اشاره به جمعیت بالای فارغ‌التحصیلان کشور، این مهم را فی‌نفسه یک فرصت برای پیشرفت دانست و گفت: این افراد غالباً خروجی دانشگاه‌های نسل اول و دوم هستند و در نتیجه با مباحث و مفاهیم کارآفرینی و ارزش‌آفرینی آشنا نیستند؛ به همین دلیل است که موضوع اشتغال آنان به یک مسئله مهم تبدیل شده است.

وی افزود: عدم‌آموزش شیوه‌های کسب‌وکار و مهارت‌های حوزه کارآفرینی و نوارزش‌آفرینی به این دانشجویان سبب شده است که این افراد همچنان اشتغال را در استخدام دولتی محدود کنند و همواره متقاضی شغل کارمندی باشند.

شریف وجود حق‌التدریس و حق‌التحقیق در دانشگاه‌ها را از موانع بزرگ بر سر راه تشکیل اکوسیستم کارآفرینی برشمرد و اظهار داشت: افکار سنتی حاکم در دانشگاه‌های کشور اجازه تفکر خلاق، ایده‌پردازی و ایده‌پروری را به جوانان نمی‌دهد.

وی اضافه کرد: موضوع اثرگذاری فارغ‌التحصیلان در جامعه و عدم‌توجه به الزامات اجتماعی، یکی از مواردی است که از سوی اساتید و کلیّت دانشگاه مورد غفلت قرار گرفته است؛ این در حالیست که جامعه برای رشد و تعالی نیازمند محققان و دانشگاهیان است.

رئیس بنیاد نخبگان فارس تصریح کرد: در حالیکه دانشگاه‌های کشور هنوز با الفبای دانشگاه نسل‌سوم آشنا نشده‌‌اند، انقلاب صنعتی چهارم در راه است. انقلابی که بر پایه فناوری‌های فیزیکی، دیجیتالی و بیولوژیکی است که بسیار فراتر از انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات است.

شریف اضافه کرد: این فناوری‌ها شامل هوش مصنوعی و رباتیک پیشرفته، اینترنت اشیاء، چاپ سه بعدی، میانجی‌های انسان ماشین، فناوری‌های داده‌های بزرگ و پدیداری فناوری ابر یعنی توانایی جا دادن حجم انبوهی از داده‌ها است که این فناوری‌ها در انستیتوهای پژوهشی که با انجام فعالیت‌های میان رشته‌ای با یکدیگر در تعامل خواهند بود، شکل می‌گیرند .

رئیس بنیاد نخبگان فارس خاطرنشان کرد: ریاضیدانان با اعتمادبه‌نفس باید با ورود به حوزه کارآفرینی و نو‌ارزش‌آفرینی به سایر جوانان در زمینه‌های دیگر از جمله موضوعات مهم خلاقیت و ایده پردازی یاری رسانند .