عمومی | انجمن پوروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران

لزوم افزودن تولید انواع پروبیوتیک به اولویت های موسسه تحقیقات شیلاتی کشور

به گزارش سرویس اقتصادی آریا،  دکتر محمد پورکاظمی گفت: در حال حاضر میزان مصرف آبزیان در کشور حدود ۱۱ کیلوگرم به ازای هر نفر است که این عدد در کشورهای پیشرفته به بیش از ۲۴ کیلوگرم می رسد.
وی  با اشاره به اینکه متوسط مصرف آبزیان در جهان، ۲۰.۳ کیلوگرم تخمین زده می شود، افزود: برای رسیدن مصرف ماهی به این مقدار در ایران، حداقل باید ۷۷۳ هزار و ۵۰۰ تن به تولید فعلی اضافه شود؛ آن هم به شرطی که شمار جمعیت به مقدار کنونی باقی بماند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور عنوان کرد: برای محقق شدن چنین شرایطی، نمی توان به امید افزایش صید نشست؛ زیرا توان اکوسیستم ها در حدی نیست که جوابگوی نیاز مصرف باشد. بنابراین راهی به جز آبزی پروری، باقی نمی ماند. این در حالی است که کشور ما در منطقه ای نیمه خشک قرار گرفته و بحران آب در آن جدی است؛ به گونه ای که کارشناسان معتقدند مصرف آب باید به نصف مقدار فعلی برسد. به همین دلیل، مهمترین راهکار برای افزایش تولید آبزیان، پرورش ماهی در قفس است.
پورکاظمی با بیان اینکه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، به عنوان یک موسسه پیشرو در بحث توسعه پرورش ماهی در قفس، اقدامات موثری را انجام داده است، افزود: انجام مطالعات، نظارت و پایش، تقویت کادر متخصص و ایجاد پل ارتباطی بین بخش تحقیقات، دانشگاه ها و بخش خصوصی از مهمترین فعالیت های کلان این موسسه است که جزو اولویت های کاری آن محسوب می شود.
تدوین برنامه جامع برای ۱۵ سال آینده، تنوع بخشی گونه ای، امکان سنجی محل های مناسب، نوع سازه، اقتصاد و بازار تولید، ظرفیت سازی برای آموزش، تجهیز و تکمیل زیرساخت ها و مهمتر از همه ترویج و انتقال یافته های علمی، از دیگر مواردی بود که دکتر پورکاظمی به عنوان فعالیت های موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور به آن اشاره کرد.
به گفته وی، محققان علوم شیلاتی کشور برای ۵ سال آینده ۱۷۱ پروژه تحقیقاتی، ۹۸ برنامه آموزشی و ۷۰ هزار برنامه ترویجی در زمینه پرورش ماهی در قفس تدارک دیده اند. البته طرح تولید ۱۰۰ هزار ماهی سوف و ۱۰۰ هزار بچه ماهی آزاد برای سال ۹۷-۹۸، تشکیل بانک ژن ماهی آزاد، معرفی ماهی سفید به قفس که مراحل تحقیقاتی را طی می کند، تولید انواع پروبیوتیک ها و واکسن ها، پایش آلودگی های دریایی و مدیریت پرورش، بهداشت و بیماری ها از دیگر مواردی است که باید به فعالیت های گفته شده و اولویت دار موسسه اضافه شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در پایان با اشاره به اینکه صنعت پرورش ماهی در قفس، صنعتی نوپا در ایران محسوب می شود، گفت: این موسسه با تدوین اصول علمی، تعیین استانداردها و ضوابط مربوط به هر اکوسیستم در نظر دارد دانش فنی کل زنجیره از تولید تا بازار را بومی سازی کند تا ضمن اینکه بخش خصوصی به بیشترین سود می رسد، مصرف کننده نیز از پروتئین باکیفیت و سالم مطابق با استانداردهای جهانی بهره مند شود.

خبرگزاری آریا