با همکاری ایران و جایکای ژاپن"آموزش بین المللی برای کشور ثالث در سال ۲۰۱۹ " با محوریت زراعت برنج انجام می شود
با همکاری ایران و جایکای زاپن "آموزش بین المللی برای کشور ثالث در سال ۲۰۱۹ " با محوریت زراعت برنج انجام می شود
در نشستی با حضور دکتر تورج ولی نسب مدیر کل دفتر ارتباطات علمی و توسعه همکاری های بین المللی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ، آقای دکتر ناکاهارا مشاور ارشد آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا)، خانم اتو نماینده و کارشناس ارشد دفتر جایکا در ایران و جمعی از مدیران ستادی سازمان یکشنبه ۱۸ آذر سال جاری در محل دفتر ارتباطات علمی و توسعه همکاری های بین المللی سازمان موضوع آموزش های بین المللی برای کشور ثالث مورد بحث و بررسی قرار گرفت. " برگزاری دو دوره آموزش بین الملل برای مدیران، کارشناسان و کشاورزان افغانستان در حوزه کاشت، داشت و برداشت برنج در سال ۲۰۱۹ " مهم ترین دستاورد حاصل از این نشست بود.
دکتر ولی نسب مدیر کل دفتر ارتباطات علمی و توسعه همکاری های بین المللی سازمان با ابراز خرسندی از رویکرد جایکا در زمینه تقویت آموزش های بین المللی، همکاری سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی(تات) و جایکا را در زمینه برگزاری آموزش های بین المللی کشاورزی در طول سال های اخیر( ۲۰۱۱-۲۰۱۸ ) رضایت بخش توصیف کرد. وی با ابراز امیدواری از تدوام همکاری بین ایران و جایکا، ارتقاء دانش کشاورزی در کشور افغانستان و نیز سایر کشورهای درحال توسعه را از جمله دستاوردهای این همکاری دو جانبه اعلام داشت.
مهندس عرفانی مقدم سرپرست مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز با اشاره به ضرورت تدوین همکاری های آتی بین سازمان تات و جایکا در قالب برنامه های پنج ساله ، از آمادگی کامل این واحد ترویجی و آموزشی برای برنامه های آموزشی در سطح بین المللی خبر داد.
دکتر امیرحسینی رئیس گروه کنوانسیون ها و سازمان های تخصصی بین المللی سازمان، با اشاره به ویژگی های آموزش بین المللی به ویژه برای کشور ثالث، بیان داشت که با اجرای این برنامه در کشور افغانستان، بیش از ۲۵۰ نفر از مدیران کارشناسان و کشاورزان افغانستان طی سال های ۲۰۱۱-۲۰۱۸ از آموزش های تخصصی بهره مند شده اند. وی با اعلام آمادگی سازمان برای ارائه آموزش های بین الملل کشاورزی در کشور تاجیکستانف ضرورت اجرای فرآیند ارزیابی دانش آموختگان این دوره های آموزشی را یادآور شد.
آقای دکتر ناکاهارا مشاور ارشد جایکا با تاکید بر ضرورت توسعه و تداوم آموزش های بین المللی خاطر نشان ساخت نتایج حاصل از آموزش های بین المللی سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی(تات) برای کشور افغانستان بسیار حائز اهمیت بوده است به نحوی که میزان تولید برنج از ۳ تن به ۶.۵ تن در هکتار افزایش یافته است. ایشان در ادامه سخنان خود بیان داشت که جایکا به محض تدوین گزارش ۸ ساله همکاری با سازمان تات در عرصه آموزش برای کشور ثالث، نسخه ای از آن را برای سازمان ارسال خواهد کرد و نیز برنامه آموزش برای کشور تاجیکستان هم احیاء خواهد شد.
هم چنین در این جلسه، ضمن اعلام آمادگی جایکا برای توسعه همکاری با ایران در زمینه تبادلات آموزشی بین المللی کشاورزی، پیشنهاد تدوین برنامه زمانبندی پنجساله به منظور تدوام برنامه های آموزشی در همکاری با جایکا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی