عمومی | انجمن مخاطره شناسی ایران

حضور دانشگاه تهران برای نخستین بار در حوزه علم جغرافیا و علم مواد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام؛ محمدجواد دهقانی افزود: رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۱۸ میلادی دانشگاه‌های برتر دنیا را در ۴۸ حوزه موضوعی در قالب ۵ حیطه کلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی رتبه بندی کرده است؛ کیو اس در سال ۲۰۱۸ دو حوزه مدیریت کتابداری و اطلاعات و تاریخ کلاسیک و باستانی را نیز به جمع حوزه‌های تخصصی خود افزوده است.

وی افزود: در رتبه بندی که در ۵ حیطه علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشکی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی صورت گرفت، دانشگاه‌های ایران در ۲ حیطه مهندسی- فناوری و علوم زیستی- پزشکی در بین دانشگاه‌های برتر دنیا دارای رتبه شده اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در رتبه بندی حوزه‌های موضوعی سال ۲۰۱۸ کیو اس، کشور ایران عملکرد خوبی از خود نشان داده است به نحوی که در سال ۲۰۱۶، دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاه از ایران بود که در حوزه موضوعی پزشکی با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ قرار گرفت.

وی افزود: حضور دانشگاه‌های ایران در سال ۲۰۱۷ از یک حوزه به ۸ حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز؛ مهندسی عمران و سازه؛ مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، کشاورزی و جنگلداری، پزشکی، داروسازی و شیمی ارتقا یافت و در سال ۲۰۱۸، حضور دانشگاه‌های برتر کشور در رتبه بندی موضوعی به ۹ حوزه موضوعی ارتقا یافت.

دهقانی گفت: البته ایران در سال ۲۰۱۸ برای نخستین بار در ۲ حوزه علم مواد و جغرافیا دارای نماینده در بین دانشگاه‌های برتر دنیاست؛ دانشگاه تهران که در ۷ حوزه موضوعی کیو اس از ۹ حوزه موجود حضور داشته است، توانسته با رتبه ۱۵۱-۲۰۰ در حوزه جغرافیا و با رتبه ۲۵۱-۳۰۰ در حوزه علم مواد برای نخستین بار حضور یابد.