تفاهم نامه با مرکز ملی استعدادهای درخشان
تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز ملی استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان به منظور برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت جهت ارتقاء توان علمی کارشناسان و محققین این مرکز و امکان سنجی مورد نیاز مرکز استعدادهای درخشان به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : به منظور ایجاد و گسترش همکاریهای آموزشی- پژوهشی بین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز ملی استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان تفاهمنامه به امضاء رسید.
در این تفاهم نامه بر اجرای پروژههای تحقیقاتی- کاربردی مورد نیاز طرفین، راهاندازی، تکمیل و تجهیز آزمایشگاهها و کارگاههای مورد نیاز مرکز، هدایت و حمایت از پایان نامههای تحصیلی به ویژه در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری در راستای نیازهای تحقیقاتی آن مرکز، برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت و بلندمدت به منظور ارتقاء توان علمی کارشناسان و محققین مرکز در مراکز تحقیقاتی، آموزشی، صنعتی و خدماتی و انجام امور تحقیقاتی، مطالعاتی و امکان سنجی مورد نیاز مرکز استعدادهای درخشان تاکید شده است.
بررسی میزان نیاز به فناوریهای نوین توسط کارشناسان طرفین و برنامهریزی جهت نیل به موارد اولویتدار، بهرهمندی از امکانات آموزشی دانشگاه از قبیل آزمایشگاهی، کارگاهی و کلاسها، انجام بازدیدها و اردوهای علمی، برای دانش آموزان و دانشجویان، برگزاری سمینارها، دورههای تخصصی و کارگاههای آموزشی- مهارتی کوتاهمدت و بلندمدت، مشارکت در تدوین و تالیف نشریات و مجلات علمی و تبادل آنها و انجام داوری، نظارت و بررسی نتایج پروژههای تحقیقاتی در داخل و خارج کشور از دیگر محورهای این تفاهم نامه است.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر با امضای این تفاهم نامه متعهد شده است که در قالب قراردادهای جداگانهای در جهت برآورد نیازهای آموزشی و پژوهشی مرکز استعدادهای درخشان و ارائه خدمات کارگاهی، آزمایشگاهی مورد نیاز به این مرکز متعهد شده است.
ارائه دورههای المپیادهای علمی و کارگاههای کوتاه مدت و بلندمدت مورد نیاز مرکز استعدادهای درخشان، بهرهگیری از تواناییهای مرکز جهت اجرای فعالیتهای مشترک یا اختصاصی آموزشی و پژوهشی، انتشار مقالات علمی حاصل از نتایج پروژههای تحقیقاتی مصوب با نام مشترک دانشگاه و مرکز، توافق جهت راهاندازی، تکمیل و بهرهبرداری از مراکز آموزشی، تحقیقاتی مورد نیاز مرکز، به رسمیت شناختن حقوق مادی و معنوی مرکز و تالیف و ترجمه متون و کتب علمی مورد نیاز مرکز از دیگر تعهدات این دانشگاه است.
مرکز استعدادهای درخشان نیز علاوه بر بررسی پیشنهادات برگزاری دورههای علمی و پژوهشی و اعلام نتایج به دانشگاه، نسبت به تهیه مستمر عناوین تحقیقاتی- مطالعاتی مورد نیاز مرکز و ارسال آنها به دانشگاه امیرکبیر را بر عهده دارد.
کمک در تجهیز و راه اندازی آزمایشگاهها، کارگاهها و مراکز تحقیقاتی در دانشگاه جهت بهرهبرداری مشترک، بررسی پروژههای تحقیقاتی پیشنهادی دانشگاه و اعلام نتایج به دانشگاه، عقد قرارداد جهت اجرای موارد موافقت و تامین منابع مالی مورد نیاز و به رسمیت شناختن حق و حقوق مادی و معنوی دانشگاه در خصوص نتایج حاصل از فعالیتهای مشترک از دیگر تعهدات این مرکز به شمار میرود.
مدت این تفاهم نامه از زمان امضاء برای ۳ سال تعیین میشود، و با اعلام قبلی یکی از طرفین قابل فسخ بوده و ضمناً در صورت رضایت طرفین قابل تمدید است.
****************
برگزاری ایده پردازی دانش آموزی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر/ کارآفرینی و نوآوری از جمله برنامه های راهبردی دانشگاه
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه امروز زمان توجه صرف به برنامه های آموزشی گذشته است، گفت: کارآفرینی و نوآوری از جمله برنامه های راهبردی دانشگاه به شمار می رود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر : دکتر احمد معتمدی در مراسم امضا تفاهم نامه میان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مرکز استعدادهای درخشان با بیان اینکه امروزه زمانی نیست که تنها به برنامه های آموزشی اکتفا شود و موضوعات کار آفرینی فراموش شود، گفت: این موضوعات در برنامه های راهبردی دانشگاه است به گونه ای که با همه مشکلات ولی سرمایه گذاری های خوبی در حوزه کارآفرینی داشتیم.
وی با تاکید بر اینکه این سرمایه گذاری ها ادامه دارد، خاطر نشان کرد: از ۱۰ واحد فناوری به ۱۲۳ واحد رسیدیم که این امر به دلیل افزایش درخواست ها بوده و با این افزایش درخواست نیاز به افزایش بیشتر ظرفیت ها داریم.
معتمدی با اشاره به همکاری های این دانشگاه با بخش های مختلف آموزش و پرورش و صنعت، اظهار کرد: به نظر من هر دو وزارت علوم و آموزش و پرورش یک هدف را دنبال می کند از این رو بازدیدهای دانش آموزان در واحد های کارآفرینی انگیزه های لازم را برای کارآفرینی در آنها ایجاد می کند.
دکتر فاطمه مهاجرانی رییس مرکز ملی استعدادهای درخشان و دانش پژوهان نیز در این نشست وزارتخانه های علوم و آموزش و پرورش هر دو ماموریت های مشترکی دارند لازم است که با هم ارتباط بیشتری داشته باشند .
وی خاطر نشان کرد: علی رغم چنین رویکردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تجربه خوبی را برای ادامه همکاری ها ایجاد کرد.
مهاجر با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای مرکز استعدادهای درخشان، یادآور شد: ما معتقدیم آموزش یک بسته است که تنها یاددادن یکسری راه حل ها و تکنیک نیست و باید همه حوزه ها را در بر گیرد.
وی با تاکید بر اینکه همه ما در حوزه های کارآفرینی، اشتغال، انسان مسوول و شهروند خوب داریم، گفت: از این رو هیچ مجموعه ای نمی تواند ادعا کند که همه کارها را می تواند انجام دهد
دکتر مالک نادری نیز در این نشست نیز با اشاره به حضور موفق دانش آموزان در تیم های بین المللی، گفت: تجربه همکاری با مدارس برای ما بسیار ارزشمند است و این همکاری ادامه دارد.
مدیر کل دفتر فناوری و ارتباط با صنعت با تاکید بر اینکه این دانشگاه در حوزه مهارت افزایی و ایده پردازی جز اولین ها است، خاطر نشان کرد: ۲ سال پی در پی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان تنها دانشگاه سطح الف کشور اعلام شده است.
وی از برگزاری ۴۰۰ برنامه علمی- فرهنگی و اجتماعی به صورت سالانه در این دانشگاه خبر داد و یادآور شد: مسابقات هوا فضا، رباتیک ، پل ماکارونی از جمله این مسابقات است و ما اولین دانشگاهی در کشور هستیم که موضوع استارتاپ ویکندها را در کشور راه اندازی کردیم و در حال حاضر عمده استارتاپ های موجود هسته هایی هستند که در این دانشگاه شکل گرفت.
نادری با اشاره به زمینه های همکاری این دانشکاه با آموزش و پرورش، گفت: در حوزه ایده پردازی و توسعه نوآوری از جمله زمینه های همکاری ما با دانش آموزان با استعداد به شمار می روند و حتی می توانند با شرکت ها و آزمایشگاه های ما همکاری داشته باشند .
وی با اشاره به راه اندازی دفتر ایده بازار در این دانشگاه اظهار کرد: کلیه اقدامات مربوط به ایده بازار از سوی این دفتر انجام می شود و در حال حاضر بسیار از دانش آموزان در آن شرکت دارند و از سال جاری برگزاری ایده پردازی های دانش آموزی را در دستور کار داریم.