عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

سواد رسانه‌ای سپری مقابل رسانه‌های بیگانه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمان، مسلم علی‌مهدی ظهر امروز در ساعت فرهنگی استادان به عنوان دومین سخنران با موضوع آسیب‌شناسی ماهواره در خانواده ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان اظهار کرد: نخستین بار شهریور سال ۱۳۷۰ همزمان با برپایی امکانات دریافت امواج ماهواره‌ای در مرزهای کشور و توسط مرزنشین‌ها به تهیه و نصب ماهواره اقدام کردند.

علی‌مهدی افزود: سال‌های بعد و با ضبط برنامه‌های ماهواره‌ای و ارسال آن‌ها به مرکز کشور، استفاده از سیستم‌های ماهواره‌ای بین مردم ترویج یافت.

وی گفت: سال ۱۳۷۴ نخستین شبکه رسمی فارسی زبان برای تغییر فرهنگ مردم ایران راه‌اندازی شد؛ چراکه امکانات دریافت امواج ماهواره‌ای به کلان‌شهرها رسیده بود و مردم می‌توانستند به ماهواره دسترسی داشته باشند.

این فعال فرهنگی با اشاره به برنامه‌ریزی دشمنان برای تغییر نوع نگرش و سبک زندگی مردم کشور خاطرنشان کرد: سال ۱۳۹۲ تعداد شبکه‌های فارسی زبان به ۱۶۲ شبکه مختلف رسیده بود که رشد ۲۴ برابری را نسبت به پنج سال قبل از آن نشان می‌داد.

وی تصریح کرد: با افزایش راه‌اندازی شبکه‌های ماهواره‌ای و دسترسی بیش از پیش مردم به محتوای این شبکه‌ها شاهد رشد آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی در کشور بودیم.

علی‌مهدی با تاکید بر این موضوع که باید از رویکرد بستن مسیر دسترسی مردم به رسانه‌های بین‌الملل فاصله بگیریم، افزایش سواد رسانه‌ای را سپری مقابل رسانه‌های بیگانه دانست و گفت: باید با افزایش سواد رسانه‌ای در میان اقشار مختلف مردم سپری را مقابل رسانه‌های بیگانه ایجاد کنیم تا فرهنگ، هویت و ارزش‌های دینی ما مورد هجمه قرار نگیرند.

وی با اشاره به افزایش بی‌سابقه تحریک مردم براساس مشکلات اقتصادی و تلقین ناامیدی به جامعه توسط شبکه های بیگانه ادامه داد: خط دهی اصلی شبکه‌های خبری و سیاسی فارسی زبان تحریک لایه‌های معترض جامعه ایرانی است و اخباری را بیشتر برجسته سازی می‌کنند که لایه‌های حساس‌تر را تحریک کنند.

کارشناس فضای مجازی افزود: سال‌های اخیر شبکه‌های تفرقه انگیز با محور قومیت‌گرایی با زبان‌های کردی، ترکی، عربی و.... راه‌اندازی شده است که هدف اصلی آن‌ها اختلاف افکنی بین ۱۱ قوم اصلی جامعه ایرانی است.

وی خاطرنشان کرد: شبکه‌های سرگرمی بدون ژانر خاص و با هدف جذب مخاطب بیشتر راه‌اندازی شده‌اند تا مردم از مسائل مهم داخلی فاصله بگیرند.

علی‌مهدی با اشاره به این موضوع که مخاطب اصلی سریال‌های ماهواره‌ای صرفاً زنان و از بین بردن بنیان خانواده‌ها است، تصریح کرد: برخی شبکه‌ها که از نهادهای مختلف غربی اقدام به پخش سریال‌های بی‌محتوا می‌کنند با اهداف مهندسی شده درصدد نابودی فرهنگ و ارزش های زنان، جوانان و نوجوانان هستند.

انتهای پیام/۴۰۶۲/