دفاع از پایان نامه Worko jimma اولین دانشآموخته مقطع دکتری دانشکده پیراپزشکی
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: Worko jimma دانشجوی بینالملل از کشور اتیوپی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت این دانشکده از پایاننامه خود با عنوان System Development and Evaluation for Treatment Failure Risk Estimation among Pulmonary Tuberculosis Patients in Ethiopia دفاع کرد.
اتیوپی یکی از ۲۲ کشور با بار بالای بیماری سل است. امروزه درمانهای ناموفق سل به دلایل مختلفی مشاهده میشود که این امر بهعنوان چالشی برای کنترل این بیماری محسوب میشود. هدف اصلی این مطالعه تعیین خطر شکست درمان در بین مبتلایان به سل ریوی است که در جنوب غربی اتیوپی تحت مراقبت هستند. دادهها از پرونده بیماران مبتلابه سل ریوی از سه بیمارستان و ده مرکز سلامت در جنوب غربی اتیوپی جمعآوری شد. نرمافزارهای SPSS، WEKA و MATLAB در این مطالعه بهمنظور تحلیل توصیفی، دادهکاوی و سیستم استنتاج فازی استفاده شدند. از بین ۳۴۵۱ بیمار میزان موفقیت و عدم موفقیت به درمان به ترتیب ۴/۸۵% و ۶/۱۴% بوده است. بر اساس تکنیک درخت تصمیم j۴۸ از بین موارد برسی ۲۹۵۱ مورد (۵۱/۸۵%) درست و ۵۰۰ مورد (۴۹/۱۴%) نادرست دستهبندی شد. Percision برای موفقیت درمان ۸۵۵/۰ و سطح زیر منحنی ۵۰۳/۰ برآورد شد.
ارزیابی مدل طراحیشده توسط مجموعه تست که ۳۰ درصد از کل دادها را برداشت بر روی ۱۰۳۵ مورد انجام شد. ۰۵/۸۷ درصد (۹۰۱ مورد بیمار) بهطور درست دستهبندی شدند. ۹۴/۱۲% یا (۱۳۴ مورد بیمار) بهطور درست دستهبندی نشدهاند. تعدادی از قوانینی که برای سیستم استنتاجی فازی با روش MAMDANI مورداستفاده قرار گرفت. شامل این موارد بود: " اگر نتیجه اسمیر بعد از ۵ ماه درمان همچنان مثبت بود، احتمال عدم موفقیت در درمان بیماری بالاست " و " اگر سابقه بیماری سل وجود دارد، احتمال عدم موفقیت در درمان بیماری بالا است "، " اگر محل سکونت بیمار شهر است، احتمال عدم موفقیت درمان بیماری کم است. " تاکید و مراقبت بیشتر باید برای بیمارانی ارائه شود که خطر عدم موفقیت درمان در آنها بالا است. بهویژه اگر نتیجه اسمیر آنها بعد از ۵ ماهه همچنان مثبت است. این بدین معنی است که استراتژیهای کنترل سل موجود نیاز به تجدیدنظر داشته و قسمتهای جدید باید به آن افزوده شود.
دکتر مرجان قاضی سعیدی و دکتر لیلا شاهمرادی اساتید راهنما و دکتر شراره رستم نیاکان و دکتر محمدکاظم شریفی یزدی اساتید مشاور این پژوهش بودند. دکتر فرخنده اسدی، دکتر رضا ربیعی، دکتر ناهید عین الهی، دکتر معصومه دورقی و دکتر منیره رحیم خانی داوری آن را بر عهده داشتند.