دکترمعین در نشست دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی فسا؛ امروز کشور نیازمند حضور و مشارکت دانشگاهیان و نخبگان برای حل مشکلات حوزه های مختلف بصورت علمی می باشد
نشست دانشجویی با حضور دکترمصطفی معین استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و وزیر علوم دولت های سازندگی و اصلاحات با موضوع "جنبش های دانشجویی؛ تاثیرگذاری یا تاثیرپذیری؟" به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار گردید.
به گزارش وب دا؛ در این نشست استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تبریک روز دانشجو گفت: وجه تمایز جنبش دانشجویی با جنبش های اجتماعی در اصالت، آزادگی، آرمان خواهی و خودجوش بودن جنبش دانشجویی است که بدون وابستگی انجام می گردد و نگاه و رویکردشان عقلانی و علمی و در جهت خیر عمومی و تحقق ارتقای منافع عمومی می باشد و دارای فراز و فرودهایی است.
دکترمصطفی معین با بیان اینکه جنبش دانشجویی دارای استقلال است، افزود: دانشگاه بعنوان مرکز اندیشمندان و تفکرات یک جامعه مورد اعتماد مردم می باشد و به این دلیل هم تاثیر پذیر و هم تاثیر گذار است. دانشگاه رسالت اجتماعی دارد و دو رکن اصلی آن استاد و دانشجوست که آموزش و پژوهش و احساس مسوولیت نسبت به جامعه از وظایف آن است و دانشگاه بعنوان عقل نقاد، عقلانیت و انتقادپذیری نسبت به جامعه دارد.
وزیر علوم دولت های سازندگی و اصلاحات با بیان اینکه ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ نقش تاثیرگذاری دانشگاه و دانشجو را به نمایش گذاشت، ادامه داد: دانشجویان آن زمان توانستند فضای خفقان بعد از کودتای سال ۳۲ را بشکنند و سه شهید تحویل جامعه شد که برکات آن تا به امروز ادامه دارد . دانشگاه و دانشجو در پیروزی انقلاب و تاسیس نهادهای انقلابی، جنگ تحمیلی و دفاع مقدس و ... نقش پیشتاز، افتخار آمیز و یگانه ای داشته اند. نقش دانشجویان در دوم خرداد نیز توانست حماسه ایجاد جامعه مدنی را بیافریند.
دکترمعین نقش تاثیرگذار دانشجو را جهانی دانست و بیان کرد: دانشگاه نهاد مدنی علمی است و از شرایط جامعه تاثیر می پذیرد و توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در تاثیرپذیری نقش دارد.
وی افزود: مفاخر پزشکی کشور در طول تاریخ و امروز ایران همچون ابن سینا و دانشمندان بنام نقش اساسی در پیشبرد علم و نجات بشریت داشته اند. ارکان حکومت و نخبگان علمی می توانند جامعه را به توسعه و پیشرفت برسانند و اکنون جامعه ما بیش از هر زمان دیگری به این دو رکن خصوصا به نخبگان و NGO ها نیاز دارد تا بتوانند مشکلات جامعه را حل کنند.
این فعال سیاسی تاکید کرد: مردم بعنوان صاحبان اصلی کشور، باید در همه امور مشارکت داشته باشند. در کشورهایی که نهادهای مدنی گسترش پیدا کرده و نخبگان در عرصه اداره کشور فعال هستند مشکلات مردم اعم از آسیب های اجتماعی، محیط زیست، اقتصاد و ... را حل می کنند و نقش اساسی در کاهش مشکلات مردم و جامعه دارند.
دکترمعین اظهار کرد: نقش تاثیر گذار جنبش های دانشجویی در مشارکت دادن مردم و فعال نمودن NGO ها می تواند اصلی باشد و به جامعه در حل مشکلات کمک کنند.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت امام علی(ع) گفت: خدا از دانشمندان جامعه پیمان گرفته است که نسبت به جامعه بی تفاوت نباشند.
در ادامه این نشست دانشجویان با عقاید مختلف سیاسی و اجتماعی به بیان دیدگاهها و سوالات خود پرداختند و میهمان مراسم نیز به آنها پاسخ دادند.
در ابتدای این نشست علیرضا اجرایی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن قدردانی از همکاری تیم مدیریتی دانشگاه در برگزاری این برنامه گفت: دانشجو باید کنشگری را یاد بگیرد تا بتواند در جامعه مفید باشد.
قرائت بیانیه مشترک انجمن های اسلامی دانشگاههای علوم پزشکی و دولتی از دیگر برنامه های این نشست بود.