برگزاری ویژه برنامه آینده دانشجو و فضای مبهم اقتصادی به مناسبت روز دانشجو در دانشگاه شهرکرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهرکرد، عصرروزشنبه ۱۷ آذر ۹۷، ویژه برنامه " آینده دانشجو و فضای مبهم اقتصادی امروز" به مناسبت روز دانشجو با حضور دکتر کاظم پالیزدار مشاور معاون اول رئیسجمهور و دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، دکتر سعید کریمی رییس دانشگاه شهرکرد، دکتر جعفر مردانی معاون سیاسی امنیتی استانداری چهار محال و بختیاری، حجت الاسلام دکتر سعید صفی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهرکرد، جمعی از مسئولان دانشگاه شهرکرد، ادارات و ارگان های استان و اساتید، کارمندان و دانشجویان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
دکتر کاظم پالیزدار، ضمن تبریک روز دانشجو با اشاره به روز جهانی مبارزه با فسادگفت: فساد اقتصادی مختص کشور ما نیست بلکه در طول تاریخ کشورها و دولتهای مختلفی با این موضوع مواجه بودند و موجب آسیبهای فراوانی به دولتها و حکومتها شده است و فساد اقتصادی در تمامی کشورها وجود دارد و تنها شدت و ضعف این مساله متفاوت است و مساله مهم در حوزه مفاسد اقتصادی، نحوه و نوع برخورد با آن است تا از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری کند.
مشاور معاون اول رئیسجمهور با اشاره به نقدینگی موجود در کشور تصریح کرد: این نقدینگی در کشور به مثابه بمب ساعتی است و این سرمایهها را به سمت بازار طلا، سکه، ارز و خودرو سوق میدهد و همین مسئله باعث بهوجود آمدن التهاب در بازار میشود.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با بیان اینکه به مسئله فساد اقتصادی به شیوههای مختلف پرداخته میشود، افزود: فساد اقتصادی شامل رانت، رباخواری، فراهم کردن شرایط برای گروههای خاص برای رسیدن به سود مالی است که متاسفانه اقتصاد تک محصولی موجب سوءاستفاده برخی از افراد و واردات بیرویه در سالهای اخیر شده است و با بیان اینکه مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد تک محصولی بارها هشدار داده اند، گفت: متکی بودن به اقتصاد تک محصولی در کشور همچنان ادامه دارد و همین امر باعث شده تا دشمنان در معادلات بین المللی از این مساله به نفع خود سوء استفاده کنند.
مشاور معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: در ایران در سالهای اخیر به واسطه توسعه فضای رسانه ای، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم، صدای فساد اقتصادی بیشتر از گذشته شنیده می شود ولی به آن میزان که در حوزه رسانه و فضای مجازی بیان می شود نیز این فساد اقتصادی وجود ندارد و بخشی دیگر از فساد موجود نیز به گوش مردم نمی رسد و باید در این زمینه اطلاع رسانی کرد و رسانه ها نقش مهمی در اطلاع رسانی درست و صحیح برعهده دارند.
دکترکاظم پالیزدار فساد را به ۳ طبقه تقسیم کرد و گفت: فسادی که در سطح کلان کشورها وجود دارد از سوی 'یقه سفیدها ' صورت می گیرد که از قوانین و فناوری ها برای رسیدن به نفع خود استفاده می کنند، فساد رده میانی، که ممکن است در یک دستگاه ها اجرایی از سوی یک کارمند یا مدیر اداره این فساد شکل بگیرد وسومین فساد - فساد خُرد عنوان است: که گریبان جامعه را می گیرد، به طور مثال وقتی در بازار قیمت یک کالا نسبت به نقطه دیگر متفاوت تر است یا در اداره ای خدمات کمتری نسبت به وظایف افراد ارائه می شود، فساد شکل می گیرد راهکار مبارزه با انواع فساد در حوزه برخورد، پشگیری و فرهنگ سازی است.
دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی خاطر نشان کرد: پس از مطالبه مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی، تمامی دستگاه های کشور بسیج شدند و هدف از مبارزه با فساد اقتصادی، برخورد با مفسدان اقتصادی بود.
دکترکاظم پالیزدار یکی از مهمترین عوامل ایجاد فساد را تبعیض عنوان کرد و افزود: این تبعیض باعث بی عدالتی می شود و این بی عدالتی به یاس و امید نداشتن افراد به آینده منجر می شود. تجربه ثابت کرده است، جوامع بشری در مقابل جنگ، قحطی و بیماری مقاوم هستند، اما بیعدالتی موجب ناامیدی از آینده میشود و دشمن نیز در تلاش است با همین حربه ناامیدی را در جامعه ترویج کند و شاهدیم که دشمن در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی عملیات روانی گستردهای را بر علیه مردم کشور ما ایجاد کرده است.
مشاور معاون اول رئیس جمهوری گفت: اینکه تحریم ها اثرگذار است حرفی در آن نیست اما گاهی ضعف برخی از مدیران نیز می تواند به بروز برخی از کاستی ها منجر شود اما با همبستگی و همدلی می توان از این فشار دشمن عبور کرد چرا که تمام فشار دشمن همین است.
گفتنی است؛ در ادامه این برنامه دکتر کاظم پالیزدار به پرسش های حاضرین پاسخ گفت.
|
|
|
|