پژوهشگاه روشنگر مسیر آینده سازمان میراث فرهنگی
.
گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، محمد خیاطیان ، معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این مطلب را امروز در مراسم معارفه بهروز عمرانی، سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرد.
او در ادامه همه کارکنان و کارمندان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را سرمایه های این سازمان دانست و گفت: امیدواریم بتوانیم در همه بخش ها و زمینه ها از افراد داخل مجموعه که دارای سابقه هستند، استفاده کنیم و دیگر آزمون و خطا انجام ندهیم.
وی افزود: ریاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انتظار دارد که به عنوان حوزه مغزافزاری سازمان در همه زمینه ها نقش آفرینی کرده و نقش بارز خود را به ظهور برساند.
خیاطیان با تاکید بر این که همه حوزه های سازمان باید زیر یک فکر و اندیشه قرار بگیرند، گفت: این فکر و اندیشه باید از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تراوش کند، آنچه که می تواندمنشا حرکت و جهت صحیح سازمان باشد.
به گفته وی، بیشترین اعتبار و سهم افراد موفق در عرصه های مختلف در کشورهای پیشرفته در عرصه پژوهش بوده است و امروز هم کشورهای جهان سومی که پا به عرصه کشورهای پیشرفته گذاشته اند یا کشورهای پیشرفته ای که توسعه یافته اند مهمترین کارشان در عرصه پژوهشی است.
لزوم پژوهش در حوزه های مختلف میراث فرهنگی و گردشگری
او گفت: امروز ایران در حوزه میراث فرهنگی در دنیا حرف برای گفتن دارد و در بسیاری از شاخص ها در بین ده کشور برتر قرار دارد اما چرا نباید پژوهش حوزه میراث فرهنگی در دنیا در اختیار ما باشد؟
خیاطیان با طرح این پرسش که چرا برای آموزش کاوش باید از ایتالیایی ها کمک بگیریم ؟ بر لزوم انجام صحیح و مطلوب پژوهش در حوزه های مختلف تاکید کرد و گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باید همیشه با پژوهش یک دور تسلسل داشته باشد چرا که هیچ وقت کار پژوهشی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به پایان نخواهد رسید.
او گفت: در یک کار پژوهشی نباید تنها به ارایه یک برنامه اجرایی اکتفا کرد چرا که ماموریت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با ارائه یک برنامه اجرایی نه تنها تمام نمی شود بلکه تازه شروع می شود.
وی افزود: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باید بعد از ارایه برنامه، به بازخورد اجرا توجه کرده و برای برطرف کردن نقاط ضعف و تبدیل آنها به نقاط قوت تلاش کند به عبارت دیگر پژوهشگاه باید همیشه سازمان را در عرصه های مختلف هدایت و راهبری کند.
خیاطیان گفت: همه بخش های سازمان نیاز به پژوهش دارند حتی یکی از حوزه هایی که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری می تواند مورد بررسی قرار دهد راه های افزایش انگیزه در کارکنان سازمان است.
او افزود: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حوزه صنایع دستی باید موضوع برند سازی و راهکارهای تقویت صادرات در این زمینه را مورد بررسی قرار داده و به سازمان خوراک فکری بدهد.
او با اشاره به این نکته که بحث گردشگری یکی از شعارهای اصلی دولت دوازدهم بوده و محوری ترین فعالیت دولت در سال ۱۳۹۸ موضوع گردشگری خواهد بود، از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خواست در راستای رونق گردشگری به سازمان باید کمک کند چرا که راه برون رفت از این وضعیت اقتصادی رونق حوزه گردشگری است.
او در ادامه از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خواست با پژوهش هایش مسیر آینده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در نگاه کلی و کلان روشن کند.
خیاطیان با اشاره به طرح مصوب شده نمایندگان مجلس مبنی بر تبدیل شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزراتخانه پرسید که آیا اگر پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه ورود کرده و بررسی های لازم را انجام می داد به چنین نتیجه ای می رسید؟ آیا با تبدیل سازمان به وزارتخانه مشکل حوزه میراث فرهنگی یا گردشگری حل خواهد شد؟
او گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری باید نسبت به سایر حوزه هایی که می توانند برای ما تعیین تکلیف کنند پیش قدم باشد، حوزه های قانونگذار و حوزه های نظارتی که گزارش های نظارتی آنها به قانون تبدیل می شود آیا به راستی می توانند برای ما تعیین تکلیف کنند ؟
وی اظهار داشت: هنوز هم جا دارد که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مزیت های سازمان بودن و وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را مورد بررسی قرار دهد و سپس این سازمان براساس مزیت ها و معایب این تصمیم نقش خود را ایفا کند.
خیاطیان در ادامه از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خواست در زمینه برنامه های راهبردی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از سایر دستگاه ها پیشروتر و جلوتر باشد.
وی گفت: امیدواریم بتوانیم در کنار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پژوهشگاهی داشته باشیم که بتواند برنامه های بلند مدت، میان مدت و حتی کوتاه مدت این سازمان را تهیه کرده و سازمان بر مدار تحقیقات و پژوهش های علمی کار خود را به نحو مطلوبی انجام دهد.
او با تاکید بر لزوم ارتباط تنگاتنگ بین بخش های مختلف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: باید نشست های مشترک بین پژوهشگاه و سازمان برگزار شده و اعضایی از پژوهشگاه در کارگروه های و کمیته های مختلف سازمان حضور داشته باشند.
او تاکید کرد: باید نقش پژوهشگاه در تصمیم گیری و تصمیم سازی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پررنگ تر باشد.