رقابت 161 تیم در مسابقات بینالمللی رباتیک
رئیس کمیته ملی رباتیک جمهوری اسلامی ایران از ارائه پیشنهادی به فدراسیون جهانی رباتیک مبنی بر برگزاری مسابقات جهانی رباتیک فدراسیون فیرا در سال 2020 در ایران خبر داد.
سروش صادقنژاد در مراسم افتتاح هفتمین دوره مسابقات رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به جزئیات برگزاری این رقابتها، گفت: در سال جدید تغییراتی در کمیته ملی رباتیک انجام شد که این تغییرات منجر به تقویت علم رباتیک در میان کشورهای شرکت کننده در این رقابتها خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در ایران تلاش شده است که با تعاملات بینالمللی نقش بسزایی در ارتقای نظام نوآوری داشته باشیم، اضافه کردیم: بر این اساس، لیگهای تعریف شده در بخش دانشجویی به گونهای بوده است تا رباتهای طراحی شده به سمت کاربردی شدن حرکت کنند.
صادقنژاد با بیان اینکه در این اساس در سال جاری، لیگ چالش رباتهای چرخدار را برگزار کردیم، ادامه داد: رباتهای پرنده از دیگر لیگهای بخش دانشجویی است که در آن طراحی این رباتها در راستای کاربردی کردن این نوع رباتها تاکید شده است.
صادقنژاد با اشاره به لیگ بخش دانشآموزی گفت: در این بخش، تمرکز بر خلاقیت و نوآوری دانشآموزان بوده است؛ از این رو دو لیگ جدید را برای این بخش تعریف کردیم.
وی لیگ آب را از جمله لیگهای جدید این بخش دانست و توضیح داد: مساله آب، یکی از معضلات کشور در سالهای آتی است و در این لیگ علاوه بر فرهنگسازی در نحوه مصرف آب، سعی میشود تا با نگاه خلاقانه به مساله کاربرد ربات در حوزه آب و رفع چالشهای آن رباتهایی طراحی شوند.
وی ماموریت غیرممکن را از دیگر لیگهای بخش دانشآموزی نام برد و افزود: در این لیگ دانش آموزان باید بتوانند با امکانات موجود مسائل رباتیک ارائه شده را حل کنند.
رئیس کمیته ملی رباتیک ادامه داد: در مرحله پیش ثبتنام و دریافت فنی 325 تیم در 15 لیگ دانشآموزی و دانشجویی ثبت نام کردند که پس از داوری 236 تیم پذیرش شدند.
به گفته وی، از این تعداد 161 تیم که شامل 1250 شرکتکننده میشود، در این مسابقات شرکت کردهاند.
وی همچنین از ارائه پیشنهادی به فدراسیون جهانی رباتیک خبر داد و گفت: بر اساس این پیشنهاد در سال 2020 مسابقات جهانی رباتیک فدراسیون فیرا در ایران برگزار شود.
********************
برگزاری مسابقات تیراندازی میان انسان و ربات تا سال 2020/مسابقات 2018 در تایوان
رئیس فدراسیون جهانی رباتیک فیرا از برگزاری مسابقات تیراندازی میان انسان و ربات در سال 2020 خبر داد.
جکی بارتز در مراسم افتتاح هفتمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه رقابتهای جهانی رباتیک از سال 1996 آغاز شد، افزود: من از سال 2002 در این مسابقات حضور داشتم و در سال 2016 نیز تغییراتی در این رقابتها ایجاد کردیم که باعث ارتقای این مسابقات در سطح جهانی شد.
وی توسعه علم رباتیک را از اهداف فدراسیون جهانی ربوکاپ (فیرا) نام برد و افزود: تنها با در نظر گرفتن لیگ رباتهای فوتبالی نمیتوان به اهداف مورد نظر دست یافت، از این رو در مسابقات یوروکاپ تمرکز بر رباتهای انساننما کردیم تا بتواند ماموریتهای مختلفی را انجام دهد.
بارتز اضافه کرد: هدف ما از برگزاری این لیگها طراحی رباتهایی است که بتوانند در مسابقات واقعی با انسان رقابت کنند.
به گفته وی، بر این اساس قرار است در سال 2020 رباتها با انسان در مسابقات تیراندازی رقابت کنند.
رئیس فدراسیون جهانی رباتیک فیرا با اشاره به برگزاری لیگهایی در حوزه طراحی و ساخت رباتهای امداد و نجات و تامین آب، خاطرنشان کرد: علاوه بر آن در فیرا تلاش داریم تا مسابقاتی در زمینه رقابت رباتهای بدون سرنشین برگزار کنیم.
بارتز همچنین با اشاره به ایجاد یک تیم چند ملیتی در حوزه رباتیک، گفت: در این تیم، اعضایی از کشورهای مختلف گردهم آمدهاند تا به حل مسائل رباتیک بپردازند. به نظر من این اقدام آغازی برای همکاری کشورها در یک زمینه علمی است.
رئیس فدراسیون جهانی رباتیک فیرا با اشاره به تاثیرات برگزاری این رقابتها در کشورها، گفت: شرکتکنندگان در این رقابت در کنار کسب مهارتهای علمی و انجام پروژهها میتوانند در آینده در جهت رفع چالشهایی چون فقر و سایر مسائل گام بردارند.
وی با تاکید بر اینکه فیرا نقش مهمی در توسعه دانشگاههای نسل سوم دارد، اضافه کرد: تمرکز ما بر روی هوش مصنوعی است، چرا که تلاش داریم طبیعت را به گونهای تغییر دهیم که همه کارها از طریق رباتها انجام شود.
بارتز ادامه داد: مسابقات فیرا در سال 2018 در دانشگاه سنگچیای تایوان برگزار خواهد شد.
--------------------------------
افزایش 3 برابری تعداد قرارداهای صنعتی دانشگاه امیرکبیر
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از 3 برابر شدن تعداد قراردادهای صنعتی این دانشگاه خبر داد و گفت: به منظور توسعه فعالیتهای عملی در حوزههای علمی، اقدام به بازنگری برنامههای آموزشی 16 دانشکدهای دانشگاه کردیم.
دکتر احمد معتمدی در مراسم افتتاح هفتمین دوره مسابقات بینالمللی رباتیک و هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اهمیت برگزاری این مسابقات، افزود: دانشگاه صنعتی امیرکبیر اهمیت زیادی برای برگزاری چنین مراسمی قائل است از این رو این مسابقات در هفت دوره برگزار شده و در هر دوره رشد کمی و کیفی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاههای ایران از لحاظ تئوری توفیقات زیادی داشته است،ادامه داد: به عنوان نمونه در برنامه راهبردی این دانشگاه تلاش داریم تا بتوانیم جزء دانشگاههای نسل سوم و 100 دانشگاه برتر دنیا قرار گیریم.
معتمدی با تاکید بر اینکه بنا داریم تا 8 سال آینده به این اهداف برسیم، یادآور شد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تاکنون توانستهایم سال به سال رتبه جهانی دانشگاه را ارتقاء دهیم.
وی یکی از شاخصهای رشد دانشگاه را، تولید علم و مقاله دانست و افزود: بر اساس برنامه راهبردی دانشگاه، تعداد متوسط مقالات به تعداد استادان در سال گذشته 3.96 است که بر اساس برنامه راهبردی دانشگاه این میزان باید 2.86 باشد.
به گفته وی، بر اساس برنامه راهبردی تعداد استنادات این دانشگاه باید 18 باشد که در سال گذشته این میزان به 20.6 رسیده است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه ما از برنامههای پیشبینی شده جلوتر حرکت میکنیم، ادامه داد: هر چند که ما از نظر تئوری بسیار فعال بودیم، ولی نیاز است تا در حوزه عملی نیز فعالتر عمل کنیم. از این رو برنامه هایی را در این راستا در دستور کار داریم.
معتمدی بازنگری برنامه کارشناسی را از جمله اقدامات این دانشگاه برای ارتقای فعالیتهای علمی این دانشگاه نام برد و اظهار کرد: بر این اساس، اقدام به بازنگری برنامه کاری 16 دانشکده این دانشگاه کردیم و در این بازنگری سعی شده تا جنبههای کاربردی و عملی را ارتقاء دهیم و دانشجویان را با مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار آشنا کنیم.
معتمدی ادامه داد: علاوه بر آن تلاشهایی شده است تا پروژههای تحقیقاتی در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری نزدیک به صنعت شود که با اقدامات صورت گرفته تعداد قراردادهای صنعتی دانشگاه 2 برابر افزایش نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش تعداد قراردادهای صنعتی موجب میشود تا دانشجویان دورههای تحصیلات تکمیلی با بازار کار آشنا شوند.
وی با اشاره به وضعیت ثبت اختراعات در این دانشگاه گفت: 31 درصد پتنتهای ثبت شده در کانون ثبت پتنت ایران متعلق به دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه هر چه بتوانیم مسائل نظری و عملی را تلفیق کنیم، به حوزه کاربرد نزدیکتر میشویم، یادآور شد: در حال حاضر بسیاری از دانشگاههای خوب دنیا به سمت ایجاد دانشگاههای نسل سوم در حرکت هستند و این دانشگاهها، جزء دانشگاههایی است که در عرصه اقتصادی نقش فعالتری در تولید ثروت دارند.
معتمدی با اشاره به برگزاری مسابقات رباتیک در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: هدف ما مدیران از برگزاری چنین رویدادهایی حرکت به سمت دانشگاه نسل سه است، از این رو تلاش میشود تا دانشآموزان در کنار فعالیتهای علمی، مهارتهایی چون تحقیق کردن و انجام کار گروهی را فراگیرند.