پژوهشهای کاربردی یک منبع درآمد برای دانشگاه ها و مراکز پژوهشی محسوب می شوند
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری خوزستان، دکتر مختاری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان خوزستان اظهار داشت: چندین سال است که به واسطه کاهش بودجههای پژوهشی و نیاز فوری دستگاههای اجرایی به پژوهشهایی که دارای ارزش افزوده باشند، پژوهشها به سمت و سوی کاربردی شدن رفتهاند.
وی با بیان اینکه پژوهشهایی که در استان خوزستان انجام گرفته و یا در حال انجام هستند، پژوهشهای بسیار خوبی در حوزههای مختلف هستند، گفت: متههای حفاری جهاد دانشگاهی خوزستان، پمپ SRP دانشگاه شهید چمران اهواز و فشارسنجهای یکی از شرکتهای دانشبنیان پارک علم و فناوری خوزستان، مهم ترین پژوهشهای کاربردی هستند که در استان خوزستان اجرایی شدهاند.
دکترمختاری افزود: این سه کالایی که با پژوهشهای کاربردی به مرحله تولید رسیدهاند، سه کالا از ۱۰ قلم کالای اساسی مورد نیاز صنعت نفت هستند که دراین استان تولید شدهاند.
وی گفت: فعالیتهایی که توسط جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری خوزستان در حوزه پژوهش های کاربردی انجام گرفته است، باعث شده تا دانشگاهها نیز از شیوه انجام پژوهشهای بنیادی خارج شوند و نسبت به انجام پژوهشهای کاربردی نیز اقدام کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خوزستان خاطرنشانکرد: اکنون دانشگاهها دریافتهاند که اگر وارد بحث پژوهشهای کاربردی نشوند، از رقبای خود عقب خواهند افتاد و در این زمینه دانشگاهها نیز در تلاش هستند تا بتوانند در این رقابت خود را حفظ کنند و در صورت امکان از مجموعههایی که رقیب آنها هستند، در بحث پژوهشهای کاربردی جلو بزنند.
ر.ب ۴۵/ ع.ع ۵۷