دانشگاه شیراز میزبان هفته فرهنگی ژاپن
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شیراز، این برنامه در قالب هفته فرهنگی ژاپن و به منظور معرفی آداب و رسوم و سنت های ژاپن ترتیب یافت و با استقبال اساتید و دانشجویان مواجه شد
دبیر اول سفارت ژاپن در ایران در این مراسم گفت: هفته فرهنگی ژاپن برای ششمین سال متوالی با هدف آشنایی بیش از پیش مردم ایران با فرهنگ و آداب و رسوم مردم این کشور برگزار می شود.
تاکاشی کامادا افزود: تاکنون هفته فرهنگی ژاپن تنها در تهران برگزار می شد و امسال برای اولین بار این مراسم در شیراز هم برگزار شده است.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و فرهنگی سفارت ژاپن در ایران نیز با اشاره به دیدار های مکرر نخست وزیر ژاپن با رئیس جمهوری ایران گفت: این دیدار ها نشانگر پیوند محکم مردم، دولت و سیاستمداران دو کشور است و این پیوند باید براساس هنر و فرهنگ تقویت شود.
تاکاشی یامادا با اشاره به تاریخ مناسبات سیاسی و اجتماعی میان ایران و ژاپن بیان کرد: سران سیاسی و دولت های ژاپن و ایران به ویژه با روی کار آمدن شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران بسیار به یکدیگر نزدیک تر شده اند.
وی افزود: نخست وزیر ژاپن از سال ۲۰۱۳ تاکنون ۷ بار با رییس جمهوری ایران دیدار کرده است که آخرین آنها در سال جاری و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بوده است و نشان می دهد روابط دو کشور در سطح دولتی و حکومتی بسیار محکم و پایدار است.
دبیر اول سفارت ژاپن با بیان اینکه ژاپنی ها از ۱۴۰۰ سال پیش و همزمان با ساسانیان از فرهنگ غنی ایرانی و تمدن سرزمین پارس آگاه بوده اند، افزود: در آن زمان کالاهای ایرانی از طریق جاده ابریشم و چین به ژاپن می رسید و گنجینه هایی از آن دوران در ژاپن کشف شده است که همگی نشان از میزان پیشرفت و توان ایرانیان دارد.
وی با اشاره به نخستین تعاملات رسمی دو کشور ژاپن و ایران در دوره قاجار گفت: تاریخ رسمی آغاز روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن ۱۹۲۹ میلادی بود و از آن زمان گرچه فراز و فرود هایی وجود داشته است، مردم ایران و ژاپن توانسته اند تعاملات فرهنگی خوبی با یکدیگر داشته باشند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و فرهنگی سفارت ژاپن اعلام کرد: سال آینده نودمین سالگرد برقراری دیپلماسی بین دو کشور ایران و ژاپن است و امیدواریم روابط دوستانه بین دو کشور گسترش یابد و هر دو کشور با ثبات توسعه یابند.
رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز هم در این آیین هدف از برگزاری هفته فرهنگی ژاپن را تبادل فرهنگی و آموزش اخلاق محور عنوان کرد و مردم ژاپن را انسان هایی اخلاق مدار خواند.
دکتر محمدرضا بذرگر درباره هنر گل آرایی ژاپنی گفت: ژاپنی ها همراه با آموزش گل آرایی اندیشه ای را ترویج می کنند که بر مبنای آن بر احترام متقابل به افراد، فروتنی، دوری از غم، طبیعت محوری و نظم بسیار تاکید می شود.
وی افزود: این هنر افزون بر جنبه فیزیکی جنبه ای روانی و اخلاقی نیز دارد و ما در بعد فرهنگی باید به این جنبه های نمادین تکیه می کنیم.
برنامه های هفته فرهنگی ژاپن در ایران، با برگزاری کارگاه آموزش گل آرایی ژاپنی برای دانشجویان رشته های هنر و معماری دانشگاه های شیراز پایان یافت.
ر.ب ۴۵/ ع.ع ۵۷