عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

برگزاری ششمین نشست علمی پدافند غیرعامل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور معاونین و مسئولین سازمان پدافند غیر عامل کشور

برگزاری ششمین نشست علمی پدافند غیرعامل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال با حضور معاونین و مسئولین سازمان پدافند غیر عامل کشور

ششمین نشست علمی پدافند غیرعامل با حضور اساتید گروههای فنی و مهندسی و کارشناسانی از سازمان پدافند غیرعامل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال برگزار شد.

در ابتدای این نشست تخصصی، دکتر حمیدرضا خالدی، رئیس واحد تهران شمال و مهندس جلالی، معاون صنعت، معدن و تجارت سازمان پدافند غیرعامل با ارائه توضیحاتی در خصوص لزوم شناسایی چالش های عمده کشور و تلاش برای رفع شکاف ها و گسست های موجود در ارتباط بین حوزه های پژوهشی و اجرایی، بر حل آنها با استفاده از هم اندیشی کارشناسان و نخبگان این دو سازمان و تدوین شیوه هایی برای استفاده هدفمند از ظرفیت های علمی و دانشگاهی تاکید کردند. در ادامه این جلسه اساتید این واحد دانشگاهی و کارشناسان و مسئولان حوزه صنعت، معدن و تجارتِ سازمان پدافند غیرعامل در خصوص سرفصل های موضوعی تبیین شده در ابتدای جلسه و تدوین یک نظام نامه جامع و شناسایی چالش های حوزه فنی مهندسی کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند. این نشست ها به صورت هفتگی و هر هفته با حضور ریاست واحد و اعضای یکی از کارگروه های تخصصی واحد و کارشناسان و مسئولانی از آن حوزه در سازمان پدافند غیرعامل کشور در واحد تهران شمال برگزار می شود.

معاون پژوهشی دانشکده برق و کامپیوتر، در مصاحبه ای که با واحد روابط عمومی واحد داشتند، در خصوص لزوم برگزاری چنین نشست هایی گفت: دانشگاه مسئول، دانشگاهی است که بتواند مشکلی را از جامعه حل کند. وی گفت: با توجه به رویکرد اخیر دانشگاه آزاد اسلامی جهت برطرف نمودن مشکلات اساسی کشور و انتخاب واحد تهران شمال به عنوان قطب پدافند غیرعامل شایسته است که تمامی گروههای علمی واحد، نسبت به این موضوع اهتمام داشته باشند و با رویکرد پدافند غیرعامل، به صورت علمی و هدفمند، در حوزه های تخصصی خود به حل مشکلات جامعه ورود کنند.

دکتر یزدانی با بیان اینکه در گروه های فنی مهندسی این واحد دانشگاهی پس از مطالعه و بررسی حوزه های مختلف، تدوین یک نظام نامه جامع جهت بارگذاری در سامانه پایش انجام شد، گفت: اولین هدفی که این کارگروه در پی آن است، تدوین نظام نامه است. این نظام نامه که  از طریق سامانه پایش در اختیار همه واحدهای دانشگاهی قرار می گیرد، می تواند چالش های اساسی را در حوزه سایبری مربوط به پدافند غیرعامل استخراج نموده و به جای این که پایان نامه ها بی هدف تعریف شوند، به حوزه های حل مسئله در سطح کشور هدایت شوند.

این عضو کارگروه سایبری ادامه داد: کارگروه سایبری شامل رشته های مهندسی کامپیوتر، فناوری اطلاعات، آمار و احتمال و ریاضی، مدیریت، فناوری اطلاعات و کتابداری می باشد.

معاون پژوهش دانشکده برق و کامپیوتر با بیان این مطلب که دانشگاه چالش های هر حوزه را تبیین خواهد کرد و متناسب با آن جلسات مختلفی با مسئولان پدافند غیرعامل برگزار می شود که در این جلسات، اسناد چالش های بالادستی را از ایشان اخذ و متناسب با آن راهکار ارائه خواهد شد، افزود: بناست در گروههای سایبری و بنابر اسناد بالادستی ۸ یا ۹ عنوان چالش اساسی استخراج شود. وی اظهار اطمینان کرد که با دغدغه ای که مسئولین واحد نسبت به این موضوع دارند، شیوه های سخت افزاری و نرم افزاری لازم در واحد  برای ایجاد تحول فراهم خواهد شد.

معاونت پژوهشی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در بخش دیگری از این مصاحبه به تشریح نمایشگاه صنعت بومی پدافند سایبری که در مکان نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است پرداخت و گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی توانمندیهای صنعت بومی در حوزه سایبری با محوریت پدافند غیر عامل از تاریخ ۱۱ لغایت ۱۴ آذر در محل نمایشگاه بین المللی برگزار می شود. وی افزود: این نمایشگاه  فرصت بسیار مناسبی برای دانشجویان رشته مهندسی برق و کامپیوتر فراهم می کند که از نزدیک با محصولات دانش بنیان تولید شده توسط متخصصین داخلی آشنا شوند و ضمن تبادل نظر با فعالان این حوزه با نقش و جایگاه بحث پدافند غیر عامل در حوزه سایبر آشنایی بیشتریر پیدا کنند. این عضو کارگروه فنی مهندسی پدافند غیرعامل واحد تهران شمال در ادامه از تمامی دانشجویان مقاطع مختلف دانشکده برق و کامپیوتر و دیگر دانشجویان علاقه مند دعوت کرد که با  توجه به محول شدن بحث پدافند غیر عامل به دانشگاه آزاد تهران شمال و اهتمام این واحد به تحقیق و پژوهش در این حوزه از این نمایشگاه بازدید داشته باشند.

خانم دکتر یزدانی در خاتمه افزود: کمیته سایبری تشکیل شده در دانشکده برق و کامپیوتر توسط اعضا هیات علمی این دانشکده در حال تدوین برنامه علمی با محوریت پدافند غیر عامل است که در این راستا جلسات منظم داخلی در حال برگزاری است و همچنین با صنایع  وابسته به  پدافند غیر عامل در حوزه سایبری نیز ارتباط و جلسات خوبی تا بحال انجام گرفته است . ­­