بازدید معاونان و کارشناسان مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی از پردیس دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران
بازدید معاونان و کارشناسان مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی از پردیس دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران
بر اساس سیاستهای مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی ؛ معاونین و کارشناسان این مرکز در راستای ارزیابی عملکرد پردیسهای دانشگاهی کلیه دانشگاههای کشور، در جلسه ای با حضور مدیران دانشگاه و برخی از روسای دانشکده های همکار حضور یافته و ضمن بازدید از پردیس دانشگاهی دانشگاه علم و صنعت ایران به تبادل نظر پرداختند.
این جلسه با حضور دکتر صفری و دکتر نیستانی معاونین مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم ، دکتر گلابچی مشاور مرکز نظارت وزارت علوم، دکتر ذاکری ریاست دانشگاه ، دکتر واحدی معاون آموزشی، دکتر سیدین معاون اداری مالی ، دکتر صدر مشاور عالی ریاست ، دکتر احمدیان رئیس پردیس ، دکتر نویدبخش معاون آموزشی پردیس ، دکتر مزینی معاون پژوهش و فناوری پردیس ، دکتر جاهد مطلق معاون آموزشی دانشکده کامپیوتر ، دکتر نوری رئیس دانشکده صنایع، دکتر بنیادی معاون آموزشی دانشکده پیشرفت و کارشناسان وزارت علوم و پردیس دانشگاهی برگزار شد.
ابتدا دکتر صفری با اشاره به این که در حال حاضر بحث تحلیل پردیسهای دانشگاهی در مرکز نظارت وزارت علوم مطرح شده و مقرر شده بازدیدهای میدانی از پردیسهای دانشگاهی به عمل آورده تا بتوانیم تحلیل هایمان را با این بازدید ها کاملتر کنیم افزود: با پیشنهاداتی که برای بهبود و قوت پردیس ها دریافت می کنیم و تحلیل نتایج استخراج شده ، همگی را به وزیر محترم علوم و شورای مربوطه ارائه می دهیم. در واقع هدف اصلی این بازدید ها این است که در فضای خارج از دانشگاهها تحلیلی انجام نشود که منجر به سیاستگذاری های غلط شود.
در ادامه دکتر احمدیان به ارائه گزارشی از ماموریت ، اهداف، ساختار ، عملکرد و برنامه های توسعه ای پردیس پرداخت و آماری از تعداد دانشجویان شاغل، فارغ التحصیلان، ممتازین، میانگین طول دوره در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری ارائه نمود و در برخی موارد به ارائه آمار مقایسه ای با دانشجویان روزانه پرداخت.
وی در پایان به اهمیت برگزاری آزمونهای اختصاصی اشاره کرد و افزود : برگزاری دوره های تقاضا محور که بر اساس نیاز صنعت انجام میشود از اولویت های برنامه های جاری پردیس دانشگاهی است که لازم است وزارت علوم این نقش را بپذیرد و راهکار اجرایی آن را از دانشگاههای مطرح در این زمینه بگیرد و از چند دانشگاه به عنوان طرح آزمایشی استفاده کند و بر آنها نظارت کامل داشته باشد.
در ادامه دکتر واحدی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به سابقه پذیرش دانشجوی شهریه پرداز به صورت فراگیر در سالهای گذشته گفت: در مجموع دانشگاه علم و صنعت ایران در این زمینه موفق عمل کرده و اصرار بر این بوده که آهسته و پیوسته حرکت کند. حمایت مالی از دانشجویان پردیس در مقطع ارشد و دکتری چیزی است که برای دانشجویان روزانه وجود ندارد و این امر نشان می دهد که اولویت ما فقط کسب درآمد نبوده است.
وی در مورد پذیرش دانشجوی خارجی گفت: هنوز زیرساختها برای پذیرش دانشجوی خارجی آماده نیست. عدم تسلط به زبان فارسی، عدم شناخت به محیط دانشگاه و شهریه مصوب هیات امناء که برای یک دانشجوی خارجی زیاد است، از مشکلاتی است که ما با آن مواجه هستیم. با این حال بحث بین المللی شدن یکی از اهداف دانشگاه است.
وی پیشنهاد برگزاری آزمون اختصاصی مخصوصا در صنعت را مناسب دانست و تاکید کرد آموزش ما در صنعت نمود پیدا می کند. سعی ما این است که از سیاست گذار بخواهیم به ما اجازه دهد تا بتوانیم دوره هایی را ارائه دهیم که در صنعتمان تاثیر گذار باشد.
سپس دکتر نوری رئیس دانشکده صنایع نیز با اشاره به سابقه خوب برگزاری دوره های تخصصی و فراگیر مورد نیاز صنعت افزود: آثار خدمات افرادی را که در این دوره ها آموزش دیده اند را می توان در حوزه های مدیریتی کشور دید. ما باید تجربه های مفید و نقاط قوت را به نفع مملکت و به صورت ملی بکار بگیریم.
دکتر جاهد مطلق نیز در ادامه افزود: ما پردیس ها را می خواهیم گسترش دهیم نه با نگاه گسترش منابع مالی، بلکه به خاطر نیاز جامعه. عده ای هستند می خواهند دانش خود را افزایش دهند. انگیزه کسی که با کنکور می خواهد وارد پردیس های دانشگاهی شود با کسی که بر اساس آزمون اختصاصی و نیاز سازمان و صنعت می خواهد وارد شود، متفاوت است.
دکتربنیادی نیز با اشاره به میزان اشتغالزایی دانشجویان که از محل دانشجویان پردیس دانشگاهی ایجاد شده، گفت: با حضور دانشجویان پردیس دانشگاهی ارتباط با صنعت دانشگاه و در آمد زایی زیاد شده و این امر برند دانشگاه را در سطح جامعه بالا برده است.
دکتر سیدین نیز با اشاره به تامین منابع مالی مورد نیاز از محل درآمد پردیس گفت: انگیزه دانشجویان روزانه برای ورود به دانشگاه با دانشجویان پردیس دانشگاهی متفاوت است. دانشجوی پردیس برای ورود به خاطر بهایی که پرداخت می کند انگیزه بالایی دارد. قطعا هدف تامین منابع مالی نیست .وی افزود: از محل منابع پردیس توانسته ایم یک آزمایشگاه مرکزی در دانشگاه تاسیس کنیم که شاید در حال حاضر حدود ۳۰ میلیارد تومان تجهیزات در آن نصب کرده ایم که در خدمت دانشجویان پردیس در کنار دانشجویان روزانه قرار گرفته است.
در پایان دکتر نویدبخش با اشاره به سابقه برگزاری دوره های فراگیر در دانشگاه افزود : ما وقتی نظارتی انجام میدهیم، بر مبنای نتیجه آن هیچ اقدامی انجام نمی دهیم. ما از وزارت می خواهیم به ما اجازه بدهند در رشته گرایشهایی دانشجو بگیریم که متقاضی داشته باشد.
این جلسه با صرف ناهار و بازدید از دانشکده مهندسی پیشرفت و گفتگو با مدیران و اعضای هیات علمی آن دانشکده و دانشجویان پردیس دانشگاهی پایان یافت.
Sapp.ir/iust_iran