دومین همایش ملی علوم و فناوری چاپ ایران با موضوع «نقش صنعت چاپ در توسعه پایدار» روز دوشنبه ( دوم اسفندماه) در دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از مسئولین، صنعتگران و کارشناسان صنعت چاپ برگزار شد
محمد بیطرفان، رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ در این مراسم با اشاره به مجموعه فعالیت های این انجمن گفت: برای اولین بار در کشور و به نوعی در جهان همزمان با روز ملی صنعت چاپ، انجمن علوم و فناوری چاپ ایران در دو دوره نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ را با برگزاری 7 نشست و گردهمایی در 7 دانشگاه و مرکز پژوهشی و صنعتی برگزار کرد که در این سلسله نشستها بیش از 1000 نفر ساعت تبادل نظر در حوزه صنعت چاپ انجام گرفت.
وی همچنین اظهار داشت: امر مهمی که انجمن بر آن تاکید داشته است، امر عقد تفاهمنامه و همکاری علمی، آموزشی و پژوهشی با دانشگاهها و انجمنهای علمی از جمله موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش، دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه شهید بهشتی و چندین انجمن علمی بوده است که خوشبختانه توانستهایم به آن دست یابیم.
بیطرفان همچنین در ادامه گفت: امیدواریم در سالهای آتی با همکاری که با دانشگاه شهید بهشتی داریم بحث دپارتمان تخصصی آموزشی و پژوهش در حوزه فناوری چاپ را در این دانشگاه راهاندازی کنیم.
رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ عنوان کرد: از افتخارات انجمن، ثبت روز جهانی چاپ است که امیدواریم این آروز با همکاری کمیسیون ملی یونسکو تحقق یابد.
وی ادامه داد: 4 مأموریت اصلی یونسکو خدمت به توسعه علم، آموزش، فرهنگ، ارتباطات و فناوری استراتژیک است. از این رو بنده از طرف مجموعه دستاندرکاران و کارشناسان و تشکلهای صنعت چاپ خواستارم که به حق و بر اساس اصول علمی و کارشناسی صنعت چاپ را به عنوان یک صنعت استراتژیک و راهبردی در کشور به رسمیت شناخته شود.
محمد بیطرفان با اشاره به امضا تفاهمنامه بین دو وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و صنعت، معدن و تجارت گفت: جا دارد که از سیدرضا صالحی امیری و محمدرضا نعمتزاده قدردانی و تشکر کنم و به خانواده بزرگ چاپ تبریک بگویم چرا که با امضا این تفاهمنامه، جایگاه صنعتی صنعت چاپ توسط دولتمردان به رسمیت شناخته شد.
رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ بیان کرد: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل نامگذاری شده است جا دارد در راستای بومیسازی صنعت چاپ که بیش از 80 درصد آن وابسته به خارج از کشور است، گام برداریم.
وی در این باره با اشاره به برگزاری نخستین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و نوآوریهای ملی در حاشیه این همایش گفت: قطعا نخبگان، پژوهشگران، دانشجویان جوان و متخصصین ما میتوانند در این راستا گام بردارند.
رئیس انجمن علمی و فناوری چاپ گفت: از متولیان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مطالبه جامعه علمی و پژوهشی کشور را خواستارم که دفتر امور چاپ به ویژه معاونت آموزش و پژوهش گزارش عملکردهای این معاونت را ارایه دهند تا در اختیار جامعه صنعت چاپ قرار بگیرد.
وی همچنین عنوان کرد: با توجه به بحث توسعه پایدار و آلاینده بودن صنعت چاپ است امیدواریم بتوانیم توجه همهی متولیان و ذینفعان این صنعت را به موضوع محیط زیست و منابع طبیعی را مداقه قرار بدهیم.
بیطرفان تاکید کرد: ما امروز نیاز به نوسازی صنعت چاپ داریم، نیاز داریم به جای واردات محصولات چاپی، تسهیلات ویژه در اختیار سرمایهگذاران این صنعت قرار بگیرد تا فناوریهای نوین صنعت چاپ وارد کشور شوند و از خروج ارز جلوگیری شود و با توجه به اقتصاد مقاوتی به برونگرایی صنعت چاپ کمک شود.
وی گفت: جا دارد از صنعتگران بخواهم همانطور که در راستای برندسازی مجموعهخودشان گام برمیدارند به سمت برندسازی صنعت چاپ نیز گام بردارند.