عمومی | دانشگاه تهران

پروژه‌های مقاوم سازی، بهسازی و تجهیز ساختمان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به بهره‌برداری رسید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران، در این مراسم گفت: «از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود به‌عنوان مراکزی که بیشترین سرمایه فکری هر کشور را دارند اقدامات، تصمیمات و فرایندهایشان از استحکام عقلی و منطقی خوبی برخوردار باشد و هم‌چنین همواره نوآوری و ابتکار در فعالیت‌ها و برنامه‌های آنها دیده شود».

وی افزود: «دانشگاه تهران بزرگ‌ترین دانشگاه کشور و پیشرو در بسیاری از اتفاقات دانشگاهی و ملی است و حتی امروزه در سطح بین‌المللی نیز به‌عنوان یک دانشگاه اثرگذار تقلی می‌شود. دانشگاه تهران از قدمت زیادی به‌ویژه در بحث ساختمان‌ها برخوردار است و پردیس دانشگاه تهران بی‌مانند است. بعد از دانشگاه تهران دانشگاه‌های بسیاری ساخته شد، اما هم از نظر برنامه وهم ساختار شاید دانشگاه تهران به‌گونه‌ای تکرار نشدنی باشد».

به گفته دکتر نیلی احمدآبادی، دانشگاه تهران به‌عنوان ارزش و میراث فرهنگی کشور به دلیل قدمت از فرسودگی رنج می‌برد و اگر ساختمان‌ها مقاوم‌سازی و بازسازی و معماری داخلی آنها بازطراحی نشود از عملکرد دانشگاه کاسته خواهد شد که این امر می‌تواند خطرات بسیاری را برای دانشجویان، آینده و میراث فرهنگی به‌همراه آورد.

رئیس دانشگاه تهران با تصریح اینکه بحث مقاوم‌سازی در دستور کار وزارت عتف بود، اما هیچ دانشگاهی زیر بار مقاوم‌سازی نرفته بود، بیان کرد: «دانشگاه تهران از این جهت یک کار کاملاً نوآورانه و ابتکاری انجام داد. در دانشکده‌ای که دانشجویان تحصیل می‌کنند، استادان حضور دارند و ما امکان فضای جایگزین را نداریم. اگر چه سعی کردیم مکان‌هایی را در اختیار دانشکده قرار دهیم، ولی به طور کامل این کار صورت نگرفت. فعال بودن دانشکده و مقاوم‌سازی یک ریسک بسیار بزرگی بود و حدود دو سال طول کشید تا ما به این تصمیم مهم دست یاییم».

وی با ذکر این نکته که مقاوم‌سازی و بهسازی دانشکده حقوق و علوم سیاسی یک کار بسیار مهم بود اما دانشگاه تهران، مسئولان وزارت علوم و دولت باید اهتمام کنند، تا مابقی ساختمان‌های دانشگاه و به‌ویژه پردیس مرکزی مقاوم‌سازی شوند، از بازسازی دانشکده ادبیات و علوم انسانی به‌عنوان پروژه آتی خبر داد.

دکتر نیلی احمدآبادی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران و پردیس مرکزی جزو میراث فرهنگی کشور محسوب می‌شود، یادآور شد: «به دلیل بحث میراث فرهنگی مقاوم‌سازی و مرمت دانشکده با پیچیدگی بسیاری همراه بود و همیشه این نگرانی وجود داشت، با این کار هویت ساختمان از دست برود. یکی از دلایلی که هزینه در این پروژه افزایش پیدا کرد و زمان اجرا طولانی شد، تعهد دانشگاه به رعایت اصول و شرایط میراث فرهنگی بود».

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: «همزمان با این پروژه، بازسازی باشگاه به‌عنوان یکی از ساختمان‌های فاخر دانشگاه نیز صورت گرفت. هم‌چنین ساختمان بنیاد حامیان دانشگاه توسط بنیاد مصلی‌نژاد بازسازی شد که این ساختمان تاریخ معماری و بافت این منطقه را به خوبی حفظ کرده است و ساختمان دیگری که مورد بازسازی قرار گفت ساختمان جلالیه است».

وی اظهار کرد: «ما در شهر دانش متعهد شده‌ایم که ۱۱۷ ساختمان را که واجد ارزش تاریخی است حفظ کنیم و بر اساس همان اصول قبلی خود بازسازی و مورد استفاده قرار دهیم. لذا در طرح شهر دانش هویت این منطقه حتماً حفظ خواهد شد».

دکتر نیلی احمدآبادی ضمن بیان تعامل و حضور دانشگاه تهران در جامعه خاطر نشان کرد: «ما در بین دانشگاه‌های کشور بیشترین ارتباط را با خیرین و واقفین داریم و بعد از مدرسه‌سازی بیشترین کمک را از آنها در سطح ملی دریافت می‌کنیم. بخشی از بهسازی این دانشکده توسط بنیاد مصلی‌نژاد صورت گرفته است که برای ما فراتر از ارزش مادی است و نشان‌دهنده این مطلب است که جامعه از کاری که دانشگاه انجام می‌دهد راضی است. البته این نکته برای ما تعهد ایجاد می‌کند، تا به ارزش‌ها و اصول خود بیش از گذشته اعتقاد داشته باشیم و ادامه دهیم و من از دکتر مصلی نژاد، مدیرعامل بنیاد مصلی نژاد که همواره یاریگر دانشگاه‌ها بوده‌اند، قدردانی می‌کنم».

رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «من از دانشجویان استادان و کارکنان که در این مدت متحمل زحمت شده‌اند، عذرخواهی می‌کنم، کار ارزشمند و بسیار بزرگی انجام شده است. هم‌چنین از وزارت راه و شهرسازی و کمک‌هایی که از طرف آن وزارتخانه در زمان تصدی آقای دکتر آخوندی صورت گرفت، قدردانی می‌کنم».

وی با بیان اینکه اعتقاد ما بر این است که هر کمکی که به دانشگاه می‌شود حتماً باید نوشته و ثبت شود و در دید همگان و به‌ویژه دانشجویان قرار گیرد، افزود: «این یک بخشی از تعلیم و تربیتی است که یک دانشجو در دانشگاه فرامی‌گیرد. دانشجو یاد می‌گیرد کسانی بودند که می‌توانستند کمک نکنند، ولی با خواسته قلبی بخشی از ثروت خود را تقدیم دانشگاه کردند، تا دانشجویان بتوانند بهتر درس بخوانند. پس دانشجویان هم باید این را به‌‌عنوان یک ارزش بپذیرند و در همین مسیر گام بردارند».

دکتر نیلی احمدآبادی خاطر نشان کرد: «باید به روزی برسیم که بزرگ‌ترین منبع مالی دانشگاه تهران کمک جامعه و خیرین باشد. آن زمان است که می‌توانیم مطمئن شویم فرهنگ توسعه علم و دانش در تمام ارکان کشور رسوخ کرده است و دانشگاه تهران توانسته مسئولیت‌های خود را به خوبی انجام دهد».

دکتر پیروز حناچی، شهردار تهران نیز در این مراسم ضمن تجلیل از عملکرد خیرین به‌ویژه بنیاد نیک‌اندیش مصلی‌نژاد گفت: «به اعتقاد من دانشگاه تهران به جهت قدمت و اهمیت در کشور جزو موارد نادری است که پتانسیل ثبت جهانی دارد».

وی خاطر نشان کرد: «باید به دانشگاه تهران تبریک گفت که مرمت و بهسازی را جایگزین تخریب و بازسازی کرده است. این نگاه به‌ویژه در مکان‌هایی که ساختار علمی و تاریخی دارند، کمک‌کننده به کشور است. این رویکرد حتی با محیط زیست نیز سازگارتر است».

در ادامه دکتر عباس مصلی نژاد، مدیرعامل بنیاد مصلی‌نژاد با بیان اینکه همه ما یک بار به دنیا آمده‌ایم اما برخی از انسان‌ها برای بار دوم به دنیا می‌آیند، گفت: «بار اول در اختیار ما نیست و غیر ممیز هستیم. بسیاری از مردم با همان تولد اول از دنیا می‌روند و یک عده محدودی از آدم‌ها برای بار دوم به دنیا می‌آیند. آنهایی که برای دومین بار به دنیا می‌آیند، کسانی هستند که از خویشتن خویش متولد می‌شوند. که البته تعداد آنها بسیار کم است، کسانی که تعریف مفاهیم را می‌دانند و نسبت به دنیای مدرن آگاهی دارند».

وی افزود: «باید بدانیم که از دل علم قدرت بیرون می‌آید و از تکنولوژی، ثروت زاییده می‌شود؛ اگر کسانی بخواهند با علم مخالفت کنند هیچ زمانی صاحب قدرت نخواهند شد و اگر در برابر تکنولوژی جبهه بگیرند هرگز صاحب ثروت نمی‌شوند. اگر برای مفاهیم تعریف نداشته باشیم، طبیعتاً نمی‌توانیم از این پدیده‌ها استفاده بهینه کنیم. در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم، رقابت بسیار تنگاتنگی وجود دارد که باید از کوچک‌ترین فرصت‌ها بهره بگیریم».

دکتر مصلی نژاد تصریح کرد: «کارهایی که در وزارت علوم، آموزش عالی کشور و یا در حوزه آموزش پرورش انجام شده، نه توسط بنده بلکه توسط بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد شکل گرفته است. بنده معلمی هستم مانند دیگر همکاران که در دانشگاه تدریس می‌کنم و عمده کارهای خیرخواهانه از طرف بنیاد مصلی‌نژاد صورت می‌گیرد».

استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی افزود: «هرچه تعداد خیرین در یک کشور گسترده‌تر باشد نشان دهنده مشروعیت حکومت آن کشور و بیانگر آن است که مردم با آن حاکمیت موافق هستند و حکومت را از خود دانسته‌اند که اموال خود را در اختیار آن نظام قرار می‌دهند. اگر ما طرفدار این نظام هستیم و می‌خواهیم جمهوری اسلامی ایران همیشه سرفراز و پابرجا باقی بماند باید تمام تلاش خود را بکنیم تا تعداد خیرین افزایش پیدا کند».

وی با تاکید بر اینکه ما به دنبال مشارکت خیرین هستیم و دست آنها را در سطوح مختلف کشور و تمامی نهادها به گرمی می‌فشاریم، عنوان کرد: «من خود عضو هیات علمی این دانشگاه هستم و از همه مهم‌تر در این دانشکده درس خوانده‌ام و به آن مدیون هستم. همه کسانی که در این دانشگاه درس می‌خوانند دینی دارند که باید تلاش کنند در حال و یا آینده آن را بپردازند. دانشجویانی که روی میز و صندلی خیرساز درس بخوانند، یقیناً در آینده خیر خواهند شد».

دکتر محمد رضا تخشید، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی در ابتدای این مراسم از زحمات دست‌اندرکاران پروژه بهسازی و مقاوم‌سازی دانشکده قدردانی کرد.

دکتر مهدی قاسمیه، مدیر کل طرح‌های عمرانی و پشتیبانی دانشگاه تهران، نیز با بیان اینکه هدف اولیه این طرح مقاوم‌سازی دانشکده بوده است، گفت: «به دلیل قدمت ساختمان سیستم تاسیساتی فرسوده و اینکه یک دوره هم دچار آتش سوزی شده بود با همفکری و هماهنگی‌های صورت گرفته مقرر شد علاوه بر بحث مقاوم‌سازی، نوسازی تجهیزات دانشکده هم انجام گیرد».

وی خاطر نشان کرد: «بعد از انجام مناقصه و طی انعقاد قراردادی که شامل مقاوم‌سازی و تجهیز تاسیسات می‌شد، فاز اول این پروژه یعنی بال جنوبی آن در سال ۹۵ وهم‌چنین بال شمالی در سال ۹۶ تحویل دانشکده شد که در این میان نوسازی سالن‌ها و تجهیز تالارها، تجهیز و نوسازی کتابخانه‌ها و بازسازی سرویس‌های بهداشتی توسط بنیاد فرهنگی مصلی‌نژاد صورت گرفته است».

مدیرکل طرح‌های عمرانی و پشتیبانی تصریح کرد: «در این پروژه همراه با مقاوم‌سازی سبک‌سازی هم انجام گرفته است. در این طرح ۱۴۰۰ تن دیوار، کف و سقف‌های کاذب از ساختمان برچیده شد. در مقاوم‌سازی ۲۵۰ تن فولاد و میلگرد به کار گرفته و حدود دو هزار مترمکعب بتن‌ریزی شده است و نزدیک به ۱۰۰ کیلومتر کابل‌کشی و سیم‌کشی در ساختمان صورت گرفته است».

پروژه‌های مقاوم‌سازی، بهسازی و تجهیز ساختمان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از سال ۱۳۹۴ آغاز و در آذر سال ۱۳۹۷ با حضور مسئولان دانشگاه، شهردار تهران، وزیر سابق راه و شهرسازی، دانشجویان و کارکنان طی مراسمی افتتاح و به بهره‌برداری رسید و در پایان مراسم از دست‌اندرکاران این پروژه تقدیر به‌عمل آمد.