دکتر مهرعلی زاده: تحریم ها فرصتی برای شکل گیری ارتباط بیشتر دولت، صنعت و دانشگاه است
قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان گفت: در حال حاضر مثلث دولت، صنعت و دانشگاه ایجاده شده است و نسبت به گذشته شاهد پررنگ تر شدن ارتباط این سه بخش هستیم زیرا تحریم را یک فرصت میدانیم تا این سه بخش همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
دکتر یداله مهرعلیزاده در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و ششمین فن بازار استان خوزستان که در نمایشگاه بینالمللی اهواز برپا است در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، اظهار کرد: یکی از محورهای اساسی که دولت در برنامه ششم و بهطور ویژه در بودجه سال ۹۷ و ۹۸ پیشبینی کرده، دانش بنیان کردن اقتصاد کشور است.
وی افزود: همه به این باور رسیدهاند برای داشتن عملکرد موفق در مقابل با تحریمها، داشتن اقتصاد پر رونق و خودکفایی اقتصادی، صنعتی و تولیدی مبتنی بر تقویت بخش علم و فناوری است به همین دلیل در حوزه اقتصاد مقاومتی پروژههایی را تعریف کردهایم که عمده این پروژهها با همکاری دانشگاهها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور به مرحله اجرا خواهند رسید.
مهرعلیزاده با بیان اینکه در سطح استان خوزستان پروژههایی مربوط به اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم ها تعریف و دنبال شده است، تصریح کرد: در این بسته که شامل ۱۳ محور است، گروه ها و مراکز پژوهشی دانشگاههای استان و دانشگاه شهید چمران اهواز را به عنوان محور قرار دادهایم.
قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان ادامه داد: مشکلاتی در بخش ارتباط دانشگاه، صنعت و دولت وجود دارد که بخشی از آن قدیمی است اما در حال حاضر به تحریم به عنوان یک فرصت نگاه میکنیم زیرا صنایع در خریدهای محصولات و کالاهای خارجی خود با محدودیتهایی مواجه شده اند که این موضوع موجب شده به سمت دانشگاهها و استفاده از ظرفیت آنها گرایش پیدا کنند.
مهرعلیزاده تاکید کرد: لازمه این مسئله نیز این است که دانشگاهها هم به صورت حرفهای نیازهای صنعت را برطرف کرده و در پروژههایی همچون رفع مشکلات قطعهسازی و فناوری که صنعت در راستای کاهش صادرات به آن نیاز دارد شاهد ارائه پایاننامههای ارشد و دکتری باشیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر مثلث دولت، صنعت و دانشگاه ایجاده شده است و نسبت به گذشته شاهد پررنگ تر شدن ارتباط این سه بخش هستیم زیرا تحریم را یک فرصت میدانیم تا این سه بخش همکاری بیشتری با یکدیگر داشته باشند.
قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: وقتی به ارتباط دولت، دانشگاه و صنعت اشاره می شود، باید به این نکته توجه کرد ایجاد ارتباط میان دولت، بخش خصوصی، صنعت و فنی و حرفهای نیز لازم است و فنی حرفهای در حوزه های دانشگاه فنی و حرفهای و دانشگاه علمی و کاربردی باید برنامه و هماهنگیهای بیشتری باشد.
مهرعلیزاده تصریح کرد: نیاز است فنی و حرفهای برنامههای درسی خود را بازنگری کند و دانشگاه فنی و حرفهای و علمی و کاربردی بخش کاربردی و عملی خود را تقویت کنند زیرا دانشگاه علمی و کاربردی عمدتا به سمت آموزشهای نظری گرایش پیدا کرده اما لازم است برای داشتن سهم بیشتر در بازار در دروس و برنامههای آموزشی برای عملیاتی محور کردن آموزشهای دانشجویان به این سمت حرکت کند.
قائم مقام معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان تاکید کرد: با ظرفیتی که ایجادشده ناگزیر هستیم از فرصت دانشگاه و فنی و حرفهای استفاده کنیم که این امر کمک میکند هم دانشگاه خود را بازنگری کرده و رویکرد خود را تغییر دهد و هم صنعت به دانشگاه متصل شود.
وی با تاکید بر اینکه مراکز پژوهشی دانشگاه و حوزه صنعت باید تقویت شوند، گفت: این مسئله نیز وظیفه دولت است که در همین راستا و برای حمایت از دانشگاهها و مرکز علم و فناوری استان برنامههایی در حوزه معاونت اقتصادی استانداری خوزستان تعریفشده است.
گفتنی است نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری خوزستان و ششمین فن بازار استان روز گذشته با حضور دکتر شریعتی استاندار خوزستان آغاز به کار کرد و علاقه مندان می توانند تا ۱۳ آذرماه از این نمایشگاه دیدن کنند.
در این نمایشگاه ۲۰ سازمان و دانشگاه و همچنین ۳۰ شرکت دانش بنیان حضور دارند.