عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: برای جلب مشارکت اعضای هیات علمی در اجرای برنامه ها باید به آنان به موقع اطلاع رسانی شود

گالری عکس
در این نشست که صبح روز دوشنبه ۱۲ آذر ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، با اشاره به پایش طرح تحول سلامت و حوزه‌های قابل مداخله در مدیریت منابع گفت: یکی از حوزه‌های قابل مداخله در دانشگاه ساماندهی نیروی انسانی است، دانشگاه دارای جمعیت ۲۳ هزارنفری نیروی انسانی است که باید مداخلات لازم برای استفاده بهینه از ظرفیت‌های آنان صورت گیرد. به این منظور زیرساخت نرم‌افزاری در حوزه پرداخت‌های پرسنلی و داشبورد مدیریتی منابع انسانی ایجادشده که اطلاعات موردنیاز را برای تصمیم‌گیری در اختیار مدیران مراکز قرار دهد.
دکتر بیگلر قراردادهای تغذیه، بیمه‌های تکمیلی، افزایش درآمد مراکز و کاهش کسورات، کنترل انبارها و پروژه‌های عمرانی را از دیگر حوزه‌های قابل مداخله در مدیریت منابع دانشگاه دانست و نکاتی را در این خصوص به روسای بیمارستان‌ها متذکر شد.
آزاده چترروز مدیر امور مالی دانشگاه نیز با تاکید بر صدور کارنامه عملکردی ماهانه پزشکان، به تشریح کارنامه عملکردی آنان در حوزه مالی پرداخت و گفت: عملکرد کلی پزشکان برآیندی از خدمات درمانی، آموزشی و پژوهشی و مالی است و لازم است کارنامه‌ای همه‌جانبه و در همه حوزه‌های دانشگاه برای آنان صادر شود.
وی پس از تشریح جزئیات کارنامه عملکردی پزشکان، به بررسی کارنامه عملکردی بخش و بیمارستان پرداخت و از روسای بیمارستان‌ها خواست نحوه عملکرد پزشکان و بخش‌ها را موردتوجه قرار دهند.
در ادامه دکتر مرعشی مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، به بررسی وضعیت بیمارستان‌ها در حوزه فناوری اطلاعات پرداخت و تاکید کرد: فرآیند ثبت اطلاعات در سیستم HIS بیمارستان‌ها باید درست و  بهنگام باشد و مسئولان بیمارستان‌ها بر تطابق اطلاعات ثبت‌شده، پایش مستمر داشته باشند.
وی با تشریح انتظارات حوزه‌ ای‌اتی از روسای بیمارستان‌ها، وجود داده‌های صحیح در سیستم را در مدیریت درست بیمارستان‌ها موثر دانست و گفت: در حال پیگیری برای ایجاد انبار داده متمرکز در دانشگاه هستیم تا بتوانیم اطلاعات سلامت و اداری و مالی یکپارچه و تجمیع شده‌ای را تهیه نماییم.
سپس دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، با اشاره به عناوین ۱۴گانه برنامه‌های معاونت درمان در راستای مدیریت منابع گفت: تشکیل و تقویت کمیته اقتصاد درمان، اجرای توقف اتوماتیک دستورات دارویی، تصویربرداری و آزمایش‌ها، راه‌اندازی مراکز جراحی محدود، صدور کارنامه عملکردی پزشک، بخش و بیمارستان، اجرای فرمولاری آزمایش‌ها و تدوین فرمولاری دارویی و... جز برنامه‌های ۱۴ گانه در راستای مدیریت منابع است.
معاون درمان دانشگاه، خواستار توجه روسای بیمارستان بر اجرای دقیق برنامه ۱۴ گانه مدیریت منابع شد گفت: وزارت بهداشت برای هریک از این برنامه‌ها، شاخص‌هایی را تعیین کرده که بیمارستان‌ها براساس آن مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و بیمارستان‌ها باید اقدامات انجام‌شده در هریک از این حوزه‌ها را مستند نمایند.
در ادامه تعدادی از روسای بیمارستان‌ها مسائل خود را درخصوص این موضوعات، مطرح کردند و معاونان مربوطه به آنان پاسخ دادند.

تاکید بر مشارکت اعضای هیات علمی در اجرای بهتر برنامه ها

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی موضوعات مطرح‌شده، با تاکید بر ثبت اطلاعات دقیق بیمارستان‌ها در سیستم HIS گفت: درگذشته تلاش زیادی در زمینه ایجاد زیرساخت‌های HIS بیمارستان‌ها صورت گرفته اما هنوز جای کار بسیاری در این زمینه وجود دارد. مدل HIS بیمارستان‌ها و گزارش‌هایی که از آن‌ها استخراج می‌شود متفاوت است ازاین‌رو دکتر مرعشی در این مدتی که به این مسئولیت منصوب‌شده تلاش می‌کند اطلاعات بیمارستان‌ها را یکپارچه‌سازی و بانک اطلاعاتی متمرکزی را از بیمارستان‌ها در دانشگاه ایجاد کند.
وی با تاکید بر نظارت دقیق و آگاهی کافی روسای بیمارستان‌ها از گزارش‌های   HISگفت: سیاست دانشگاه در این دوره مدیریتی، اداره مستقل بیمارستان‌ها بود، اما باتوجه به  شرایط  اقتصادی کشور و دانشگاه به‌ناچار مجبور شدیم در بعضی از حوزه‌ها به‌صورت متمرکز عمل کنیم. رویکرد اداره مستقل بیمارستان‌ها نباید باعث بی‌تفاوتی روسای بیمارستان‌ها شود و مسئولان بیمارستان‌ها باید بر سیستم HIS  و داشبورد مدیریتی مرکز خود تسلط و نظارت داشته باشند و هر زمان که لازم شد بتوانند اطلاعات موردنیاز را گزارش دهند.
رییس دانشگاه تصریح کرد: همان‌طور که دانشگاه با پرداخت منظم کارانه و سایر پرداختی‌ها، روسای بیمارستان‌ها را در اداره بهتر  مراکز حمایت می‌کند از روسای بیمارستان‌ها نیز انتظار داریم به دکتر مرعشی  در HIS و معاونت درمان و معاونت توسعه در مدیریت منابع دانشگاه کمک کنند.
دکتر کریمی با تاکید بر اینکه نیروی انسانی اولویت اصلی بیمارستان است و رییس بیمارستان باید نسبت به همه مسائل آن حساس باشد گفت: جذب نیرو خارج از ضوابط مانع  پیشرفت مراکز می‌شود. پرداخت حقوق نیروهای مازاد اجازه اقدامات توسعه‌ای را به بیمارستان نمی‌دهد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه کارنامه عملکرد پزشکان باید همه‌جانبه باشد و حوزه‌های مختلف آموزشی، پژوهشی و درمانی را در برگیرد افزود: پرداخت کارانه پزشکان باید براساس عملکرد آنان پرداخت شود و علاوه بر حوزه مالی بخش‌های دیگر را هم دربر بگیرد. همچنین اگر اساتید بیمارستان  به زمان بازنشستگی رسیده‌اند رودربایستی را کنار بگذارید به دانشگاه اعلام کنید تا احکام بازنشستگی آنان صادر شود.
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود بر اجرای برنامه‌های ۱۴ گانه معاونت درمان تاکید کرد و گفت: اغلب این برنامه‌ها در بیمارستان‌ها در حال اجراست اما برای اجرای بخش‌هایی که مربوط به حوزه آموزش می‌شود، مانند گایدلاین ها و پروتکل‌ها، باید معاونت آموزشی و دانشکده پزشکی نیز بیشتر مشارکت کنند.
رییس دانشگاه با تاکید بر اطلاع‌رسانی درست هریک از این برنامه‌ها در بیمارستان‌ها گفت: روسای بیمارستان‌ها باید نسبت به اجرای دقیق برنامه‌ها حساسیت و نظارت داشته باشند و برای جلب مشارکت پزشکان، مسائل را در جلسات حضوری مطرح کنند. به‌عنوان‌مثال می‌توان گایدلاین ها را در گزارش‌های صبحگاهی مطرح و  برای جلوگیری از آزمایش‌های تکراری مشارکت مترون ها و پرستاران را جلب کرد.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود از تلاش‌های روسای بیمارستان‌ها قدردانی کرد و گفت: همیشه از عملکرد روسای بیمارستان‌ها دفاع می‌کنم چون می‌دانم در این شرایط اداره بیمارستان‌ها کار دشواری است و البته معاونت‌های دانشگاه نیز به‌مراتب با مشکلات پیچیده‌تری مواجه هستند که می‌طلبد روسای بیمارستان‌ها با آنان بیشتر همکاری کنند و  پاسخگوتر باشند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی