پیشنهاد تاسیس پارک علم و فناوری و مرکز نوآوری در دیدار رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام و معاون علم و فناوری ریاست جمهوری
حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی رئیس دانشگاه امام صادق علیهالسلام و هیات همراه در روز یکشنبه ۱۱ آذرماه ۹۷ با دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و برخی از معاونان ایشان دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار که دکتر گودرزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و دکتر عیوضلو مدیر گروه اقتصاد سیاسی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی را همراهی میکردند، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی با تاکید بر عزم راسخ دانشگاه در زمینه تحول در حوزه علوم انسانی اسلامی، این تحول را منحصر در تهیه مقاله، پایاننامه و کتاب ندانسته و عنوان کردند: شایسته است ایدههای علوم انسانی اسلامی به شکل کالای نرم در فرهنگ و رفتار مردم جایگاه شایسته خود را باز یابد.
رئیس دانشگاه در این دیدار ضمن اشاره به توانمندی اساتید و دانشآموختگان دانشگاه، به جایگاه ویژه این دانشگاه در بررسی فقهی فرآیندهای شکلگیری این نوع محصولات نرم و هویتساز تاکید کردند.
دکتر گودرزی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه ضمن تشکر از دیدار قبلی جناب دکتر ستاری از دانشگاه به آمادگی دانشگاه برای تاسیس پارک علم و فناوری در عرصه علوم انسانی اسلامی، برگزاری المپیادهای دانشجویی، تشکیل استارتاپها و شتابدهندهها در این عرصه اشاره و تاکید کرد بر اساس راهبردهای ابلاغی و تاکیدات مقام معظم رهبری مدظله استفاده از توانمندیهای دانشآموختگان دانشگاه مورد توجه نظام برنامهریزی دانشگاه قرار دارد.
دکتر عیوضلو ضمن اشاره به اقدامات انجام شده برای راه اندازی مرکز نوآوری دانشگاه از آمادگی دانشجویان، اساتید و دانشآموختگان دانشگاه برای ایفای نقش موثر در معرفی و احیای صنایع خلّاق و صنایع حلال و بررسی فقهی اقتصادی فناوریهای جدید از جمله رمزارزها سخن گفت. در این دیدار ایشان ضمن اشاره به آسیبشناسی مشکلات نگرشی و روشی در حل معضلات اقتصادی و اجتماعی جامعه، برنامه دانشگاه در زمینهسازی برای تولید فتوا در حوزه فقه نظام ساز اشاره کرد.
دکتر نیری، دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری در این دیدار به اقدامات دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام در پیگیریهای اخیر اشاره و از آمادگی معاونت علمی و فناوری برای حمایت از شرکتهای خلّاق و هویتبخشی به این نوع فعالیتها خبر داد.
دکتر صالحی، معاون نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به تشکیل کمیسیون صنعت حلال در سطح معاونت به اهمیت بررسیهای فقهی و حقوقی درخصوص فرآیندهای استحصال صنایع از قبیل چرم و لوازم بهداشتی و غذایی تاکید کرد.
دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن تشکر از عزم جدی مسئولان دانشگاه و نقش مهم دانشگاه امام صادق علیهالسلام در حوزه علوم انسانی گفتند: در کشور برخی هزینههای فرهنگی و هنری انجام میشود که نتیجه لازم را نمیگیریم؛ انتظار ما در حوزه علوم انسانی بیشتر است و منتظریم تا بالندگی شگرفی در عرصه فعالیتها و فرهنگ و هنر در صحنه عمل ظهور یابد. به طور کلی دولت نمیتواند خود تولید کننده محصول باشد. دولت فقط میتواند زمینهساز باشد و بسترهای لازم را فراهم سازد، شما نیز سعی کنید بیش از همه، سرمایهگذاری بخش خصوصی را جذب کنید و مردم را همراه کنید. اتفاقات خوبی در کشور در زمینه رشد استعدادها و احیای هنر و فرهنگ اصیل ایرانی انجام شده است. استارتاپهای زیادی شکل گرفتهاند که در مقایسه با بسیاری از کشورهای پیشرفته بینظیر است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کردند توجه به رویکرد تلفیقی بسیار مهم است که بحمدالله دانشگاه امام صادق علیهالسلام توانسته از این نظر ایفای نقش کند، چرا که در حل مسائل نمیشود فقط به یک رشته یا یک تخصص اکتفا کرد، لذا لازم است از همه علوم مرتبط بهرهگیری کنیم. نکته مهم دیگر، تلفیق علوم انسانی با علوم مهندسی است. ما امروزه شاهد نوآوریهای زیادی از سوی متخصصان علوم مهندسی در عرصههای علوم انسانی هستیم. از این رو، کمک گرفتن از این متخصصان در عرصههای علوم انسانی اسلامی میتواند فضای جدیدی از نوآوری و خلاقیت را در تکمیل زنجیره های ارزش و فرآیندهای خلق ارزش ایفا کند.
ایشان در پایان سخنانشان آمادگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را برای هر نوع همکاری در تاسیس مراکز نوآوری و پارک علمی فناوری علوم انسانی اسلامی اعلام نمودند و حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعدی نیز ضمن تشکر از همکاری مجموعه معاونت علمی و فناوری از دکتر ستاری برای حضور مجدد و بازدید از دستاوردهای دانشگاه دعوت به عمل آوردند.