عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

هر چه سن کاشت حلزون افزایش یابد موفقیت در بازگشت شنوایی نیز کاهش می یابد

عضو هیات علمی گروه گوش، گلو و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: هر چه سن کاشت حلزون افزایش یابد موفقیت در بازگشت شنوایی نیز کاهش می یابد و اگر بالاتر از سن ۷ سالگی باشد شانس موفقیت به ۳۰ درصد می رسد.

دکتر محمد مهدی قاسمی درگفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: میزان تولد نوزادان ناشنوا در دنیا یک تا دو در هزار متغیر است که نیمی از این تعداد نیاز به کاشت حلزون پیدا می کنند.

وی با اشاره به اینکه از حدود ۱۵ سال پیش غربالگری شنوایی نوزادان در تمامی بیمارستان های سطح کشور در حال انجام است و این امر،نقش موثری در شناسایی نوزادان کم شنوا و ناشنوا داشته است اظهار داشت: عمل کاشت حلزون برای بیماراز سال ۷۶ در مشهد آغاز شده است و تا کنون حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته اند.

وی تاکید کرد: کار کاشت حلزون یک کار تیمی است و نیاز است علاوه بر جراحان شنوایی شناسان، گفتار درمانان، روان شناسان نیز حضور داشته باشند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عمل کاشت حلزون برای بیماراز سال ۷۶ در مشهد آغاز شده است اظهار داشت: تا کنون یک هزار و ۱۴۱ نفر تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفته اند.

دکتر محمد مهدی قاسمی با اشاره به اینکه کمترین سن کودک ده ماهه و بیشترین سن متعلق به یک بیمار ۷۵ ساله است اظهار کرد: مرکز کاشت حلزون مشهد مقدس، بیماران را در استان های خراسان رضوی، شمالی، جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان  پوشش داده است.

متخصص گوش، حلق، بینی، گلو و جراحی سر و گردن با اشاره به اینکه ۹۳ درصد افرادی که تحت عمل جراحی قرار گرفته اند  از بدو تولد ناشنوا بوده اند تصریح کرد: بهترین زمان برای کاشت حلزون سنین دو تا سه سالگی است که امکان بهبودی تا ۱۰۰ درصد می رسد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در بدو تاسیس مرکز کاشت حلزون در مشهد تنها دو مرکز در کشور فعال بود اظهار داشت: در حال حاضر یازده مرکز کاشت حلزون در کشور تاسیس شده است و تمامی خدمات به شکل یکپارچه به بیماران ارائه می شود و دیگر نیازی به مراجعه به مشهد و تهران نیست.

مدیر مرکز کاشت حلزون شنوایی خراسان با اشاره به اینکه کاهش شنوایی در جامعه بسیار زیاد است، تصریح کرد: افرادی که از کاهش شنوایی (با درجات خفیف و شدید) رنج می برند از کسانی که دارای بیماری های قلبی، سرطان ها، ضعف بینایی، بیماری های کلیوی و... می باشند، بیشتر هستند.

وی اظهار کرد: حدوداً یک نفر از هر هزار نفر به درجاتی دارای کاهش شنوایی هستند و در بعضی گزارشات اعلام شده که یک نفر از هر صد نفر دچار اختلال در فهم صحبت اطرافیان خود می باشند ولی با وجود این، هنوز مردم برای کاهش شنوایی ارزش کمتری نسبت به بیماری های دیگر قائل هستند.

{jcomments on}