بهبود رتبه دانشگاه در بین دانشگاههای وزارت علوم
گفتنی است بر اساس معیارهای جدید رتبه بندی ISC ، تنها رتبه دقیق ۲۰ دانشگاه اول اعلام شده و با توجه به نزدیکی امتیاز دانشگاه ها، رتبه سایر دانشگاه ها به صورت بازه اعلام شده است. از این رو با توجه به میانگین رتبه کسب شده از بخش های مختلف، دانشگاه مراغه از رتبه ۴۰ در سال گذشته ارتقا یافته و در بین ۳۰ دانشگاه اول کشور قرار گرفته است.
شاخصهای موثر در این ارزیابی بر اساس توان پژوهشی، آموزشی، وجهه بین المللی، تسهیلات رفاهی (سرانه کتاب و قطب ها) و فعالیت های اجتماعی اقتصادی (شرکت ها و مراکز رشد) مورد سنجش گرفته است.
با توجه به وزن بالای پژوهش در این ارزیابی (۵۸%) که بیش از نیمی از کل رتبه بندی را به خود اختصاص داده است، معیار پژوهش یکی از مهمترین معیارها بوده و کسب رتبه ۱۷ در آن، سهم قابل ملاحظه ای در ارتقا داشته است. وجود اعضای هیات علمی جوان و نخبه که با چاپ مقالات در برترین مجلات علمی دنیا و کسب افتخارات پژوهشی در سطح منطقه و دانشگاه سهمی عمده در قرارگیری در این جایگاه شایسته داشته اند، از افتخارات دانشگاه مراغه بوده و امید است با تلاش روز افزون این عزیزان همواره بهبود جایگاه دانشگاه را شاهد باشیم. در کنار فعالیت های شایان تقدیر اعضای محترم هیات علمی، برنامه ریزی های کلان صورت گرفته در حوزه پژوهش و فناوری از جمله تدوین طرح جامع و برنامه راهبردی پژوهش و فناوری دانشگاه، انتعقاد قرارداد پژوهشی با سازمان ها و مراکز مختلف، حمایت از چاپ کتاب در انتشارات دانشگاه و حمایت از چاپ مجلات علمی از جمله اقدامات صورت گرفته موثر در ارتقا رتبه دانشگاه می باشد. همچنین تصویب آئین نامه های جدید در این حوزه از جمله آئین نامه های "گرنت"، "انتخاب پژوهشگران برتر دانشگاه" و "طرح های پژوهشی" که در راستای حمایت بیشتر از فعالیت های پژوهشی با کیفیت بالاتر می باشد، نقشی به سزا در این موفقیت داشته است.