رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم: باید تحولی عظیم در علوم انسانی ایجاد شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: باید تلاش کرد تا تحولی عظیم، در علوم انسانی ایجاد شود.
بهگزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از قم، دکترسیف اله فضلاللهی عصر امروز در جلسه مدیران گروه دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار کرد: ضروری است، مساعی همه همکاران در حوزه برنامهریزی برای تفکیک جنسیتی کلاسها به نحو مطلوب، شایسته و حداکثری محقق شود و با توجه به ظرفیت مطلوب استادان خواهر و برادر، اولویت تشکیل کلاسهای درسی بهویژه در مقطع کارشناسی با در نظر داشتن این مهم صورت پذیرد.
وی تاکید کرد: باید تلاش کرد تا تحول عظیمی در علوم انسانی ایجاد شود؛ بدیهی است این مهم با امعان نظر به اهمیت گروههای تخصصی، حفظ و ارتقای جایگاه گروهها توسط مدیران گروه، انگیزهسازی برای کوششهای بیش از پیش استادان و دانشجویان محقق و منجر به افزایش شاخصههای علمی در دانشگاه، کاربردیشدن رشتهها، آسیبشناسی و حل مسائل موجود در جامعه میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با بیان اینکه باید از توان علمی و بضاعت استادان در اخذ مجوزهای لازم برای ایجاد فصلنامههای علمی و پژوهشی و ارتقای مرتبههای علمی همکاران استفاده کرد، گفت: باید با تلاش استادان و دانشجویان در زمینههای مختلف و مرتبط با رشتههای تحصیلی به پژوهشهای واجد نوآوری و نوشتن آثار علمی اقدام کرد.
فضلاللهی تاکید کرد: در راستای رفع چالشهای پایاننامهنویسی و رسالهنویسی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با برگزاری کارگاههای تخصصی روش تحقیق میتوان به نحو مطلوبتری دانشجویان را با شیوههای تحقیق و نگارش آشنا کرد.
در ادامه این جلسه علی دارابی رئیس دانشکده علوم انسانی واحد قم گفت: موضوعات جلسه در سه حوزه آموزشی، پژوهشی و برنامه ریزی است و تلاش میشود تا سطح علمی آموزشی، پژوهشی و برنامهریزی دانشکده برای بهرهوری بیشتر دانشجویان و استادان ارتقا یابد.
وی افزود: در حوزه آموزش تمهیداتی اتخاذ شده است که نظارت مدیران گروهها بر کیفیت کار استادان دانشکده ، از حیث توانایی علمی آنان، بهروز بودن منابع، رعایت سرفصلهای آموزشی، فن بیان، سوابق تحصیلی، طرح درس، مدیریت کلاس و سایر موارد مطمح نظر قرار گیرد.
دارابی ادامه داد: در این راستا ارزیابیهای لازم توسط مدیران گروه و با تکیه بر نظرسنجی از دانشجویان و به ویژه دانشجویان برتر هر رشته تحصیلی انجام میشود تا در راستای شناسایی نقاط قوت و ضعف فرایند آموزشی اقدامات مقتضی اتخاذ شود.
رئیس دانشکده علوم انسانی واحد قم با تاکید بر لزوم نظارت دقیق مدیران گروه در فرایند اخذ واحدهای دانشجویان بهویژه دانشجویان دکتری گفت: طبق بخشنامههای سازمان مرکزی برای دانشجویانی که با آزمون وارد مقطع دکتری شدهاند و تراز نمره خام آنان زیر ۵ هزار است، لازم است علاوه بر دروس جبرانی زبان تخصصی پیشرفته و روش تحقیق و رسالهنویسی پیشرفته که به همه دانشجویان دکتری (باآزمون و بدون آزمون) اختصاص دارد، ۶ واحد جبرانی به تشخیص گروه ارائه شود.
وی خاطرنشان کرد: برای دانشجویانی که بدون آزمون وارد مقطع دکتری شدهاند تا میزان ۶ واحد(حداقل ۲ واحد) درسی توسط گروه در نظر گرفته میشود.
دارابی با اشاره به نظارت در دفاع دانشجویان از پایاننامههای کارشناسی ارشد و رسالههای دکتری گفت: فرایند داوری از لحاظ شکلی و ماهوی با دقت بیشتری مورد توجه قرار میگیرد تا کارهای پژوهشی دانشجویان اعتلا یابد.
رئیس دانشکده علوم انسانی واحد قم گفت: تمهیداتی برای انعقاد تفاهمنامههای همکاری بین نهادهای مختلف پیشبینی شده است تا دانشجویان در تدوین پایاننامهها و رسالهها با استفاده از ظرفیت دستگاهها، موضوعهای ارائه شده و جامعه هدف دانشجویان، اشراف لازم را به مسائل پیدا کنند، اکنون نیز با شورای مبارزه با مواد مخدر تفاهمنامه همکاری امضا شده و اولویتهای پژوهشی معرفی شده است.
دارابی از انتقال آزمایشگاه روانشناسی با هماهنگی حوزه معاونت پژوهشی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: با توجه به کثرت دانشجویان روانشناسی و ضرورت استفاده از آزمایشگاه این مهم نیز به زودی محقق میشود.
وی برگزاری دورههای تافل زبان عربی، کارگاههای کتابت عربی، مکالمه عربی با استفاده از استادان ادبیات عرب و اجرای طرح تعاون ، برگزاری کلاسهای آمادگی تافل را از دیگر برنامههای این دانشکده اعلام کرد.