عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر کریمی: مدیریت دانشگاه باید همه هزار و ۸۰۰ عضو هیات علمی را ببیند چراکه توجه به یک عده محدود، باعث کاهش انگیزه افراد زیادی می‌شود

گالری عکس
در این نشست که صبح روز دوشنبه ۵ آذر ۹۷ در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر نیک فر مدیر امور تحقیقات و فناوری و دکتر جهانشیر مدیر مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه، تغییرات مربوط به حوزه آموزش و پژوهش را اعلام کردند و هریک از داوران به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند.
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی پیشنهادهای مطرح‌شده، با تاکید بر پرهیز از سطحی‌نگری و توجه به کارهای عمیق و کیفی گفت: این رویکرد باید در انتخاب داوران و برگزیدگان جشنواره، موردتوجه قرار گیرد تا دچار تکرار در انتخاب افراد خاص نشویم.
وی بابیان اینکه باید در انتخاب برگزیدگان دقت کنیم افزود: وقت آن است که رودربایستی‌ها را کنار بگذاریم و زمینه را برای انتخاب چهره‌های شایسته‌ای که کمتر دیده شدند فراهم کنیم.
رییس دانشگاه با تاکید براینکه جشنواره برحسب ماهیت خود نباید دچار تکرار و روزمرگی شود افزود: براساس بازخوردی که سال گذشته از شرکت‌کنندگان  جشنواره‌های مختلف  داشتم؛ به نظر می‌رسد باید در ملاک‌ها، محورها و  نحوه برگزاری جشنواره بازنگری جدی صورت گیرد. باید توجه داشته باشیم که عملکرد ما، مورد قضاوت مخاطبانمان قرار می‌گیرد.
دکتر کریمی بابیان اینکه هرچه تعداد افراد محدودتر شود و انتخاب برگزیدگان دقیق‌تر باشد؛ کیفیت جشنواره ارتقا می‌یابد افزود: به‌عنوان‌مثال در محور خدمات و فعالیت‌های ویژه در حوزه مدیریت، این شایسته نیست که ما به خودمان جایزه دهیم. کسی که به‌عنوان مدیر انتخاب می‌شود باید بپذیرد که ۴ سال نمی‌تواند به‌عنوان برگزیده انتخاب شود. ضمن اینکه اجازه دهید در همان روز جشنواره افراد بگویند چه‌کار کرده‌اند که باعث شده به‌عنوان فرد برگزیده انتخاب شود. در دوره‌ای که من به‌عنوان برگزیده جشنواره معرفی شدم خیلی خوشحال نبودم چون افراد زیادی در دانشگاه کار می‌کنند و معتقدم که ما به وظیفه‌مان عمل می‌کنیم.
وی در پایان سخنان خود تاکید کرد: دانشگاه هزار و ۸۰۰ عضو هیات علمی دارد و مدیریت دانشگاه باید بتواند همه هزار و ۸۰۰ نفر را ببیند و این عرصه برای همه باز باشد. درحالی‌که همواره فقط عده محدودی موردتوجه قرار می‌گیرند و این باعث کاهش انگیزه افراد زیادی شده است.
در حاشیه نشست، دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر جشنواره به تشریح بازنگری‌های انجام‌شده در آیین‌نامه جشنواره پرداخت و گفت: امسال تعداد جوایز حوزه پژوهش حداکثر به ۶ جایزه در ۴ محور پژوهشگر برگزیده، پژوهشگر جوان برگزیده، فن‌آوران برگزیده و مقاله معتبر برگزیده کاهش پیدا کرد.
دبیر جشنواره با اشاره به تغییرات انجام‌شده در بخش خدمات ویژه گفت: جوایز  این بخش نیز به دو محور خدمات ویژه در دانشگاه و الگوی رفتاری اخلاق و تعهد حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی کاهش پیدا کرد.
دکتر صحرائیان، اصلاحات انجام‌شده را باهدف ارتقا کیفیت جشنواره دانست و افزود: عمده تغییرات انجام‌شده در راستای کیفیت جشنواره و انتخاب صحیح افراد است.
وی با اشاره به مصوبات دیگر هیات داوران گفت: در این نشست مصوبات خوبی داشتیم ازجمله اینکه افرادی  به‌عنوان برگزیده انتخاب می‌شوند که طی ۸ سال گذشته از جشنواره جایزه‌ای نگرفته باشند تا تعداد بیشتری از اعضای هیات علمی مورد تشویق قرار گیرند. همچنین پرداخت گرنت در بخش آموزش و پژوهش به جایزه نقدی تغییر پیدا کرد.
دبیر جشنواره با تاکید بر مشارکت اعضای هیات علمی در بیستمین جشنواره ابن‌سینا گفت:  فراخوان جشنواره تا پایان آذرماه است و  اعضای هیات علمی که تمایل دارند در جشنواره شرکت کنند می‌توانند مدارک خود را تا پایان این ماه به دبیرخانه جشنواره واقع در معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ارسال کنند. اطلاع‌رسانی کامل  از طریق پوستر و سایت جشنواره به‌زودی انجام می‌شود.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه، به بیان بازنگری‌های صورت گرفته در حوزه آموزش پرداخت  و گفت: امسال تعداد محورهای آموزشی جشنواره از ۵ محور به دو محور آموزشگر برگزیده و تلاش در عرصه توسعه آموزش پزشکی کاهش پیدا کرد.
وی افزود: تعداد برگزیدگان حوزه آموزش نیز از ۱۲-۱۳ نفر حداکثر به۶ برگزیده می‌رسد و همچنین تغییراتی در نحوه پرداخت جوایز صورت گرفته است.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی