عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

کنفرانس بین المللی"نقش و تاثیر حکمرانی ایلخانان در مسیر جاده ابریشم"

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه زنجان، در این همایش دکتر مسعود بیات دبیر علمی همایش گفت: موضوعات مختلفی در شورای علمی ایکاس مطرح و دو موضوع آن جهت برگزاری به صورت همایش با عناوین حکومت ایلخانان و تاثیر آن بر راه ابریشم و "ظهور اسلام و تاثیر آن بر راه ابریشم" توسط شورای علمی ایکاس تائید شد.
وی افزود: فراخوان عمومی برای ارائه مقاله از طریق سایت و به صورت فردی داده و حاصل کار ارسال نزدیک به ۱۰۰ چکیده مقاله بود که چکیده های مذکور در کمیته داوران مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۳۸ مقاله مورد پذیرش نهایی برای ارائه مقاله کامل قرار گرفت.
دکتر سیدمحسن نجفیان رئیس دانشگاه زنجان نیز ضمن ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه برای این سمینار بین المللی، اظهار کرد: اکنون در شرایطی هستیم که این همکاری های بین المللی برای رشد، بالندگی و حیات دانشگاه ها ضروری است.
وی ادامه داد: تقویت این همکاری ها و دیپلماسی علمی کمک می کند تا شرایط سختی را که به لحاظ تحریم های ناجوانمردانه بر ما تحمیل می شود، بشکند و روابط علمی و سیاسی ما را با دیگر کشورها تقویت می کند.
رئیس دانشگاه زنجان خاطرنشان کرد: کشورهای آسیای میانه از نظر فرهنگی و تاریخی ارتباط بسیار منسجم و دیرینه و قابل توجهی را با ایران داشتند و بازآفرینی و تحقیقاتی که روی این مسائل صورت می گیرد، می تواند ارتباطات ما را تحکیم بخشد.
دکتر مرتضی دامن پاک جامی، معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه دراین همایش گفت: شاخه های این جاده ها در نقشه های امروزی حدود هجده میلیون کیلومتر طول دارند و هزاران شهر و روستا در کناره این جاده ها در شبکه ای از روابط فرهنگی، اجتماعی، تجاری و اقتصادی قرار گرفته اند به همین دلیل بهتر است همان گونه که یونسکو نیز توصیه کرده است، واژه جاده را جمع ببندیم و از جاده های ابریشم سخن بگوییم.
معاون پژوهشی و مطالعاتی مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه درخصوص مطالعه و تعمق در میراث دنیای گذشته گفت: نگاه ما به گذشته بویژه دستاوردهای تمدنی آن و تحلیل دقیق چرایی ظهور و سقوط تمدن ها با این هدف است که از تجارب گذشته گان بهره جوییم و مسیر تعامل و تفاهم میان خود و دیگران را سامان بخشیم.
س.س ۵۱/ ر.ب ۴۵