معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد: اولین کارگاه بیوانفورماتیک و تحلیل دادههای حجیم زیستی در بوشهر برگزار میشود
دکتر غلامرضا خمیسیپور با اشاره به گستردگی حوزه زیستفناوری دریایی، اضافه کرد: هدف اصلی کارگاههای مداوم آشنایی دانشجویان، اساتید، دانش آموزان و علاقهمندان در استان بوشهر با مباحث نوین زیستفناوری دریایی همچون سلولهای بنیادی دریایی، بیوانفورماتیک دریایی، مهندسی بافت دریایی، مهندسی ژنتیک دریایی، فارماکولوژی دریایی، توکسینولوژی دریایی و مباحث مرتبط با حوزه علوم زیستفناوری در دریا و کاربردهای وسیع آن در پزشکی است و هدف نهایی این کارگاهها اشاعه دانش زیستفناوری دریایی در استان و کشور با آموزش از سطح پایه است.
وی افزود: در این کارگاهها برترین اساتید و دانشمندان کشور در هر حوزه مدرس خواهند بود که این اساتید از مراکز تحقیقاتی و پژوهشگاههایی مانند پژوهشگاه رویان، پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد و پژوهشگاه ژنتیک هستند که همگی از بزرگترین مراکز تحقیقاتی بالینی در حیطههای پژوهشی خود میباشند.
این مقام مسئول با اشاره به پتانسیل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و ارتباطات بینالمللی اساتید پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیجفارس، خاطرنشان کرد: باوجود همکاریهای بینالمللی بین اعضای هیئتعلمی پژوهشکده با مراکز تحقیقاتی معتبر دنیا، در این کارگاهها از اساتید بینالمللی نیز دعوتشده است که این مهم بهصورت وب کنفرانس انجام خواهد شد و این اساتید برجسته بینالمللی مباحث بهروز درباره موضوعات را در اختیار شرکتکنندگان قرار خواهند داد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره نحوه برگزاری این کارگاهها که در بالاترین سطح علمی است، گفت: برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر چنین برنامه آموزشی با مشارکت شرکت تحقیق و توسعه علمی و گروهی دانشجویی زیر نظر اعضای هیئتعلمی پژوهشکده علوم زیست پزشکی خلیجفارس برگزار میشود که علاوه بر کاهش هزینهها، سبب تسریع روند شکلگیری این دورهها خواهد بود.
دکتر خمیسیپور تصریح کرد: این کارگاه سهروزه آموزش مداوم با موضوعاتی از قبیل کارگاه بیوانفورماتیک بابیان ژن، تکنیکهای زیستشناسی مولکولی، آشنایی با پایگاههای زیستی و ژنومی و جستجو در آنها، تولید و استخراج دادههای ژنومی و پروتئینی و تحلیل آنها، آموزش زبانهای برنامهنویسی و نرمافزارهای مرتبط و درنهایت ارائه نتایج در مقالات میباشد.
وی با اشاره به اهمیت توانمندسازی دانشجویان در زمینههای پژوهشی، افزود: مراکز معتبر علمی و دانشگاههای تراز اول دنیا به دنبال جذب دانشجویان با توانمندی پژوهشی بالا میباشند، در این شرایط دانشجویانی که بخواهند تحصیلات تکمیلی خود را در مجهزترین آزمایشگاهها و دانشگاهها بگذرانند باید بتوانند در این زمینه مهارتهای لازم را کسب کنند.
دکتر خمیسیپور افزود: تمامی این کارگاهها حول مهمترین موضوعات روز دنیا انتخابشدهاند و راه را کاملاً برای همکاری دانشجویان با مراکز تحقیقاتی دنیا بازخواهند کرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: شناسایی دانشجویان توانمند در این کارگاهها و معرفی آنان برای اجرای طرحهای پژوهشی ملی و بینالمللی و توانمندسازی دانشجویان برای شرکت در المپیادهای دانشجویی ازجمله اهداف دیگر برگزاری این برنامه علمی آموزشی است.
در این دوره کارگاههای آموزش مداوم مباحثی همچون بیوانفورماتیک، تولیدمثل و ناباروری، دست ورزیهای ژنتیکی، سلولی مولکولی، طبهای مکمل، مهندسی بافت، سرطان، دیابت، پیوند عضو و راههای بهرهمندی از دریا در این حوزهها آموزش داده میشود.
انتهای پیام/ م.آ ۳۰۲۱