لزوم آگاهی مردم از برنامه مدیریت درمان سکته حاد مغزی
با توجه به اهمیت و شیوع بالای بیماری سکته مغزی و پایین آمدن سن ابتلا به آن، پیشگیری از این بیماری در بین سیاست های اصلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است و به همین منظور یک هفته از سال نیز، به عنوان هفته پیشگیری و درمان سکته های حاد مغزی نامگذاری شده است.
دکتر زهرا رجبی، مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی درمانی دانشگاه علوم پزشکی قزوین پس از اظهار موارد فوق، در خصوص این برنامه عنوان کرد: برنامه مدیریت درمان سکته حاد مغزی، از اواخر سال ۱۳۹۴ بطور همزمان در سراسر کشور و استان قزوین آغاز شده است. وی با گفتن اینکه در این برنامه، بیمار دچار سکته حاد مغزی، حداکثر تا سه ساعت پس از شروع علائم و ترجیحاً از طریق فوریت های پزشکی به بیمارستان های معین ، ارجاع میشود؛ گفت: در استان قزوین، مرکز آموزشی - درمانی بوعلی سینا عهده دار این کار است.
این مقام مسوول، با گفتن اینکه بیمارستان های معین ، هفت روز هفته، به صورت ۲۴ ساعته، خدمات مربوط به سکته های مغزی را ارائه می دهند؛ اظهار کرد: خدمات درمانی اختصاصی در مرکز آموزشی - درمانی بوعلی سینا برای مراجعین دارای علائم سکته مغزی حاد، درمان نگهدارنده و مونیتورینگ مستمر است. وی ادامه داد: تزریق وریدی داروی ترومبولیتیک (حل کننده لخته) نیز به بیماران مبتلا به سکته مغزی حاد دارای شرایط مساعد تزریق دارو، انجام می شود.
به گفته مدیر امور بیماری ها، سکته مغزی، عمدتاً آسیب ناشی از انسداد عروق مغزی است که در صورت عدم مراجعه فوری بیمار به مراکز درمانی و عدم درمان به موقع و مناسب، منجر به سطوح مختلفی از عوارض جسمی و حرکتی در وی خواهد شد.
دکتر رجبی، عوامل خطرساز این بیماری حاد را پُرفشاری خون، چاقی، تحرک بدنی ناکافی، دیابت، استرس، بیماری های قلبی، افزایش چربی خون، رژیم غذایی نامناسب، استعمال سیگار، دخانیات و مصرف الکل برشمرد و در ادامه تاکید کرد: علائمی مانند سستی یا فلج ناگهانی دست یا پا، انحراف ناگهانی صورت، اختلال ناگهانی در صحبت کردن، سرگیجه و عدم تعادل ناگهانی، هشدار دهنده های جدی سکته مغزی هستند که در صورت مشاهده هریک از این علایم، اولین اقدام، تماس سریع و بدون فوت وقت با اورژانس ۱۱۵ و یا مراجعه به بیمارستان درمان سکته حاد مغزی، مانند مرکز آموزشی – درمانی بوعلی سینا در شهر قزوین است.