عمومی | دانشگاه تهران

نشست معاونان فرهنگی دانشگاه‌های سطح یک کشور در دانشگاه تهران برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی ، در ابتدای این نشست، دکتر مجید سرسنگی، بر ضرورت تبیین وظایف و ارزیابی فعالیت‌های صورت گرفته در بخش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها تاکید کرد و این امر را موجب دست‌یابی به استانداردهای مشخص در عرصه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها دانست..
دکتر سرسنگی، توسعه عرصه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها را یکی از وظایف مهم و از استراتژی‌های جدید در حوزه توسعه آموزش عالی توصیف کرد و گفت: «چه کسی باید برای مدیران آموزش عالی تبیین کند که دانشگاه‌ها به چه سمتی بروند؟ متاسفانه ما در حال حاضر راهکار درستی از این وضعیت در دانشگاه‌ها نداریم و مشخص نیست در هزاره دوم یا دهه چهارم انقلاب قرار است دانشگاه‌ها به چه سمتی حرکت کنند؟ باید این امر مهم در دستور کار قرار بگیرد و مسئولان آموزش عالی بپذیرند که وظیفه معاونان فرهنگی این است که استراتژی‌های این عرصه را تعیین کنند».
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اهمیت فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها مورد توجه مسئولان قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: «پیشنهاد من این است که بحث تعیین استراتژی‌های جدید آموزش عالی، از سوی مسئولان بخش‌های فرهنگی در دستور کار قرار بگیرد و به دانشگاه‌ها ابلاغ شود».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران همچنین حمایت‌های مالی، قانونی و مقرراتی از فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را نیز از دیگر خواسته‌های مسئولان این امر عنوان کرد.
به گفته، دکتر سرسنگی در عرصه حمایت‌های قانونی از جایگاه فعالیت‌های فرهنگی نیازمند نگاه ویژه‌ای است و می‌بایست جایگاه مسئولان فرهنگی در دانشگاه مشخص شود.
وی گفت: «در حال حاضر معاونان فرهنگی در هیچ مولفه مهم دانشگاه عضویت ندارند. حتی در کمیسیون موارد خاص معاونت دانشجویی و هیات ممیزه ورود پیدا نمی‌کنند. بنابراین تاکید ما این است که برای عرصه فرهنگ اهمیت بیشتری قائل شوند».
دکتر سرسنگی در ادامه با تاکید بر ضرورت تعیین بودجه بخش‌های فرهنگی دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: «لازم است مسئولان سیستمی مشخص کنند که بر اساس آن سرانه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها مشخص و این سرانه توسط دانشگاه به بخش‌های فرهنگی پرداخت شود».
دکتر غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نیز بر ضرورت تعامل و همکاری بین معاونان و مسئولان فرهنگی دانشگاه‌های کشور تاکید کرد و گفت: «دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران از جمله دانشگاه‌هایی هستند که به دلیل همجوار بودن باید نوعی تعامل و ارتباط مستحکم‌تری بین معاونان فرهنگی این دو دانشگاه اتفاق بیفتد. چرا که دانشجویان این دانشگاه همواره در تعامل و ارتباط با یکدیگر هستند و بهتر است فعالیت‌های این حوزه با تعامل بیشتر مسئولان فرهنگی اتفاق بیفتد که البته باید این همکاری در خصوص سایر دانشگاه‌ها نیز به وجود آید».
وی در ادامه اظهار داشت: «در گذشته وضعیت به گونه‌ای بوده است که دانشگاه‌های بزرگ یا دانشگاه‌هایی که به نوعی نقش مادر بر عهده داشتند و به عنوان مراکز برتر و سطح یک از آنها نام برده می‌شود، علاوه بر نقش‌آفرینی مفید و موثر در حوزه فعالیت‌های فرهنگی به نوعی الگویی برای دانشگاه‌های دیگر در عرصه‌ی فعالیت‌های فرهنگی به شمار می‌آمدند و دانشگاه‌های دیگر از برنامه‌های این مراکز در عرصه فرهنگی استفاده می‌کردند».
معاون فرهنگی وزارت علوم، همچنین گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید ارائه داد و گفت: «آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، امسال با مناسبت‌ها و ایام محرم و صفر مقارن شد. اگرچه در این ایام نیز فعالیت‌های خوبی در عرصه فرهنگی و مذهبی اتفاق افتاد اما این فعالیت‌ها در هفته‌های اخیر همزمان با اتمام ایام مذهبی رونق بیشتر گرفته به طوری که دانشجویان به تدریج فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را رونق داده‌اند که البته این فعالیت‌ها همزمان با روز دانشجو که در آستانه آن قرار داریم تراکم بیشتری خواهد یافت».
در ادامه این نشست یک روزه معاونان فرهنگی به بحث و بررسی درباره عمده‌ترین مشکلات معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، ارائه پیشنهاد برای حل آنها، ارائه جدیدترین برنامه‌ها و طرح‌های معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های برتر و تبادل تجارب پرداختند و در پایان از باغ موزه نگارستان دیدن کردند.

برای مشاهده متن کامل خبر، اینجا کلیک کنید.