تاکنون ۱۴۷ اولویت پژوهشی در سامانه «ساتع» ثبت شده است
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر عبدالساده نیسی روز چهارشنبه در نشست معرفی سامانه «ساتع» که با حضور نمایندگان دانشگاهها و موسسات پژوهشی برگزار شد، اظهار داشت: این سامانه در راستای اجرای بند ط تبصره ۹ قانون بودجه کشور نوشته شده است و محوریت فعالیت آن، مدیریت پژوهش های دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای حل مشکلات جامعه است.
وی در خصوص روش فعالیت «ساتع» گفت: شرکت هایی که از بودجه دولتی استفاده می کنند اولویت های پژوهشی خودرا در سامانه ساتع ثبت می کنند و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با مدیریت استاد راهنما و تایید دانشگاه محل تحصیل، پروپوزال های خودرا برای انجام تحقیقات مورد نیاز شرکت های تولیدی صنعتی ارائه می دهند.
دکتر نیسی گفت: هم اکنون اعضای هیات علمی شخصاً می توانند وارد سامانه شده و از میان اولویت های اعلام شده، طرح یا طرح هایی را برای پژوهش انتخاب کنند و تایید نهایی درخواست ها توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاهها و پژوهشگاهها انجام می شود.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم تصریح کرد: در صورت نهایی شدن پروژه ها، ۶۰ درصد مبلغ قرار داد به دانشجویان پرداخت می شود که در راستای حمایت مالی از دانشجویان و نهادینه کردن فرهنگ پژوهش تقاضا محور در کشور گام مناسبی است.
وی با اعلام اینکه سامانه «ساتع» و این روش مشارکت دانشگاهها و مراکز پژوهشی برای اولین بار در کشور انجام می شود، گفت: در سال جاری مشکلات اجرایی اجرای تبصره ۹ قانون بودجه آشکار شده است و در سال آتی رفع می شود.
دکتر نیسی گفت: به جای روش واریز به خزانه، تشکیل یک صندوق می تواند روش مناسبی برای توزیع منابع حاصل از این قانون در بین دانشگاهها و موسسات پژوهشی و فناوری باشد.
در ادامه این نشست، نمایندگان دانشگاهها و موسسات پژوهشی سوالات خودرا در زمینه نحوه فعالیت در سامانه «ساتع» مطرح کردند.
براساس بند (ط) تبصره (۹) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، «شرکت های سودده، بانک ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، مکلفند حداقل چهلدرصد (۴۰%) از هزینه امور پژوهشی خود را، به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند تا در راستای حل مسائل و مشکلات خود از طریق توافقنامه با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و جهاد دانشگاهی و در قالب طرح (پروژه) های کاربردی، عناوین پایاننامههای تحصیلات تکمیلی، طرح (پروژه) های پسادکتری و طرح (پروژه) های تحقیقاتی دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی غیرشاغل به مصرف برسانند.
اعضای هیات علمی دانشگاهها، معاونت های پژوهشی و شرکت های دولتی می توانند از طریق لینک های ذیل به سامانه ساتع دسترسی پیدا کنند.
م.ع ۶۰/ ر.ب ۴۵