عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

افتتاح شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری؛ پنجره‌ای به مراقبت پرستاری آینده

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی؛ مراسم افتتاح شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری عصر روز سه‌شنبه ۲۹ آبان ماه با حضور دکتر نیما رضایی رئیس و موسس شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی USERN ، دکتر سادات سید باقر مداح عضو بورد پرستاری وزارت بهداشت، احمد نجاتیان مدیرکل دفتر ارتقاء سلامت،خدمات بالینی و پرستاری معاونت پرستاری، دکتر وسکوئی، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان، شریفی مقدم قائم‌مقام سازمان نظام پرستاری، دکتر عیسی محمدی رئیس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس و حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیرعلی پور رابط نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشکده و جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های تهران برگزار شد.

عضویت بیش از ۷۰ درصد دانشمندان یک درصد برتر دنیا در شبکه یوسرن

در ابتدای مراسم دکتر نیما رضایی، رئیس و موسس شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی USERN و عضو یک درصد دانشمندان برتر دنیا پرستاران را قشری محترم و ارزشمند دانست و گفت: حرفه شما حرفه مقدسی است و باید قدر آن را بدانید.
وی در ادامه بر ضرورت انجام کارهای بین‌رشته‌ای تاکید کرد و کار کردن‌های جزیره‌ای را آفت بزرگی برای کشور دانست.
دکتر رضایی خاطرنشان کرد: برای ایجاد تغییر در محیط اطراف باید اول از خودمان شروع کنیم؛ باید خودمان را بررسی کنیم و نقاط قوت و ضعف و نقاط بهبود و فرصت را بشناسیم. باید بتوانیم ضعف‌ها و تهدیدها را بشناسیم و آن‌ها را تبدیل به فرصت کنیم.
دکتر رضایی در تعریف شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی USERN اظهار داشت: بستر اصلی یوسرن این است که بیاییم باهم گفتمان کنیم و در رشته‌های غیرپزشکی نیز وارد تعامل شویم. درواقع در یوسرن بحث ما تنها بین‌المللی سازی نیست؛ بحث بر سرکارهای بین‌رشته‌ای است. هدف در این شبکه علم بدون مرز ازجمله مرزهای جغرافیایی، مرزهای بین‌رشته‌ای و مرزهای موجود بین نسل‌ها بود.
رئیس و موسس یوسرن با ارائه تاریخچه کوتاهی از شکل‌گیری شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی USERN در ایران از برگزاری بیش از ۵۰۰ رویداد در قالب همایش‌ها، کنگره‌ها و رخدادها در سراسر جهان، امضای بیش از ۵۰ تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها و موسسات علمی سطح دنیا، عقد ۱۵ تفاهم‌نامه با کشورهای امریکای لاتین و عضویت برندگان جایزه نوبل و بیش از ۷۰ درصد دانشمندان یک درصد برتر دنیا در این شبکه خبر داد.
وی شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی تهران را یکی از ۷۰ گروه علاقه Interest Group شکل‌گرفته دانست و بر داوطلبانه بودن تمامی فعالیت‌ها در این گروه‌ها تاکید کرد.
رئیس یوسرن همچنین از برگزاری نمایشگاه‌های نقاشی در ۴۰ شهر در سراسر دنیا، راه‌اندازی ۵۲ مرکز اسباب‌بازی، برگزاری جام جهانی فوتبال کودک برای سه سال متوالی در مرکز طبی کودکان با حضور تیم هیات رئیسه دانشگاه، تیم هنرمندان و تیم فوتبالیست‌ها، عضوت هشت هزار و ۲۶ نفر در شبکه جهانی یوسرن، برگزاری کنسرت سرطان (نواختن سرطان با موسیقی)، ۴۱۸ مقاله در اسکوپوس در دو سال اخیر، نام‌گذاری ۳۵ دفتر به نام یوسرن در کشورهای ایران، فرانسه، آلمان، اوکراین، اسلوونی و ... به‌عنوان فعالیت‌های این شبکه نام برد.
وی همچنین از برگزاری کنگره برگزاری مینیاتورتالک با سخنرانی‌های ۱۲ دقیقه‌ای به‌عنوان یکی از برنامه‌های آینده یوسرن خبر داد.
دکتر رضایی اعتماد به دانشجویان را منشا اتفاقات مهم دانست و خاطرنشان کرد: تمام این‌ها بدون حضور دانشجویان علاقه‌مند که به‌صورت کاملاً داوطلبانه همکاری می‌کنند میسر نمی‌شد.

شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری؛ یک فرصت برای گسترش حوزه‌های کاری دانشجویان

دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی نیز با تاکید بر فعالیت داوطلبانه اساتید و دانشجویان در راه‌اندازی شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری؛ از تلاش‌های دکتر فتانه قدیریان، دکتر سریه پورتقی و دانشجویان فعال قدردانی کرد و تصریح کرد: یوسرن کمتر از سه سال فعالیت و بدون کمک مالی از دانشگاه و تنها با تکیه بر یک بدنه توانمند، قوی و پرانگیزه دانشجویی بدل به درختی تنومند شده است. در دانشکده نیز دانشجویان با علاقه مندی و به‌صورت داوطلبانه و بدون بهره مندی از امکانات دانشکده‌ای فعالیت کرده‌اند.
وی خطاب به دانشجویان دانشکده و تشکل‌های مختلف دانشجویی گفت: شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری نه‌تنها یک رقیب برای سایر تشکل‌ها؛ بلکه یک فرصت برای تمامی دانشجویان و گسترش حوزه فعالیت‌های آن‌هاست.
رئیس دانشکده تاکید کرد: نباید از تکثرها نگران و ناراحت شویم؛ هر چه تشکل‌ها و انجمن‌ها در حوزه دانشجویی بیشتر باشند می‌توانند به رشد و ارتقای حرفه‌ای کمک کنند. وجود این شبکه نیز یک نقطه قوت و پتانسیل برای پیشرفت حرفه‌ای است و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کرد.

شبکه بین‌المللی مراقبت یکپارچه پرستاری؛ حرکت در مسیر جدید مراقبت پرستاری

دکتر قدیریان، استادیار گروه آموزشی روان پرستاری و عضو موسس شبکه بین‌المللی مراقبت‌های یکپارچه پرستاری از شکل‌گیری فکر ایجاد گروه از اواخر سال ۲۰۱۷ سخن گفت: مطالبه تشکیل این گروه با یک مطالبه دانشجویی شکل گرفت و جنس این مطالبه فارغ از دانشجویی بودن آن مرتبط با دانشجویان تحصیلات تکمیلی که به‌طور روال غرق در مفاهیم نظری‌اند نبود؛ بلکه جنس آن مطالبه‌ای برخاسته از متن دانشجویانی بود که درگیر در محیط بالین و تعاملات نظر و عمل پرستاری بودند.
وی افزود: مطالبه دانشجویی انگیزه برای حرکت را دوچندان کرد؛ اما نیاز به بسترسازی عمیق نظری  داشت تا بتواند این حرکت را جهت مند، علمی و پویا کند. به همین جهت عنوان مراقبت یکپارچه را که نیاز امروز و جدی ما است پیشنهاد شد.
او با اشاره به کاهش کیفیت مراقبت‌های پرستاری و افزایش سرعت تجربه تغییرات در حوزه سلامت گفت: شاید یکی از اساسی‌ترین موضوعات درون حرفه‌ای فارغ از تعدد عوامل اثرگذار بر مراقبت پرستاری این است که پرستاری ایران تصویر روشنی از آینده پرستاری و پاسخ به این پرسش که در آینده مراقبت پرستاری چه هست و چه نیست؟ ندارد.  ازاین‌رو شبکه بین‌المللی مراقبت یکپارچه پرستاری با شعار به سمت نسل جدید در مراقبت پرستاری به‌منظور فراخوانی تغییر موثر در نحوه ارائه خدمات، مدیریت و سیاست‌گذاری آغاز به کارکرد.
دکتر قدیریان افزود: نام بین‌المللی بر این شبکه به ما این امکان را می‌داد که بتوانیم تجارب جهانی را در این موضوعات بازخوانی و در جلسات اختصاصی گروه بر اساس بستر بومی ایران بر روی موضوعات بازاندیشی کنیم. از سویی دیگر عنوان مراقبت یکپارچه که یکی از مشخصه‌های اصلی آن کار تیمی است شکستن حصار درون حرفه‌ای و بین حرفه‌ای را برای ما ممکن می‌ساخت.
وی تصریح کرد: تصمیم برای راه‌اندازی جدی و رسمی دفتر این شبکه یک تصمیم نمایشی نبود؛ بلکه نمایشی مبتنی بر یک خواست و عزم جدی بود تا بتواند در قدم اول اعضای درون حرفه را برای این بازخوانی فراخوانی کند و در گام‌های بعدی آگاهی‌های عمیق و مطالبات جدی را شکل دهد.
در این مراسم تفاهم‌نامه همکاری توسط دکتر نیما رضایی و دکتر نیکبخت نصرآبادی امضا و دفتر شبکه بین‌المللی مراقبت یکپارچه پرستاری با حضور رئیس و موسس شبکه جهانی آموزش و پژوهش‌های علمی USERN و رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تهران افتتاح شد.
خبرنگار: شیما سادات عطری
عکس: رامین سیدطالبی