کودکان افغان خانه کودک ناصر خسرو از موزه دوران اسلامی بازدید کردند
.
به گزارش روابط عمومی پزوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، لیلا کفاش زاده، مسئول دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه امروز چهارشنبه با اعلام این خبر گفت: این بازدید با همکاری دفتر کودک و نوجوان پژوهشگاه و به همت شکوه حاج نصرالله از اساتید شورای کتاب کودک و تسهیلگر خانه کودک ناصر خسرو و با همکاری موزه دوران اسلامی انجام شد.
او با اشاره به بلندخوانی کتاب وسلی آباد قبل از بازدید، به ارایه توضیحاتی درباره این کتاب پرداخت و گفت: وسلی پسر ۸-۷ ساله است که از نظر فکری با بچههای همسن و سال خود وجه مشترکی ندارد. او تابع مد نیست و سرش به کار خودش گرم است اما این موضوع والدینش را نگران کرده است.
وی افزود: وسلی در تابستان در باغچه خانه گیاهانی خاص و ناشناخته می کارد و بچه های دیگر هم کنجکاو می شوند به او در این کار کمک می کنند و به مرور موفق به تهیه روغنی از این گیاهان می شوند که تحت عنوان ضد آفتاب می فروشند.
کفاش زاده در ادامه به نقل ازنویسنده این کتاب گفت: وسلی میتواند با خلاقیت فکری خود هم به ایدهآلهایش تحقق بخشد و هم بچههای دیگر را همراه خود کرده و از شر مسخره کردنهای آن ها خلاص شود.
او با بیان این نکته که کار کردن وجه مشترک بین وسلی و کودکان بازدید کننده موزه بود، این کتاب را انتخاب مناسبی برای این بچه ها دانست .
وی با اشاره به این که پیشنهاد بازدید از موزه برای این کودکان از سوی تسهیلگران خانه کودک ناصر خسرو وابسته به نهاد حمایت از حقوق کودکان مطرح شد، گفت: این کودکان برای نخستین بار بود که از یک موزه بازدید می کردند و برایشان بسیار جذاب بود.
او افزود: حمیرا عبدی، راهنمای موزه دوران اسلامی و از اعضای شورای کتاب کودک، به خوبی و با ایجاد فضایی دوستانه اشیا، کاربرد ها و قوانین موزه را برای آنان توضیح داد.
به گفته وی، با وجود اینکه این کودکان برای اولین بار با بیشتر مفاهیم برخورد می کردند اما به خوبی و به فراست با اشیا و محیط موزه ارتباط برقرار کردند.
او افزود: این کودکان در ادامه بازدید با روش مرمت و مرمت گر محراب قدیمی مسجد میمه آشنا شدند و برایشان توضیح داده شد که چرا بخش هایی از یک اثر را که مرمت گر بازسازی می کند با بخشهای قدیمی اثر فرق دارد.
مسول گروه کودک پژوهشگاه گفت: سوال جالبی که بیشتر بچه ها داشتند درباره ارزش ریالی اشیا بود که راهنمای موزه برای آنها توضیح داد، ارزش اشیا موزه ای به مقدار طلا یا نقره آن بستگی ندارد و چیزی که یک شی را گرانبها می کند تاریخ و فرهنگ پنهان شده در آن است که فرا تر از ارزش مادی اثر بوده و پشتوانه فرهنگی یک ملت محسوب می شود.
به گفته کفاش زاده، از دیگر فعالیت های دفتر کودک و نوجوان در هفته کتاب می توان از بازدید مربیان فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران از موزه قرآن و بلند خوانی کتاب در سالن هزار داستان موزه ملک نام برد.