اجرای چند پروژه مهم تحقیقاتی از جمله " تولید محصول از ماهیان ریز و دورریز" بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه واخنینگن هلند مورد بررسی قرار گرفت
اجرای چند پروژه مهم تحقیقاتی از جمله " تولید محصول از ماهیان ریز و دورریز" بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و دانشگاه واخنینگن هلند مورد بررسی قرار گرفت
تدوین سند طرح های تحقیقاتی در همکاری با دانشگاه واخنینگن هلند با حضور دکتر تورج ولی نسب مدیر کل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، هانس اسمولدز رایزن کشاورزی سفارت هلند در تهران و دکتر کریس کیک رئیس بخش جمع آوری و بهره برداری محصولات زراعی دانشگاه واخنینگن سه شنبه ۲۹ آبان سال جاری در محل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان برگزار شد.
دکتر ولی نسب مدیر کل دفتر ارتباطات علمی و همکاری های بین المللی سازمان با اشاره به آمادگی این دفتر در توسعه تعامل های بین المللی به ویژه در زمینه پژوهشی، بر ضرورت اجرای پروژه تدوین شده"تولید محصول از ماهیان ریز و دورریز" و پروژه های پیشنهادی "بهره وری آب، مهار ریزگردها و پرورش مدار بسته ماهیان خاویاری" در همکاری با دانشگاه واخنینگن هلند تاکید کرد.
آقای اسمولدرز رایزن کشاورزی سفارت هلند در تهران با ابراز خرسندی از تقویت تعاملات علمی و تحقیقاتی بین ایران و هلند در زمینه کشاورزی موافقت خود را درباره تسریع در تدوین و ارسال سند سایر پروژه های مطرح شده و برآورد بودجه مورد نیاز هر پروژه توسط دانشگاه واخنینگن اعلام داشت.
دکتر کریس کیک نیز ضمن ارائه خلاصه ای از فعالیت های بانک ژن دانشگاه واخنینگن به تشریح اهم فعالیت ها و علاقه مندی های محققان در واحد های مختلف بخش منابع ژنتیکی دانشگاه متبوع پرداخت. وی هم چنین به سوابق همکاری دانشگاه واخنینگن و موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در پروژه ای با عنوان بررسی ژنتیکی و تهیه بانک ژن گیاهان ایران با همکاری موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر اشاره داشت.
دکتر نجفیان رئیس موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر نیز با ابراز خرسندی از وجود تعاملات علمی بین محققان این موسسه و دانشگاه واخنینگن توضیحاتی پیرامون پروژه یاد شده ارائه داد. در ادامه این جلسه، دوطرف ایرانی و هلندی ضمن سودمند خواندن مناسبات علمی دو جانبه، در برقراری تعاملات در زمینه تبادل ژرم پلاسم، انجام تحقیقات دو جانبه پیرامون رئوس فعالیت های معمول بانک های ژن، تبادل کارشناس و دانش فنی، تربیت نیروی کارشناسی در بستر دوره های کوتاه مدت و برگذاری کارگاه های آموزشی و بازدید های علمی بر رعایت قانونتاکید کردند.
هیات هلندی هم چنین ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با بانک ژن گیاهی ملی ایران، اولویت های اصلی خود را در زمینه محصولات سبزی و صیفی دانسته و ابراز امیدواری کردند با امضای تفاهم نامه همکاری مشترک، مناسبات علمی بین دانشگاه واخنینگن و موسسه های تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی تقویت شود.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی