عمومی | بنیاد ملی نخبگان

ایجاد زیرساخت تحقیقاتی؛ بهترین نوع حمایت از نخبگان است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامه برگزاری جلسات هماهنگی و تعاملی بین‌دستگاهی برای پشتیبانی از اجتماع‌نخبگانی، نشست هم‌اندیشی حمایت از اجتماع نخبگانی با حضور معاون پژوهشی وزارت بهداشت‌،درمان‌و‌آموزش پزشکی، رئیس بنیاد نخبگان استان فارس و جمعی از اعضای هیئت‌مدیره مجمع خیّران نخبه‌پرور استان فارس برگزار شد.

رضا ملک‌زاده؛ معاون پژوهشی وزارت بهداشت‌،درمان‌و‌آموزش پزشکی با اشاره به لزوم تزریق سرمایه‌های بخش‌خصوصی به حوزه نخبگانی، گفت: حضور خیّران در حوزه‌های مرتبط با نخبگان و حمایت از آنان یکی از اقدامات ارزشمند در سال‌های اخیر در حوزه علم وفناوری است.

وی هدفمندی و نظام‌مندی را یکی از ارکان اصلی حمایت از مستعدان‌برتر دانست و افزود: پشتیبانی از اجتماع نخبگانی به هر طریقی باشد، باید هدف مشخصی را دنبال کند. در واقع، حمایت‌ها در جهت افزایش توانایی و مهارت افراد باشد.

ملک‌زاده با اشاره به ویژگی‌های مستعدان‌برتر، خلاقیت و ایده‌پردازی را دو شاخصه‌ مهم اجتماع نخبگانی برشمرد و ادامه داد: در گام نخست باید مسیر به گونه‌ای باشد که افراد خلاق و ایده‌پرور مورد حمایت قرار گیرند تا بتوانند طرح‌ها و یافته‌های خود را به محصولات و نتایج کاربردی در جهت رفع نیازهای کشور، تبدیل کنند.

معاون پژوهشی وزارت بهداشت‌،درمان‌و‌آموزش پزشکی ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و پژوهشی را یکی دیگر از گونه‌های حمایت از اجتماع نخبگانی قلمداد و تاکید کرد: می‌توان بخشی از هزینه‌های مصرفی برای پشتیبانی از نخبگان و مستعدان‌برتر را در برای ایجاد زیرساخت‌های تحقیقاتی و پژوهشی هزینه کرد. در واقع این نوع حمایت، بهترین خدمت به نخبگان کشور است چراکه سبب می‌شود اثر دانش و دانسته‌های آنان در جامعه متبلور شود.

حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان استان فارس نیز در بخشی از این مراسم، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در مجمع خیّران نخبه‌پرور، اظهار داشت: یکی از هدف‌های مهم بنیاد نخبگان فارس، شناسایی و هدایت دانش‌آموزان و مهارت‌آموزی دانش‌آموزان مستعد دوره اول متوسطه دبیرستان‌های منطقه جنوب کشور است که خوشبختانه تاکنون ۲۰ شهرستان میزبان برنامه‌های متنوع این بنیاد بوده‌اند خاصه در پژوهشسراها که ظرفیت خیران نیز به آنها تزریق شده است.

وی در پایان یادآور شد: ایجاد فضای لازم به منظور بهره‌مندی فارغ‌التحصیلان برگزیده دوره‌های دکتری تخصصی از دوران پسا دکتری، یکی از دغدغه‌های مجمع خیّران نخبه‌پرور فارس است چراکه این مهم می‌تواند ضمن اشتغال‌زایی برای این افراد، گام بلندی در عملیاتی‌شدن طرح‌ها و ایده‌های آنان باشد.