عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی اصفهان، در این آیین که با حضور مدیران ارشد اجرایی، متخصصان، استادان و دانشجویان، کارشناسان و محققان برگزار شد، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر اهمیت موضوع اساسی آب در کشور، گفت: خوشبختانه امروزه نقش علم، دانش و فناوری در عرصه‌های مختلف برنامه‌ریزی و رشد و توسعه کشور مورد تاکید و تایید اسناد بالادستی کشور قرار گرفته است.
دکتر سید محمود مدرس هاشمی افزود: در این شرایط نقش دانشگاه‌ها، به عنوان پرچم‌داران اصلی علم و فناوری نقشی ویژه است و دانشگاه صنعتی اصفهان نیز خوشبختانه در طول ۴۰ سال فعالیت خود، توانسته است جایگاه بسیار شایسته‌ای را در کشور کسب کند.
وی بیان کرد: مهم‌ترین دستاوردی که این دانشگاه در عرصه آموزش به جامعه عرضه داشته است، حدود ۵۰ هزار فارغ‌التحصیل ممتاز است که در عرصه‌های مختلف افتخارآفرین هستند.
دکترمدرس هاشمی با بیان اینکه در زمینه پیشبرد مرزهای علم و دانش، مقالات متعدد و دستاوردهای مکتوب بسیاری به جامعه علمی دنیا عرضه شده است، تصریح کرد: در سال ۲۰۱۷ میلادی بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ مقاله ISI توسط استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در بهترین و باکیفیت‌ترین مجلات بین‌المللی به چاپ رسیده است.
وی موضوع آب را از مهم ترین مشکلات و معضلات کنونی کشور و چالش سال های آتی دانست و گفت: به همین دلیل نیز دانشگاه صنعتی اصفهان از چند سال گذشته، برنامه‌ریزی در جهت فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه آب را آغاز کرده است.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: خوشبختانه در حوزه آموزشی در دو دانشکده کشاورزی و عمران، رشته‌های مرتبط با آب داریم و در چند دانشکده، پژوهش‌های متعددی در رابطه با آب انجام می‌شود.
دکترمدرس هاشمی با اشاره به تاسیس پژوهشکده آب و فاضلاب دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری سازمان آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب استان و روستایی و سازمان محیط زیست، برگزاری چهار رویداد مهم در حوزه آب و فاضلاب طی دو سال گذشته را از دستاوردهای پژوهشی کارشناسان و متخصصان این دانشگاه عنوان کرد.
دبیر دومین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب ایران و دومین همایش ملی عرضه و تقاضای آب شرب و بهداشتی نیز در این مراسم گفت: ویژگی ها و شاخص هایی این کنگره و همایش ملی را نسبت به سایر کنگره‌ها متمایز می‌کند که حضور چشمگیر و فعال سازمان‌های اجرایی و مسئولین ذی‌ربط در حوزه صنعت آب و فاضلاب و اختصاص زمان اصلی کنگره به بحث پیرامون چالش‌های صنعت آب و فاضلاب و ارائه راهکارهای عملی برای برطرفی اضافی را متحمل نمی شوند.
وی به بیان تجربیات بین المللی در رابطه با ترویج کاهنده های مصرف پرداخت و افزود: اجرای استانداردهای حداکثر خروجی های شیر آلات در امارات متحده عربی و توزیع مجانی کاهنده ها بین ۶۳ هزار شهروند این کشور و همچنین اهدای مجانی کاهنده ها به مشترکان خوش حساب در انگلستان و سوییس از جمله این تجربیات است.
دکتر منوچهر حیدرپور افزود: هدف از برگزاری این کنگره و همایش ملی ایجاد فضایی برای ارائه آخرین دستاوردهای تحقیقاتی استادان و پژوهشگران دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و نیزارائه تجربیات کارشناسان و مدیران صنعت آب و فاضلاب و شکل‌گیری تبادلات آراء و نظرات میان دانشگاهیان، محققان، مدیران وکارشناسان صنعت آب و فاضلاب است.
وی با اشاره به برگزاری سه نشست تخصصی با موضوع مشکلات و دغدغه‌های روز استان اصفهان با عناوین مدیریت تعارضات در حوزه آب، مدیریت مصرف و تقاضا و سازگاری با کم آبی و دستاوردها و چالش‌های استفاده از آب های نامتعارف، تصریح کرد: ارتقای سطح علمی کارشناسان صنعت آب و فاضلاب، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و شرکت‌کنندگان علاقه‌مند از دیگر هدف های برگزاری این رویداد به شمار می رود.
استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان، برگزاری ۱۸ کارگاه آموزشی با حضور استادان برجسته کشور، برگزاری کلینیک صنعت به منظور طرح سوالات و ابهامات علمی، مسابقه پایان‌نامه برتر در حوزه آب و فاضلاب در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و تقدیر از پیش‌کسوتان دانشگاه و صنعت آب و فاضلاب و برگزاری نمایشگاهی از توانمندی‌ها و آخرین دستاوردهای تولیدکنندگان، مبتکرین و نوآوران صنعت است آب و فاضلاب را از جمله بخش های جانبی این کنگره بیان کرد.

کترحیدرپور با اشاره به تشکیل هشت کمیته اجرایی متشکل از ۵۰ دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برای جوانب مختلف و امور اجرایی این کنگره، تصریح کرد: تعداد ۳۱۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که پس از داوری مقالات توسط ۷۷ داور متخصص، ۲۲۷ مقاله پذیرفته و از این تعداد، ۹۵ مقاله به صورت شفاهی و ۱۳۲ مقاله به صورت پوستر انتخاب شده است.
وی ابراز امیدواری کرد برگزاری موفق این کنگره بتواند در رفع چالش‌های مرتبط با حوزه صنعت آب و فاضلاب در کشور و به ویژه در منطقه مرکزی و استان اصفهان تاثیرگذار باشد.
م.ع ۶۰/ رب ۴۵