تشریح برنامههای اختتامیه سی و سومین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکترحمیدرضا طاهری اظهار داشت: جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور بزرگترین رویداد دینی دانشگاههای کشور است که سی و سومین دوره آن در چهار مرحله دانشگاهی، منطقهای، سراسری و ملی در کلیه دستگاهها اعم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاههای وزارت بهداشت و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه فنی و حرفهای برگزار میشود.
وی افزود: این مرحله طی دو روز برگزار میشود. روز شنبه ۲۶ آبان مراسم افتتاحیه برگزار میشود که در این مراسم از برگزیدگان بخشهای ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری تقدیر می شود.
وی افزود: همچنین بعدازظهر روز ۲۶ آبان ماه و از ساعت ۱۸ تا ۲۱ مراسم اختتامیه است و برگزیدگان بخشهای آوایی و معارفی تجلیل میشوند که هر دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه در تالار مرحوم رحیمزاده دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
دبیر اجرایی سی و سومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور با ارائه آمار شرکتکنندگان در هر بخش از جشنواره، افزود: جشنواره در شش بخش؛ آوایی، معارفی، ادبی، هنری، پژوهشی و فناوری و در ۳۳ رشته برگزار میشود. در بخش آوایی و معارفی ۵۲۴ نفر به صورت قطعی در اختتامیه جشنواره شرکت خواهند کردند.
دکتر طاهری ادامه داد: در بخش معارفی جشنواره حدود ۲۰۶ دانشجو در ۹ رشته آشنایی با ترجمه و تفسیر قرآن، آشنایی با مفاهیم نهجالبلاغه، آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه، آشنایی با احادیث اهلبیت (ع)، آشنایی با سیره معصومین (ع)، حفظ موضوعی، احکام پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی ایرانی به رقابت خواهند پرداخت.
وی با بیان اینکه در بخش پژوهشی ۴۰ نفر شرکت کردهاند، ادامه داد: در بخش ادبی ۱۰۱ نفر در ۴ رشته تالیف کتاب، مقاله نویسی، داستان و شعر رقابت کردهاند. بخش هنری این جشنواره با مشارکت ۱۹۱ نفر در ۸ رشته شامل پوستر، عکس، نقاشی، خوشنویسی، منبت و معرق، تذهیب، فیلم کوتاه و نمایشنامه بوده است. در بخش فناوری نیز تعداد ۴۵ دانشجو در سه رشته نرمافزار، اپلیکیشن و کانالهای مجازی شرکت کردهاند و به رقابت پرداختند.
دبیر اجرایی سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با بیان اینکه در بخشهای چهارگانه هنری، ادبی، پژوهشی و فناوری مجموعاً ۴۵ نفر در ۱۵ رشته برگزیده خواهند شد، اظهار کرد: این افراد در مرحله پایانی جشنواره و مراسم افتتاحیه جهت کسب جوایز خود حضور مییابند.
وی همچنین درباره داوری جشنواره گفت: آثار بخشهای ادبی، هنری، فناوری و پژوهشی جشنواره را که قریب به ۳۷۶ اثر بوده است، در روزهای ۱۴ تا ۱۸ آبان در کانونهای فرهنگی و هنری دانشگاهها در دانشگاه فردوسی مشهد داوری شدند. در بخش آوایی و معارفی متسابقان در دو بخش آقایان و بانوان وبا حضور ۲۰ داور برجسته و صاحبنام کشور ارزیابی میشوند. مسابقات این بخش ۲۶ آبانماه برگزار میشود.
دکتر طاهری همچنین درباره آمار حضور دانشجویان دختر و پسر در این جشنواره، گفت: آمار شرکتکنندگان خانم و آقا به صورت برابر است، حدود ۳۰۰ نفر شرکتکننده آقا و ۳۰۰ نفر شرکتکننده خانم هستند.
م.ع ۶۰/ ر.ب ۴۵