عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

خود مراقبتی؛ اولین گام در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر/ شرکت ۳۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه در همایش سفیران سلامت - ۱۳۹۷/۰۸/۲۳

در همایش سفیران سلامت دانشجویی که به مدت دو روز با حضور  ۳۰۰ نفر از دانشجویان پزشکی، پرستاری، اتاق عمل، بهداشت و علوم آزمایشگاهی در پردیس دانشگاه برگزار شد، معاون بهداشتی دانشگاه گفت: ارزیابی وضعیت سلامت جسمی مهترین عامل در شناسایی به موقع بیماری های غیر واگیر است.

دکتر سید مجید ارجمند اظهار داشت: افزایش سطح سواد سلامت و تربیت سفیران سلامت از اهداف برگزاری این همایش است.

وی نقش سفیران سلامت را ایجاد تغییر رفتار و نگرش برای ارتقای سطح سواد و سلامت جامعه دانست و گفت: کسانی هستند که آموزه های بهداشتی و درمانی در اختیار دیگران قرار می دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد: همچنین سفیران سلامت دانشگاه می توانند اطلاعات بهداشتی و درمانی خود را در اختیار دانشجویان دیگر دانشگاه ها قرار داده و آموزش دهند.

وی افزود: خود مراقبتی موجب درمان به موقع و پیشگیری از ناتوانی ها ومعلولیت های ناشی از بیماری هایی چون دیابت، فشار خون و غیره می شود.

در این همایش وحید سعادتمند، رییس مرکز فوریت های پزشکی ۱۱۵ جهرم نیز گفت: حوادث ترافیکی سالانه جان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از مردم را در جهان می گیرد و ۵۰ میلیون نفر را نیز مجروح می کند.

وی در ادامه افزود: در کشور ما میزان مرگ و میر ناشی از حوادث رانندگی نسبت به بسیاری از کشور های منطقه و جهان بالاتر بوده و این مسئله به مداخلات پیشگیرانه بیشتری نیاز دارد.

در ادامه همایش، عطیه جعفر زاده کارشناس جوانان واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به بیماری های مقاربتی و آمیزشی گفت: تقریبا همه افراد در مقابل این گونه بیماری ها آسیب پذیر هستند و هر چه میزان ایمنی افراد پایین تر باشد احتمال ابتلا به این دسته از بیماری ها بیشتر است.

به گفته وی پیشگیری و استفاده از وسایلی برای مقابله با بیماری های مقاربتی می تواند خطر ابتلا به این بیماری ها را کم کند و متاسفانه هنوز هیچ روش بدون خطا و کاملا مطمئن برای جلوگیری از ابتلا به این دسته بیماری ها وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که بیماری مقاربتی درمان نشود، خطر ابتلا به سایر بیماری ها مقاربتی چون "HIV" ایدز و.. افزایش و حتی در مواقعی سبب ایجاد ناباروری می شود.

در این همایش نیز بخش های مهمی از مضرات استفاده از مواد مخدر در قالب کارگاه آموزشی و آموزش های لازم در خصوص سبک زندگی آسان و سالم، تغذیه صحیح، مهارت های اجتماعی و پیشگیری از بیماری های رفتاری و دیابت مطرح شد.

شایان ذکر است، شش کارگروه آموزشی برای سفیران سلامت تشکیل شده است و این ۳۰۰ دانشجو شرکت کننده بعد از کسب ۷۰ درصد از نمره قبولی آزمون خودمراقبتی به عنوان سفیر سلامت انتخاب می شوند.

در پایان سال شش نفر به عنوان سفیر سلامت (نمونه کشوری) انتخاب می شوند که منوط بر همکاری و فعالیت های تاثیر گذار آنها است.
این همایش توسط معاونت بهداشتی و با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار شد.