عمومی | پژوهشگاه فضایی ایران

سازمان فضایی ایران برتقویت همکاری با کشورهای مختلف تاکید کرد

به گزارش ایرنا در این بیانیه با اشاره به برنامه های تدوین شده در سازمان فضایی ایران برای تحقق این همکاری ها، آمده است: به‌ اشتراک‌ گذاری اطلاعات و نتایج پروژه‌های اپسکو با سایر نهادها، سازمان ها و موسسات پژوهشی ایران، ایجاد شبکه رصدخانه‌های ملی و تشویق بخش خصوصی برای فعالیت در کسب و کار فضایی به‌ منظور توسعه زنجیره ارزش افزوده فضایی از جمله این برنامه ها است.

در ادامه این بیانیه ضمن اظهار امیدواری نسبت به کسب موفقیت های بیشتر اپسکو در نیل به اهداف خود و برگزاری مراسم دهمین سالگرد تاسیس آن آمده است: در سال ۲۰۱۸، جمهوری اسلامی ایران در بسیاری از پروژه های اپسکو مانند ماهواره کوچک دانشجویی (SSS) ، برنامه منظومه ماهواره‌ای چند منظوره (SMMS) ، کالیبراسیون رادیومتریک حسگرهای ماهواره‌ای، پلتفرم به ‌اشتراک‌گذاری داده(DSSP) و اپوسوس (APOSOS) مشارکت فعال داشته است.

بیانیه می افزاید: خوشبختانه تعداد زیادی از پروژه های مشترک اپسکو در ایران به مراحل پایانی خود رسیده‌اند و تعدادی نیز در فاز دوم خود هستند.

در ادامه بیانیه سازمان فضایی ایران آمده است: سازمان فضایی ایران به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از پروژه های مشترک، خواستار تسریع در مراحل پیشرفت سایر پروژه‌ها است.

در این بیانیه با اشاره به مضمون اصلی شعار هفته جهانی فضا با عنوان 'فضا جهان را متحد می‌کند' به برگزاری برنامه های متنوع در ایام هفته جهانی فضا و ثبت حدود ۷۰ رویداد ملی که بصورت مستقیم توسط سازمان فضایی ایران انجام شده و یا این سازمان از رویدادهای مزبور حمایت مالی و معنوی کرده است اشاره شد.

همچنین برگزاری رویداد نوآوردگاه فضایی و چالش ایده‌های نو در حوزه فضا بخش دیگری از این بیانیه بود که در مراسم افتتاحیه اجلاس سران اپسکو قرائت شد.

​در این بیانیه تاکید شده است جمهوری اسلامی ایران اعتقاد راسخ دارد که همه فعالیت های فضایی باید فقط با مقاصد صلح‌آمیز و در راستای منافع بشریت باشد و دولت ایران ضمن تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه فضا، از بخش خصوصی کشورهای عضو اپسکو نیز برای مشارکت در پروژه‌های فناوری و کابردی فضایی با ارائه بسته‌های تشویقی دعوت بعمل می‌آورد .

در پایان این بیانیه، هیات نمایندگی ایران، ضمن تقدیر از تلاش های اپسکو برای نیل به اهداف اصلی آن سازمان که در کنوانسیون مورد تصویب قرارگرفته است، پیشنهادهایی را با هدف گسترش و تقویت بدنه اپسکو در مرحله بالندگی این سازمان ارائه کرد.

نهادسازی کسب و کارهای نوین درحوزه فضا در کشورهای عضو جهت کمک به اشتغال‌زایی و ارائه خدمات، ارتقاء سطح مشارکت اپسکو با نهادهای بین‌المللی به منظور توانمندسازی همه کشورهای عضو، افزایش حضور اپسکو در مجامع بین‌المللی قانونگذاری با هدف صیانت از حقوق کشورهای عضو و اولویت‌بندی پروژه‌های اپسکو با ارائه راهکارهای فوری برای حل چالش‌های زیست محیطی منطقه، مدیریت بحران و کاهش مخاطرات از جمله این پیشنهاد است.

براری، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران به همراه صادقی نائینی، معاون توسعه کاربرد و خدمات فضایی، پیشینی، رئیس مرکز روابط و همکاری های بین الملل و مجتبی عزیزی نماینده وزارت امور خارجه ایران در دوازدهمین اجلاس شورای سران سازمان همکاری های فضایی آسیا- اقیانوسیه (APSCO) شرکت کرده اند.