عمومی | دانشگاه سلمان فارسی کازرون

برگزاری سومین همایش بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در دانشگاه سلمان فارسی کازرون

سومین همایش بزرگداشت هفته  کتاب، کتابخوانی و کتابدار دوشنبه ۷۹/۸/۲۱با حضور هیات رئیسه دانشگاه ، مدیران کتابخانه های شهرستان، اساتید و دانشجویان در سالن اجتماعات استاد علی دوانی دانشگاه برگزار شد .

در ابتدا دکتر انوشیروان غفاری پور رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون  گفت:  کتاب مانوس ترین مخلوق فرهنگی به روح و روان انسان است نه فراموش می شود و نه مایه ملامت می گردد ، کتابخانه ها بستان دانایان و خردمندان است. ایشان به بیان تاریخچه مفصلی درباره کتاب و انواع آن پرداختند  و اظهار نمودند که بدون شک بهترین نوع کتاب، کتابهای الکترونیکی هستند چرا که  می توان این فناوری را فرشته نجات جنگلها و محیط زیست دانست همچنین کمک به استفاده بهینه از فضا و مکان، انتقال سریع ، صرفه جویی در زمان، ارزانی و صرفه اقتصادی و راحتی حمل برای این کتابها را از مهمترین مزایای این فناوری دانستند .

رئیس دانشگاه در ادامه اظهار داشت: با توجه به فواید فراوان نسل نوین کتاب و اقبال گسترده جامعه و اهل علم از این پدیده جدید، ضروری است که کتابخانه ها قبل از اینکه با جبر زمانه مجبور به تغییر شوند، خود آستین ها را بالا زده و هم زمان با جامعه و حتی جلوتر از آن، کتابهای الکترونیکی را به رسمیت بشناسند و زمینه این تغییرات را هر چه بیشتر و زودتر فراهم کنند و به آماده سازی زیر ساخت ها برای این تغییر بپردازند.  لازم است همین جا از مسئولان پژوهشی و دست اندرکاران کتاب این دانشگاه بخواهم که زمینه این تغییر را فراهم نمایند و جهت نمای کتاب دانشگاه را به سوی قبله نوین کتاب یعنی کتاب الکترونیکی تنظیم نمایند، چون مطمئن هستم که در کمتر از چند دهه آینده، کتاب های کاغذی را باید به عنوان بخشی از میراث فرهنگی بشریت در موزه ها جستجو کرد مانند کتابهای پوستی، سفالینه ها و سنگ نوشته ها. ایشان سخنان خود را با این جمله که " جامعه وقتی به سعادت می رسد که مردم آن روزانه مطالعه کنند" خاتمه داد.

در ادامه مهندس امیر احمد نیری مدیر پژوهشی دانشگاه به ارائه گزارشی درباره سرانه مطالعه در جهان و ایران پرداختند.ایشان گزارش مفصلی  درباره اعتبارات تخصیص داده شده به واحد کتابخانه ، تعداد منابع خریداری شده، نرم افزار جدید کتابخانه و همچنین ارائه خدمات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی از طریق طرح غدیر اشاره نمودند.

مدیر پژوهش بیان داشتند : در حال حاضر کتابخانه مرکزی دانشگاه بیش از ۲۷ هزار نسخه کتاب دارد که ۲۵۱۰۰ نسخه کتاب فارسی و ۲۳۶۹ نسخه کتاب لاتین می باشد .

سپس رئیس کتابخانه آمنه آبسالان به ارائه گزارش خدمات کتابخانه در  سال تحصیلی ۹۶-۹۷ پرداختند .ایشان از رئیس دانشگاه سلمان فارسی جهت راه اندازی مرکز فناوری کتابخانه ، ایجاد سیستم باز برای مخزن کتابخانه، ایجاد سالن مطالعه جمعی درخواست پشتیبانی نمودند.

در ادامه این مراسم ضمن تجلیل از کتابداران به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی و ایجاد عادات مطالعه در بین دانشجویان ، از ۵ نفر از دانشجویان که بیشترین آمار امانت کتاب و مراجعه به تالارهای مطالعه راطی سال تحصیلی ۹۶-۹۷ در بخش امانت کتابخانه داشتند ، تقدیر به عمل آمد .