بیماری شیرین ؛ اپیدمی تلخ تاریخ
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در سال های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر ابراهیم شکیبا گفت: تا پایان سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۲۵ میلیون نفر از مردم ۲۰ تا ۷۹ سال دنیا مبتلا به دیابت بودند که تا سال ۲۰۴۵ به بیش از ۶۱۹ میلیون نفر خواهند رسید.
وی در آستانه روز جهانی دیابت ۱۴ نوامبر (۲۳ آبانماه) گفت: در سال ۲۰۱۵ برای اولین بار تعداد کودکان و نوجوانان کمتر از ۱۴ سال در جهان که مبتلا به دیابت نوع یک بودند از مرز نیم میلیون نفر گذشت و اکنون یک میلیون کودک و نوجوان کمتر از ۱۹ سال در جهان وجود دارد که مبتلا به دیابت نوع یک می باشند.
وی با بیان اینکه سالانه چهار میلیون نفر به دلیل این بیماری جان خود را از دست می دهند، اضافه کرد: از طرف دیگر ۳۹۲ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: اکنون حداقل ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال کشورمان مبتلا به دیابت هستند و حداقل ۲۵ درصد آنان از بیماری خود آگاه نیستند.
دکتر شکیبا افزود: با توجه به اینکه خانواده ها نقش مهمی را در رفع عوامل خطر قابل تغییر برای دیابت نوع ۲ بازی می کنند می بایست با آموزش و ترویج فعالیت بدنی و تغذیه مناسب سبک زندگی خانوارها را تغییر داد.
وی تصریح کرد به همین جهت شعار روز جهانی دیابت برای دو سال متوالی «دیابت و خانواده» می باشد و مجمع عمومی سازمان ملل، در تاریخ ۲۰ دسامبر سال ۲۰۰۶ با پذیرش قطعنامهای دیابت را یک بیماری مزمن و ناتوان کننده با هزینههای هنگفت معرفی کرد که خانوادهها، دولتها و کل جهان با آن مواجه هستند.
دکتر شکیبا اضافه کرد: در این راستا مراسم روز جهانی دیابت هرساله در بیش از ۱۶۰ کشور جهان برگزار میگردد و کشور ما نیز این مراسم را با برنامه های مختلف با شعار مرتبط سال با هدف اطلاعرسانی گسترده به جوامع، سیاستمداران و ذینفعان در سراسر کشور برای توجه ویژه به دیابت برگزار می کند.