مدیریت تغذیه در بحران، تمرین شد
روز ۲۰ آبان ۱۳۹۷ کارگاه آموزشی "مدیریت تغذیه در بحران" با حضور کلیه کارشناسان تغذیه حوزه های بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین و هلال احمر استان، برگزار شد.
ابتدا، دکتر ناهید یزدی، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه در خصوص اهداف برگزاری کارگاه و لزوم مشارکت کلیه کارشناسان تغذیه در تنظیم برنامه عملیاتی مدیریت تغذیه در بحران و همکاری های بین بخشی با هلال احمر تاکید کرد.
سپس اقدامات و عملکرد بخش های مختلف در چهار فاز اصلی مدیریت بحران(پیشگیری، آمادگی، پاسخ و باز توانی یا بازیابی) توسط علی فخار سلیمانی، مدیر مرکز هدایت عملیات بحران دانشگاه و مهندس محسن نوری، مدیرگروه بلایا و بحران معاونت بهداشتی دانشگاه ارائه شد.
در ادامه، دکتر جوادی، رئیس پژوهش و آموزش هلال احمر استان در مورد ارزیابی تخصصی تغذیه در بحران، شناسایی گروه های آسیب پذیر و خصوصیات تغذیه همگانی در بحران، بویژه در روزهای اولیه حادثه و نحوه نظارت و مشارکت کارشناسان تغذیه در ارزیابیهای سریع و ویژگی های تنظیم جیرههای خشک، سخن گفتند.
همچنین، عباس کمالی، کارشناس ارشد تغذیه و مسوول تغذیه شبکه بهداشت - درمان شهرستان آوج ضمن بیان گروههای آسیب پذیر در شرایط بحران که شامل کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و شیرده و سالمندان هستند، نیازهای تغذیه ای و نحوه تنظیم سبدهای غذایی این افراد و توزیع مکمل های دارویی را در شرایط بحران ذکر کرد.
در پایان، عطیه رزازی، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه، ضمن جمع بندی مطالب ارائه شده، از کسانی که مایل به ادامه فعالیت های بیشتر در زمینه کارکردهای تخصصی تغذیه در بحران هستند، دعوت به همکاری کرد.