علوم پایه | دانشگاه ارومیه

دومین همایش علمی سیره امام رضا، آموزه ها و کارکردها در دانشگاه ارومیه برگزار شد

دکتر حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه گفت: اینگونه احساس می شود که ماههای محرم و صفر ایام خوبی برای شناساندن ائمه معصومین به دنیا است چون اهل بیت و سیره ایشان بهترین راهگشای مشکلات بشری هستند و باید به یک گفتمان و حالت عملی تبدیل گردند.

رییس دانشگاه ادامه داد: باید رفتار و گفتار همه ما به خصوص مسئولین دولتی منطبق با سیره و کردار اهل بیت (ع)باشد و الگوی همگان و بویژه نسل جوان قرار بگیرد و آثار و برکات آن در زندگی همه ما متجلی شود.

سپس حجت الاسلام و المسلمین دکتر جلائیان اکبرنیا معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی موضوع اصلی همایش را سیره عملی امام رضا (ع) عنوان نمود و به بیان جایگاه امام رضا (ع) در فرهنگ و میراث اهل سنت به مثابه امری تمدن ساز پرداخت.

حجت الاسلام جلائیان گفت: برخی به دنبال این هستند که بگویند اهل سنت محبت اهل بیت (ع) را ندارند، آنگونه که فرقه وهابیت به آن دامن می زند؛ در حالی که اینگونه نیست.

علی برزگری رئیس ستاد اقامه نماز استان به عنوان دیگر سخنران دومین همایش علمی سیره امام رضا، آموزه ها و کارکردها گفت: ما امروز جایگاه اهل بیت را علم های هدایت پروردگار می دانیم.

وی درباره اخلاق و سیره اخلاقی امام رضا (ع) به نامه مشهور و منشور حضرت امام رضا (ع) به حضرت عبدالعظیم حسنی اشاره کرد و افزود: با عمل بر مبنای آن، ما جهانی به دور از خشونت و کینه خواهیم داشت.

سید محمد صالحی رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام آذربایجان دانشگاه ارومیه در ادامه گفت: اهداف ما در برنامه های مختلف این بوده که در جهان اسلام اهل بیت گرا باشیم یعنی مذهب گرا به معنای خاص آن نباشیم. حال چرا باید اهل بیت گرا باشیم؟ چون اهل بیت مستجمع جمیع کمالات خوب بشری هستند.

صالحی افزود: ما باید به سمت انسان محوری و اخلاق مداری برویم و اگر بتوانیم انسان کاملی باشیم یعنی اینکه اهل بیت محور شده ایم در واقع تمام دغدغه ما در این مرکز همدلی و همگرائی بین پیروان ادیان و مذاهب است.

دومین همایش علمی امام رضا (ع) آموزه ها و کارکردها ۱۴ آبان ۱۳۹۷ در مرکز مطالعات پژوهشکده دریاچه ارومیه و توسط مرکز ادیان و اقوام آذربایجان دانشگاه ارومیه برگزار شد.