عمومی | دانشگاه علامه طباطبائی

اولین همایش ملی مشاوره مدرسه در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز به کارکرد



اولین همایش ملی مشاوره مدرسه در دانشگاه علامه طباطبائی آغاز به کارکرد

اولین همایش ملی مشاوره مدرسه با ارائه ۶۱ مقاله علمی ۲۰ آبان ماه جاری به مدت دو روز در محل دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، مراسم افتتاحیه این همایش با حضور رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، دبیر کل شورای عالی آموزش‌وپرورش، مسئولان دفتر مشاوره و امور تربیتی وزارت آموزش‌وپرورش، استادان و صاحب‌نظران مشاوره در محل تالار اجتماعات دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، دکتر حسین سلیمی رئیس دانشگاه در مراسم افتتاحیه این همایش در سخنانی با اشاره به اهمیت مشاوره در نظام آموزشی گفت: اگر به‌دقت به احوال شبکه آموزش کشور بنگریم متوجه اهمیت مشاوره مدرسه به‌عنوان امری لازم، تخصصی و حیاتی و تاثیرگذار پی خواهیم برد. او افزود: لازم است که به مشاوره به‌عنوان امری تخصصی بنگریم، متاسفانه این مهم مدت طولانی به فراموشی سپرده‌شده بود و در حال حاضر نیز باز با این معضل روبرو است. او در این خصوص اضافه کرد: در شرایطی که مشاوره در جهت‌گیری ذهنی دانش آموزان، برنامه‌ریزی درسی، و فضای ذهنی خانواده‌ها در حین تحصیل فرزندان خود بسیار تعیین‌کننده و سرنوشت‌ساز است، همچنان به‌عنوان مقوله غیرتخصصی توسط شبکه‌های سوداگر پی گیری می‌شود که متاسفانه بخشی از نظام آموزشی و نظام اجتماعی را به بیراهه می‌برد.

رئیس دانشگاه در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت انجام مشاوره در بخش‌های مختلف و بهره‌گیری از حضور مشاوران متخصص بیان داشت: متاسفانه دراین‌باره استدلال غلطی مطرح می‌شود که مشاوره یک دانش بین‌رشته‌ای است. او ادامه داد: امروزه دانش‌ها و رشته‌های بسیاری ماهیت بین‌رشته‌ای پیداکرده‌اند اما این به معنای نادیده گرفتن تخصص آن‌ها نیست چراکه همه دانش‌ها به یکدیگر نیاز دارند، ولی این نیاز به معنای آن نیست که باید عده‌ای صرفا در یک حوزه تخصصی مشخص متمرکز شوند و در آن زمینه دانش و مهارت لازم را کسب نمایند و بی توجه به سایر حوزه های دانشی مرتبط، بتوانند یک راهبری درست در حیطه تخصصی خود داشته باشند.

رئیس دانشگاه با انتقاد از تشکیل شبکه سوداگر در بخش مشاوران درسی گفت: همه ما امروز شاهد شکل‌گیری شبکه‌ای از مشاوران درسی و مدرسه هستیم که با اقتصاد سیاسی بسیار پیچیده به فعالیت سوداگرانه خود می‌پردازند. او افزود: در این شبکه تعداد زیادی از افراد علیرغم تخصص‌های مختلف، بدون هیچ دانش و تخصصی در امر مشاوره و آشنایی با بنیادهای فکری، تئوری‌های اساسی و تاثیری که مشاوره می‌تواند بر ماهیت امر آموزش داشته باشد با ورود غیر تخصصی به موضوع مشاوره فضایی وحشت‌آور و رعب‌انگیز را در مدرسه ایجاد می‌نمایند.

دکتر سلیمی در ادامه با اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبائی برای همکاری با مسئولان و متولیان نظام آموزشی به هدف حل این معضل بیان داشت: بسیار امیدواریم که با حضور مسئولان آموزش‌وپرورش، استادان و صاحب‌نظران و دانشجویان بتوانیم به مقوله مهم و تخصصی مشاوره در مدرسه بپردازیم و تلاش کنیم که دیگر هر فردی با هر نوع تخصصی به جز مشاوره، صاحب صلاحیت برای ورود به این حوزه شناخته نشود.

این خبر تکمیل می‌شود.

یکشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۰ شماره خبر: ۷۳۵۶ بازدید: ۱۲ نسخه چاپی


لیست اخبار >>