"بروندادهای اثربخش تحقیقات کشاورزی" در کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ممیزی و منتشر می شود
"بروندادهای اثربخش تحقیقات کشاورزی" در کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی ممیزی و منتشر می شود
به دنبال اعلام دیدگاه ها و مجموعه انتظارات مدیریتی دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در "گردهمایی مدیران سازمان و تبیین راه آینده" مورخ ۱۰ شهریور سال جاری، تشکیل کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری سازمان تات ذیل اقدام های معاونت پژوهش و فناوری مورد توجه قرار گرفت. اهتمام در جهت انتشار مطلوب دستاوردهای اثربخش سازمان تات و اطلاع رسانی کارکرد واقعی سازمان در نزد افکار عمومی از اهم تاکیدات رئیس سازمان در این زمینه است که کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری بر آن است با سیاستگذاری و برنامه ریزی های صحیح و هدفمند، این مهم را محقق سازد.
دبیر کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری دکتر غلامرضا صالحی جوزانی عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در مصاحبه اختصاصی با روابط عمومی سازمان یکشنبه ۲۰ آبان سال جاری، پیرامون اهداف، ضرورت ها و وظایف این کمیته توضیحاتی ارائه داد .
آقای دکتر صالحی جوزانی به عنوان سوال نخست بفرمایید اهمیت اطلاع رسانی در توسعه پژوهش های کاربردی چیست؟
ارتقای بهره وری کشاورزی و تعمیق پژوهش های کاربردی از جمله اهداف عالی محققان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی است که در این بین نمی توان اهمیت اطلاع رسانی دستاوردهای پژوهشی را در دستیابی به این مهم نادیده گرفت؛ رابطه میان تحقیقات و محققان با نظام اطلاع رسانی در عصر حاضر که از آن تحت عنوان عصر دانایی ، ارتباطات و انفورماتیک یا فراصنعتی یاد می شود، رابطه ای حیاتی ، پویا و تنگاتنگ است؛ به طوری که شاخص عقب ماندگی و پیشرفت جوامع بشری به تدریج به جای درآمد سرانه، به میزان اطلاعات سازمان یافته و قابل دسترسی تغییر یافته است.کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری با چه هدفی شکل گرفته است و چه ماموریت هایی را دنبال می کند؟
با توجه به تاکید دکتر خاوزای معاون وزیر و رئیس محترم سازمان پیرامون توسعه تحقیقات کاربردی در پاسخ به نیازهای اولویت دار بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور و اطلاع رسانی موثر از دستاوردهای محققان سازمان، مقرر شد کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری با عضویت افراد حقوقی و حقیقی تشکیل شود. همانطور که می دانید در سال های اخیر محققان سازمان تات در دستیابی به یافته های پژوهشی و فناوری توفیقات قابل توجهی کسب کرده اند که لازم است علاوه بر تلاش روابط عمومی های ستاد سازمان، موسسه ها و مراکز تحقیقاتی، اقدام های ویژه ای برای تبلیغات و اطلاع رسانی دستاوردهای اثربخش سازمان صورت گیرد تا دورنمای روشنی از کارکرد تحقیقات کشاورزی در نزد افکار عمومی ترسیم شود. برنامه ریزی و سیاستگذاری پیرامون چگونگی معرفی مطلوب و اثربخش دستاوردهای پژوهشی و فناوری زیربخش های سازمان از جمله مهم ترین ماموریت های کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری سازمان است.
دبیر کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری در توضیح سایر وظایف این کمیته بیان داشت:
ممیزی و انتخاب دستاوردها برای معرفی در سطح ملی و بین المللی، نظارت و مدیریت تهیه، طراحی و انتشار نشریه اطلاع رسانی اثر بخشی تحقیقات کشاورزی بصورت فصلنامه یا ویژه نامه و نهایتا نظارت و مدیریت تهیه فیلم¬ها، تیزرها و مصاحبه ها برای معرفی دستاوردهای سازمان از دیگر وظایف اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری است.
وی درباره ساختار و اعضای کمیته اطلاع رسانی دستاوردهای تحقیقاتی و فناوری بیان داشت:
اعضای این کمیته متشکل از معاون تحقیقات و فناوری سازمان، قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری، مدیر کل دفتر امور پژوهش سازمان، مدیر کل دفتر فناوری و انتقال یافتههای تحقیقاتی سازمان، مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی سازمان، مدیر کل مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع-رسانی کشاورزی، مدیر روابط عمومی سازمان، مدیرکل دفتر روابط علمی و همکاریهای بین المللی سازمان و همچنین با حضور تعدادی از محققان دارای سوابق تحقیقاتی و انتشارات مناسب و صاحبنظر در حوزه اطلاع رسانی و انتشارات می¬باشد. در حال حاضر مسئولیت دبیری این کمیته بر عهده اینجانب گذاشته شده است.
دکتر جوزانی با اعلام فعالیت های آینده این کمیته از انتشار فصلنامه ویژه اطلاع رسانی دستاوردهای محققان سازمان خبر داد و افزود: با توجه به اهمیت موضوع و همچنین تاکید رئیس محترم سازمان تات، خوشبختانه تاکنون هفت جلسه این کمیته با حضور منظم اعضا، تشکیل شده و ماحصل آن برنامه ریزی و اقدامات اولیه برای تهیه نشریه اطلاع¬رسانی دستاوردهای سازمان بوده است. بر این اساس نشریه دستاوردهای سازمان بصورت فصلنامه منتشر خواهد شد و در آن تلاش خواهد شد دستاوردهای مهم تحقیقاتی، فناوری و اجرایی سازمان با تاکید بر اثربخشی اقتصادی هر کدام به شکل مصور، رنگی و تحلیلی در چهار حوزه "گیاهان زراعی و باغی"، "دام، طیور وآبزیان"، "آب و خاک" و "سایر دستاوردهای اجرایی و بین¬المللی" منتشر خواهد شد. در این راستا، اطلاعات مندرج برای هر دستاورد شامل عنوان، تعریف مسئله ، معرفی دستاورد و راهکار ارائه شده در سازمان برای حل مشکل مذکور، وضعیت تجاری سازی آن، پتانسیل اقتصادی و اثر بخشی با ارائه اعداد، ارقام و گراف، اثربخشی واقعی رخ داده به همراه عکس¬های حرفه ای از دستاورد در حد ۲ تا ۴ صفحه منتشر خواهد شد. هم چنین مقرر شده است علاوه بر نسخه چاپی از هر شماره فصلنامه، نسخه دیجیتالی نیز تهیه و در وب سایت سازمان نیز اطلاع رسانی شود.
دکتر جوزانی در پایان، نقش محققان سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی را در معرفی اثربخش دستاوردهای سازمان مهم دانست و خاطر نشان ساخت: با توجه به این¬که کار اصلی یعنی انجام تحقیقات و دستیابی به دستاوردها توسط محققان در موسسه ها، پژوهشگاه، پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان صورت می¬گیرد، در حقیقت زحمت تولید محتوای اولیه نشریه بردوش این عزیزان است؛ از محققان و مدیران موسسه ها و مراکز تحقیقاتی تابعه سازمان،دعوت می نماییم همکاری لازم را با تیم تدوین نشریات داشته باشند و ما را در تهیه محتوای مربوط به دستاوردها همراه با ارائه تحلیل اقتصادی و ارسال مطالب و عکس های با کیفیت یاری دهند. بر این باوریم که معرفی مناسب از دستاوردهای محققان توانمند و پرتلاشمان و اطلاع رسانی صحیح آن از طریق انتشار نشریات با کیفیت، می تواند در ارتقای جایگاه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و موسسه ها و مراکز تابعه در سطح ملی موثر واقع شود.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی